Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πέτρος Ψωμάς: Να συζητηθεί το θέμα του «Έσπερου» στο Δημοτικό Συμβούλιο

Πέτρος Ψωμάς: Να συζητηθεί το θέμα του «...

Το σπιράλ παρουσιάζει το χρονικό των 5 ημερών, διαθέτει πλήρες χρονολόγιο 91 ετών

Να έρθειτο θέμα του Έσπερου προς συζήτηση σε μονοθεματική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ζητά το Σπιράλ. Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης για το θέμα αναφέρεται: 

"Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023: Ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς ρωτά τον Δήμαρχο Πατρέων αν ήταν σε γνώση του πρωτοβουλία επενδυτή να αγοράσει τον «Έσπερο» και να τον διαθέσει στον Δήμο Πατρέων για κοινωφελείς χρήσεις. Αρχικά ο δήμαρχος αποφεύγει την ερώτηση, κατόπιν αναθέτει την απάντηση στην Αντιδήμαρχο Τογιοπούλου, στο τέλος αναγκάζεται να μιλήσει και αρνείται πως γνώριζε.

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023: Σε διαδοχικές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εμφανίσεις του ο Κώστας Πελετίδης  εξακολουθεί να αρνείται πως είχε ενημέρωση για ένα τέτοιο ενδεχόμενο: για την πρόθεση πατρινού να επενδύσει στον «Έσπερο» και να συνεργαστεί με τον δήμο για την χρήση του από την πόλη.

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023: Στον τοπικό τύπο  δημοσιεύονται σημαντικές λεπτομέρειες που αποδεικνύουν πως το ενδιαφέρον υπήρχε, πως ο δήμαρχος ήταν ενήμερος και σύμφωνος, πως είχε προσωπικά δώσει εντολές στις υπηρεσίες του να ετοιμαστεί σχετική εισήγηση προς το δημοτικό συμβούλιο, πως το ζήτημα είχε δρομολογηθεί πλήρως και πως κάποια στιγμή τα σχέδια «ναυάγησαν» ξαφνικά. Επώνυμοι μιλούν με επώνυμα, ημερομηνίες και τεκμήρια.

Σάββατο 25 Μαρτίου 2024 – Εθνική Εορτή: Η κατά τ’ άλλα λαλίστατη δημοτική αρχή δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί σε σχέση με τις σοβαρές καταγγελίες. Το ακίνητο έχει περάσει σε χέρια νέου ιδιώτη, η ευκαιρία να αποκτηθεί από τον Δήμο Πατρέων έχει απολεσθεί, όσα επιχειρήθηκε να αποσιωπηθούν είναι πλέον σε γνώση των πατρινών και ο δήμαρχος επιλέγει την ένοχη σιωπή του. Η ευκαιρία χάθηκε. Μήπως, όμως, κάτι μπορεί να γίνει, ώστε να βγει και η Πάτρα κερδισμένη;

Κυριακή 26 Μαρτίου 2023: Το σπιράλ ζητά να έρθει το θέμα προς συζήτηση σε μονοθεματική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου το όργανο να διερευνήσει «τι σώζεται, έστω τώρα» στην υπόθεση «Έσπερος». Ζητάμε από τη δημοτική αρχή να δείξει την πρέπουσα ευαισθησία και να φέρει άμεσα το θέμα προς συζήτηση με πρωτοβουλία της, προκειμένου να απαντηθούν θεσμικά όλα τα ερωτήματα. Αν όχι, θα συλλέξουμε τις απαραίτητες υπογραφές για να το φέρουμε εμείς.

Σημειώνουμε πως έχουμε δομήσει, κατόπιν μελέτης, ένα αναλυτικό χρονολόγιο που αφορά τον χώρο και το κτίριο –από το 1932 που πρωτο-χτίστηκε μέχρι σήμερα. Διαθέτουμε επίσης λεπτομερές χρονολόγιο για τις πρωτοβουλίες και κινήσεις της τελευταίας διετίας, από όταν γνωστοποιήθηκε στην πόλη πως το ακίνητο ήταν προς πώληση. Όλα τα στοιχεία είναι στη διάθεση και στην κρίση των δημοτών της Πάτρας".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις