Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο λυράρης στον εισαγγελέα – «Έχουν φρικάρει με αυτά που έχουν βρει»

Ο λυράρης στον εισαγγελέα – «Έχουν φρικά...

Ανατριχιάζουν οι λεπτομέρειες της φρίκης

Ο κατηγορούμενος λυράρης παίρνει το δρόμο για τον εισαγγελέα. Ανάστατο το Ηράκλειο από τα στοιχεία που έρχονται στο φως. Ο βιασμός και το μαρτύριο του παιδιού, κρατούσε για χρόνια…

Ο 66χρονος λυράρης αρνείται τα πάντα στο Ηράκλειο, αλλά μια σειρά από φωτογραφίες, βίντεο και μαρτυρίες τον έχουν φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Είναι χαρακτηριστική η ατάκα του Σταύρου Μπαλάσκα ότι οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση «έχουν φρικάρει με αυτά που έχουν βρει». Ο μουσικός κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε το ανήλικο παιδί για χρόνια. Όπως αποκαλύπτεται γνώριζε τον πατέρα του, αφού παλιότερα είχε εργαστεί στο κατάστημα που διατηρούσε. Ο βιασμός και η άγνωστη φρίκη του παιδιού, αποκαλύφθηκε όταν η μητέρα του έψαξε στο κινητό τηλέφωνο του παιδιού της και αμέσως μετά έσπευσε στην αστυνομία για να κάνει καταγγελία.

Οι Αρχές προχώρησαν στην σύλληψη του 66χρονου άνδρα, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας 46χρονος ουρολόγος. Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Υγείας, καθώς με απόφαση του υπουργού Θάνου Πλεύρη, ο γιατρός τέθηκε εκτός ΕΣΥ.

Από την προανάκριση έχει προκύψει ότι άλλοι δύο άνδρες είχαν κακοποιήσει σεξουαλικά το παιδί σε ραντεβού που είχε κλείσει ο 66χρονος λυράρης, οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής, ενώ ακόμα 29 χρήστες διαδικτύου είχαν επικοινωνήσει με τον λογαριασμό που διατηρούσε ο 66χρονος στο Instagram και έχουν λάβει πορνογραφικό υλικό του ανήλικου. Ο κατηγορούμενος λυράρης αναμένεται σήμερα, Τρίτη 28 Μαρτίου, να βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Ο εφιάλτης ξεκίνησε το 2018, όταν το αγόρι ήταν σε ηλικία 11 ετών. Ο 66χρονος λυράρης προσέγγισε τον ανήλικο ισχυριζόμενος ότι είναι φίλος των γονιών του, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες δεν ισχύει. Ο κατηγορούμενος φέρεται να παρακολουθούσε το παιδί στις εξωσχολικές του δραστηριότητες, ενώ παράλληλα προσπαθούσε να χτίσει σταδιακά επαφές με τον 11χρονο.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας όταν η μητέρα του 15χρονου σήμερα αγοριού εντόπισε φωτογραφίες με ευαίσθητο περιεχόμενο στο κινητό του. Η αντίδρασή της ήταν άμεση, με τη μητέρα να σπεύδει να ενημερώσει τις Αρχές, ενώ έδωσε στην αστυνομία το κινητό και το τάμπλετ του παιδιού και έτσι ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι της φρικιαστικής αυτής υπόθεσης.

Μιλώντας στο Mega ο Σταύρος Μπαλάσκας, ειδικός αστυνομικός αναλυτής, διευκρίνισε πως ο πατέρας του 15χρονου και ο λυράρης δεν είχαν στενές φιλικές σχέσεις, όπως ισχυριζόταν ο κατηγορούμενος. Συγκεκριμένα, ο πατέρας του ανήλικου έχει κατάστημα εστίασης, στο οποίο εργαζόταν ο 66χρονος λυράρης.

«Το πρώτο πράγμα που έκανε η Ασφάλεια Ηρακλείου πήρε κινητά, λάπτοπ, κάρτες SIM. Αυτά έχουν σταλεί από την Κρήτη στα ειδικά εγκληματικά εργαστήρια στην Αθήνα κι ανοίγουν όλα τα αρχεία. Οι συνάδελφοι είπαν ότι έχουν φρικάρει με αυτά που έχουν βρει», είπε και συμπλήρωσε πως «οι παιδόφιλοι όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους».

Ο λυράρης και η γραμμή που θα ακολουθήσει
Σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα ο 66χρονος λυράρης αναμένεται να αρνηθεί τα όσα του καταλογίζονται, λέγοντας πως ο ίδιος δεν είναι γνώστης της τεχνολογίας και σε θέση να δημιουργήσει τα διαφορετικά προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναφέρεται στη δικογραφία ότι δημιούργησε για να ωθήσει το παιδί και σε άλλα άτομα.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, ο ίδιος αναμένεται να επικαλεστεί ότι το επίμαχο χρονικό διάστημα για λόγους υγείας δεν ήταν δυνατόν να είχε κάνει κάτι τέτοιο. 

Την ίδια ώρα οι έρευνες των αρχών είναι εξέλιξη προκειμένου να αποκαλυφθούν και τα άλλα άτομα, εκτός από τον γιατρό σε νοσοκομείο της πόλης, που ήρθαν σε επαφή με το παιδί. Μάλιστα, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι «ακόμα κι αν υπάρξει καθυστέρηση ως προς την αποκάλυψη της  ταυτότητας των ατόμων που ξεπερνούν τα 29, αυτό θα γίνει και όσοι εμπλέκονται θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Ο 66χρονος λυράρης είναι παντρεμένος και μάλιστα έχει και έναν γιο, ο οποίος μιλώντας στο Star, κάνει λόγο για ένα μεγάλο ψέμα. «Είναι όλα ψέματα. Η αλήθεια θα φανεί. Αύριο στις αρχές θα αποδειχθούν ότι όλα είναι ψέματα», λέει χαρακτηριστικά.

H δεύτερη δικογραφία σε βάρος του λυράρη
Μία ακόμα δικογραφία, μετά από καταγγελία της μητέρας ενός ανήλικου κοριτσιού, είχε σχηματιστεί πριν από αρκετούς μήνες από την αστυνομία σε βάρος του 66χρονου λυράρη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, στην συγκριμένη υπόθεση ο ίδιος είχε κατηγορηθεί  ότι επικοινωνούσε με την ανήλικη, ωστόσο από την έρευνα των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ δεν είχαν βρεθεί σχετικά ίχνη.

Ο 66χρονος τότε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες είχε υποστηρίξει ως προς τις επικοινωνίες του με το παιδί ότι το κινητό το χρησιμοποιούσε συγγενικό του πρόσωπο, επίσης ανήλικος, δεν είχε ζητήσει εκείνος την αποστολή αυτών των μηνυμάτων που φέρεται να είχε λάβει. Η υπόθεση ως προς το δικαστικό της σκέλος καθυστέρησε να ολοκληρωθεί για λόγους υγείας του κατηγορούμενου, ωστόσο αναμένεται να προχωρήσει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις