Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τέμπη: Η στιγμή που το Intercity περνά από το σημείο της μοιραίας σύγκρουσης

Τέμπη: Η στιγμή που το Intercity περνά α...

Λουλούδια παραμένουν γύρω από τις ράγες για τους 57 νεκρούς από το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Το πρώτο δρομολόγιο της γραμμής Αθήνα - Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε η αμαξοστοιχία Intercity, 33 ημέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Το δρομολόγιο έγινε εν μέσω συγκίνησης αλλά και ανησυχίας για την ασφάλεια των μετακινήσεων.

Τη στιγμή που το Intercity περνάει από το σημείο της μοιραίας σύγκρουσης στα Τέμπη, με τον οδηγό να "κόβει" ταχύτητα κατά τη διέλευσή της από το σημείο κατέγραψε βίντεο της ΕΡΤ.

Βαθιά συγκινημένοι εργαζόμενοι και επιβάτες έβλεπαν από τα παράθυρά τους το τρένο να περνά από τις ράγες, που έχουν ακόμα γύρω τους λουλούδια για τους 57 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους πριν περίπου ένα μήνα.

Η πρώτη αμαξοστοιχία Intercity που πραγματοποίησε δρομολόγιο ήταν αυτή με τον αριθμό 882, η οποία ξεκίνησε στις 08:28 από το σταθμό Λαρίσης με προορισμό την Καλαμπάκα και μετέφερε 200 επιβάτες.

Σε αυτή επιβιβάστηκε ο υπουργός Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης όπως επίσης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, ο οποίος εμφανίστηκε με δάκρυα στα μάτια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Υποτονική ήταν η κίνηση και λίγα τα εισιτήρια στα πρώτα δρομολόγια. Στην πρώτη αμαξοστοιχία από τον σταθμό Λαρίσης με προορισμό τη Θεσσαλονίκη που εκτελεί το IC52 με ώρα αναχώρησης τις 10:28, επιβιβάστηκαν 80 άτομα, με ορισμένους από τους επιβάτες να δηλώνουν σοκαρισμένοι από το δυστύχημα και να μην μπορούν να διαχειριστούν τη διέλευση του τρένου από το σημείο της τραγωδίας.

Υπενθυμίζεται ότι τα δρομολόγια των τρένων ξεκίνησαν σήμερα, Δευτέρα (3/4) με μειωμένες ταχύτητες και κάποια επιπλέον μέτρα ασφαλείας, όπως την παρουσία δύο μηχανοδηγών στις αμαξοστοιχίες και δύο σταθμαρχών στους σταθμούς, χωρίς ωστόσο να υπάρχει σύστημα τηλεδιοίκησης.

 

πηγή news247.gr

φωτο eurokinissi

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις