Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Υπόθεση trafficking στην Ηλιούπολη: Ο αστυνομικός έστειλε απειλητικό sms στην 19χρονη, καταγγέλλουν οι συνήγοροί της

Υπόθεση trafficking στην Ηλιούπολη: Ο ασ...

Σοκαριστική ανάρτηση "αφορά τα θύματα, τις συνηγόρους τους και όσους τις στήριξαν" καταγγέλουν οι συνήγοροι του θύματος

Ανάρτηση απειλητικού περιεχομένου έκανε στον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο αστυνομικός  που τον περασμένο Δεκέμβριο καταδικάστηκε για εμπορία ανθρώπων στην Ηλιούπολη σε 5,5 χρόνια κάθειρξη με αναστολή.

Το μήνυμα του αστυνομικού εστάλη μέσω αγνώστου αριθμού, στο κινητό της γυναίκας θύματος του αστυνομικού και ενός ακόμη καταδικασθέντα σε 12ετή κάθειρξη, ο οποίος οδηγήθηκε στην φυλακή.

Αυτό καταγγέλουν οι συνήγοροι του θύματος Δήμητρα Κεραμίδα και Αντωνία Λεγάκη με δελτίο τύπου που απέστειλαν.

Όπως αναφέρουν οι συνήγοροι του θύματος, "Στις 30/03/2023, ο αστυνομικός, ο οποίος καταδικάσθηκε για κατ’ επάγγελμα εμπορία ανθρώπων, έκανε, μέσα από το προσωπικό του προφίλ που διατηρεί στον διαδικτυακό ιστότοπο του facebook, την εξής ανάρτηση: «Ό,τι και να πεις για μένα θα είναι λίγο. Τα χειρότερα σενάρια που μπορείς να έχεις στο μυαλό σου… διπλασίασέ τα! Και πάλι, έξω θα πέσεις. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις θα επιτεθώ, αν δεν με έχεις πειράξει πρώτος/η. Αν έχεις κάνει το λάθος όμως καλό θα ήταν να ψάξεις πλοίο να φύγεις. Γιατί θα σε βρω. Και αν σε βρω θα σε κάνω να το μετανιώσεις πικρά που με προκάλεσες! Είμαι του όλα ή τίποτα. Ή θα σε «διαλύσω» και δεν θα μπορείς να «μαζέψεις τα κομμάτια σου» ή δεν θα ασχοληθώ καν. Αλλά μην πιστέψεις ότι θα γίνει το δεύτερο αν κάνεις το λάθος! Τα φιλιά μου!!! .».

Το κείμενο της ανάρτησης αυτής απεστάλη, με SMS, από άγνωστο αριθμό στο κινητό τηλέφωνο της Ε, θύματος του εν λόγω καταδικασθέντος αστυνομικού. Το απειλητικό αυτό μήνυμα ελήφθη και αφορά την Ε, την Χ, επίσης θύμα αυτού, τις συνηγόρους τους και όλους τους ανθρώπους που τους στήριξαν στον αγώνα τους για δικαίωση ενάντια στον βασανιστή τους.

Η Δικαιοσύνη, που τού χορήγησε ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη (!) έκρινε ότι ο άνθρωπος αυτός μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος μέχρι το Εφετείο. Τα θύματα του κρύβονται, σε εναλλασσόμενα καταλύματα και δεν κυκλοφορούν στο δρόμο… Ποτέ δεν ήταν πιο μακριά η Δικαιοσύνη από το δίκαιο.

Σήμερα, με την εν λόγω ανάρτηση, ο θύτης ανακοινώνει επιβεβαιώνει ότι δεν είναι ακίνδυνος για τα θύματα του. Ότι είναι ύποπτος για την τέλεση νέων αδικημάτων εναντίον τους και η απόφαση της απελευθέρωσης του ήταν λανθασμένη. Η Δικαιοσύνη οφείλει να αναλάβει την ευθύνη της γι’ αυτό και η Πολιτεία να προστατεύσει τα θύματα του".

Υπενθυμίζεται ότι μετά από μια επεισοδιακή δίκη που πραγματοποιήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου επιβλήθηκε στον αστυνομικό ποινή της κάθειρξης 5,5 ετών κατά συγχώνευση, καθώς κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ένοχος για εμπορία ανθρώπων κατ' επάγγελμα προς τέλεση γενετήσιων πράξεων, τελεσθείσα κατά συρροή αναφορικά με την 19χρονη, ενώ καταδικαστική ήταν η απόφαση και για την κατηγορία της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης κατ΄εξακολούθηση και για οπλοχρησία κατ΄εξακολούθηση.

Στον αντίποδα, για βιασμό κατ' εξακολούθηση κρίθηκε αθώος.

Κατά την ανακοίνωση της αθωωτικής απόφασης για τον αστυνομικό, που προηγήθηκε αυτή της ενοχής, επικράτησε πανδαιμόνιο στη δικαστική αίθουσα, με το κοινό να φωνάζει "ντροπή σας σκουπίδια". Η διαδικασία διακόπηκε και υπήρξε ένταση με ΜΑΤ να μπαίνουν στον χώρο και να βγάζουν με τη βία έξω το εξαγριωμένο κοινό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις