Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το αποτεφρωτήριο κατοικίδιων ζώων στη Δυτική Ελλάδα είναι γεγονός- Τι λέει στο thebest.gr η ιδιοκτήτριά του

Το αποτεφρωτήριο κατοικίδιων ζώων στη Δυ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Πώς λειτουργεί και ποιους αφορά

Το πρώτο αποτεφρωτήριο για μικρά κατοικίδια  στη Δυτική Ελλάδα δημιουργήθηκε πριν από μερικούς μήνες, 2 χλμ μόλις από την έξοδο του κόμβου της  Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου.

Bρίσκεται στο Μολύκρειο Αντιρρίου σε ιδιόκτητο χώρο σε μια εγκατάσταση πολύ σύγχρονη και φιλική προς το περιβάλλον.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr η Λαμπρινή Γρηγοροπούλου μία εκ των ιδιοκτητών, πρόκειται για κάτι που αφορά όσους θέλουν να αποχαιρετίσουν αξιοπρεπώς και να πουν το τελευταίο αντίο στο αγαπημένο τους κατοικίδιο.

Όπως αναφέρει, «η απόφασή μας γεννήθηκε από την επιτακτική ανάγκη που υπήρχε προκειμένου να υπάρχει αξιοπρεπής λύση σε ό,τι αφορά τη διαχείριση νεκρών ζώων συντροφιάς.  Οι υπηρεσίες μας αφορούν αποκλειστικά την αποτέφρωση που δεν μολύνει το περιβάλλον και είναι μια διαδικασία με οικολογικό αποτύπωμα.

Η κα Γρηγοροπούλου αναφέρεται και στις δυσκολίες που υπάρχουν.

«Το αποτεφρωτήριό μας δημιουργήθηκε και λειτουργεί με ευρωπαϊκές προδιαγραφές κάτω από ένα πολύ αυστηρό νομικό πλαίσιο. Λειτουργούμε εδώ και τρεις μήνες και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε είναι ότι οι ιδιοκτήτες των ζώων δεν είναι πολύ εξοικειωμένοι με την ιδέα της αποτέφρωσης, όμως το τελευταίο διάστημα διαφαίνεται μια μεγάλη στροφή προς αυτή τη λύση. Στο εξωτερικό υπάρχουν εκατοντάδες αποτεφρωτήρια. Ειδικά στην Μεγάλη Βρετανία υπάρχουν πάνω από 50, και το 80% των ιδιοκτητών επιλέγει την αποτέφρωση» λέει.

Όπως εξηγεί, «Η αποτέφρωση εφόσον το επιθυμεί ο ιδιοκτήτης μπορεί να είναι είτε ατομική είτε ομαδική. Η ατομική παρέχεται από την εταιρεία μας για εκείνους που επιθυμούν το κατοικίδιό τους να αποτεφρωθεί μόνο του και να κρατήσουν την τέφρα του. Η ομαδική αφορά ιδιοκτήτες κατοικίδιων που επιθυμούν να δώσουν ένα αξιοπρεπές τέλος με λιγότερο κόστος.

Λειτουργούμε τόσο καθημερινά όσο Σαββατοκύριακα και αργίες. Αναλαμβάνουμε εντός μιας ώρας την παραλαβή και μεταφορά του κατοικίδιου τόσο από την πόλη της Πάτρας όσο και από την ευρύτερη περιοχή είτε από το χώρο των ιδιοκτητών είτε από το κτηνιατρείο. Οι υπηρεσίες μας παρέχονται με πιστοποιημένο όχημα μεταφοράς και περισυλλογής ζώων συντροφιάς. Στη σύντομη λειτουργία των τριών μηνών, ειδικά μέσα από το δίκτυο των κτηνίατρων της περιοχής- τους οποίους και ευχαριστούμε διότι μας έχουν αγκαλιάσει από την πρώτη ημέρα-έχουμε συνεχόμενα αυξανόμενες κλήσεις για παροχή υπηρεσιών αποτέφρωσης τόσο από την Πάτρα όσο και από άλλες πόλεις όπως το Μεσολόγγι, το Αίγιο, ακόμα και τα Γιάννενα» καταλήγει η κα Γρηγοροπούλου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις