Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τουρκία: Θύελλα αντιδράσεων για τον Κιλιτσντάρογλου – Με παπούτσια σε χαλάκι προσευχής

Τουρκία: Θύελλα αντιδράσεων για τον Κιλι...

Η κυβέρνηση δεν έχασε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την αστοχία του ηγέτη της αντιπολίτευσης, καταλογίζοντας του θρησκευτική ασέβεια

Στην Τουρκία, μια μέρα μετά τους πυροβολισμούς στα γραφεία της Ακσενέρ, λάδι στη φωτιά του προεκλογικού κλίματος ρίχνει φωτογραφία, η οποία απεικονίζει τον Κιλιτσντάρογλου να πατά με τα παπούτσια σε ένα χαλάκι προσευχής.

Η κυβέρνηση δεν έχασε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την αστοχία του ηγέτη της αντιπολίτευσης, καταλογίζοντας του θρησκευτική ασέβεια. 

Με την προεκλογική εκστρατεία στο κόκκινο, μια φωτογραφία του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου που πατά φορώντας παπούτσια ένα μικρό χαλί προσευχής δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας είναι πολλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σφοδρές οι επικρίσεις από την κυβέρνηση.

Το θέμα προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση από τους συντηρητικούς μουσουλμάνους, λόγω του ότι ο Κιλιτσντάρογλου είναι Αλεβίτης. Ο ίδιος εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν, τονίζοντας ότι δεν είχε δει το χαλί προσευχής και ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να προσβάλει κανέναν. 

Το κλίμα είναι έτσι κι αλλιώς τεταμένο, ενδεικτικό και το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στα γραφεία του Καλού κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ. Οι αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα που δουλεύει στην ασφάλεια διπλανού κτιρίου. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, φέρεται να δήλωσε ότι πυροβόλησε γιατί είδε κλέφτες να μπαίνουν στο κτίριο.

Την ίδια ώρα η Τουρκία «βράζει» για ακόμη ένα κάψιμο του Κορανίου στη Δανία από ακροδεξιούς. Ο Δανός Πρέσβης στην Άγκυρα κλήθηκε για εξηγήσεις, ενώ ο εκπρόσωπος του Ερντογάν τονίζει ότι η Ευρώπη θα πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχει αυξανόμενη απειλή από ομάδες μίσους.

Κι ενώ απομένουν έξι εβδομάδες για τις εκλογές, έγινε η καθιερωμένη κλήρωση για τη σειρά που θα αναγράφονται στο ψηφοδέλτιο τα ονόματα των υποψηφίων προέδρων. Πρώτο δεσπόζει αυτό του Ερντογάν, ενώ ακολουθούν τα ονόματα του Μουχαρέτ Ιντσέ, του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και του Σινάν Ογκάν.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις