Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανελλήνια αίσθηση από την εκδήλωση για τις "Ελληνίδες του κόσμου"

Πάτρα: Πανελλήνια αίσθηση από την εκδήλω...

Αναλυτικό ρεπορτάζ από το cnn greece

Αφιερωμένη στις γυναίκες της διασποράς που κρατούν ζωντανό το ελληνικό πνεύμα ήταν η εκδήλωση με τίτλο «Ελληνίδες του κόσμου» που πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας, το απόγευμα της Τρίτης 28 Μαρτίου.

Ήταν μια βραδιά που τίμησε τις «Ελληνίδες του κόσμου που πρωτοπορούν και δραστηριοποιούνται σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς, όπως η επιστήμη, η πολιτική και η εκπαίδευση».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που διοργάνωσαν η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την Unesco και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η οποία τέθηκε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, τιμήθηκαν έξι «Ελληνίδες του κόσμου», οι οποίες έχουν αφήσει ισχυρό αποτύπωμα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με το πλούσιο έργο τους και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους.

 
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβείο έλαβαν:

Η κυρία Ιωάννα Ζαχαράκη, Πρόεδρος του Δικτύου Αιρετών Ευρώπης και αντιδήμαρχος Solingen, η οποία δραστηριοποιείται στην Γερμανία.
Η κυρία Αικατερίνη Σοφιανού – Μπαλεφάντη, Πρόεδρος του Ομίλου εταιρειών SofMedica, Αιγυπτιώτισσα Αρχόντισσα των Εκκλησιών και Πρέσβειρα του Απόδημου Ελληνισμού, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στην Αίγυπτο και την Ρουμανία.
Η κυρία Μαρίνα Τσιχλάκη, Αρχόντισσα των Εκκλησιών του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού συμβουλίου, η οποία δραστηριοποιείται στην Μοζαμβίκη.
 
Παράλληλα, διαδικτυακά συνδέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμούς οι ακόμα τρεις τιμώμενες Ελληνίδες της βραδιάς:

Η κυρία Βάσω Αποστολοπούλου, Καθηγήτρια Ανοσολογίας και Αντιπρόεδρος του Τμήματος Έρευνας του Πανεπιστημίου Victoria από την Αυστραλία.

Η κυρία Στέλλα Κοκόλη, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, από τις ΗΠΑ.
Η κυρία Χριστίνα Τσαρδίκου, διακεκριμένη γιατρός-χειρουργός και μη κερδοσκοπικής πολιτιστικής οργάνωσης «ΝΟΣΤΟΣ» στην Αργεντινή.

Την έναρξη της εκδήλωση κήρυξαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Ανδρέας Κατσανιώτης και ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας, Γιάννης Χρυσουλάκης.

Η κυρία Αικατερίνη Τζιτζικώστα, πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO αναφέρθηκε στις Ελληνίδες του απανταχού ελληνισμού, οι οποίες αποτελούν ζωντανά παραδείγματα προσφοράς, στα πεδία του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, των επιστημών και της επιχειρηματικότητας.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «αγωνίζονται για να μας αποδείξουν ότι καριέρα και οικογένεια μπορούν να συνυπάρξουν, αλλά και πως τα εμπόδια μπορούν να υπερκεραστούν, όταν κανείς εργάζεται με πείσμα και προσήλωση αναζητώντας νέες μορφές δημιουργίας, προσφοράς και δράσης».

Όπως σημείωσε η κ. Τζιτζικώστα, «το παράδειγμα τους φωτίζει τον δρόμο της αλλαγής» και αποτελεί έμπνευση για μια νέα γενιά γυναικών, καθώς «μας κάνουν περήφανες και μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον».

Χαιρετισμούς απεύθυναν επίσης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζάμπιας, Ιωάννης.

Επιπλέον, για την «Ελληνίδα της Διασποράς» μίλησαν οι κ.κ. Ευγενία Αρβανίτη, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, Ελένη Γκέκα, οικονομολόγος - εκπαιδευτικός και πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Πάτρας και Γεωργία Πετροπούλου, διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Πάτρας.

Την εκδήλωση κάλυψε αναλυτικά και συνεργείο του cnn greece που βιντεοσκόπησε τις ομιλίες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις