Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Εικονική δίκη για μαθητές στα δικαστήρια

Πάτρα: Εικονική δίκη για μαθητές στα δικαστήρια
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Στις 5 και 7 Απριλίου

Στο Πρωτοδικείο της Πάτρας θα βρεθούν μαθητές της Β’ και Γ΄ Λυκείου στις 5 και 7 Απριλίου οπότε και θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτική επίσκεψή τους με θέμα «Εξοικείωση των νέων με τον θεσμό της Δικαιοσύνης και τους Δικαστικούς Λειτουργούς της».

Οι μαθητές θα σπεύσουν στο κτίριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πατρών στο πλαίσιο πιλοτικής δράσης για την εξωστρέφεια της Δικαιοσύνης και το «άνοιγμά» της προς την κοινωνία.

Πιο συγκεκριμένα, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πατρών θα υποδεχτεί στην Αίθουσα του Ακροατηρίου του μαθήτριες και μαθητές του 6ου και 8ου ΓΕΛ Πατρών. Στόχος της δράσης είναι αφενός μεν η ενημέρωση των μαθητών γύρω από βασικά θέματα δικαιοσύνης και θεσμών, αφετέρου δε η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων μέσα από διαδραστική συζήτηση.

 Στο Α’ μέρος της εκδήλωσης (ώρα 10.00 -11.30) Δικαστές του Δικαστηρίου θα παραθέσουν με συνοπτικό και κατανοητό τρόπο κάποια πρωταρχικά ζητήματα δικαίου και απονομής δικαιοσύνης (όπως διάκριση των εξουσιών, δικαίωμα δικαστικής προστασίας, οργάνωση της Δικαιοσύνης και διάκριση δικαστηρίων), ενώ σε ελεύθερη συζήτηση που θα ακολουθήσει οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν τις απόψεις τους και να θέσουν ερωτήσεις.

 Στο Β’ μέρος της εκδήλωσης (ώρα 11.30-13.00) οι μαθητές, με την καθοδήγηση των Δικαστών, θα συμμετάσχουν στη διεξαγωγή σύντομης εικονικής δίκης, με στόχο να γνωρίσουν όλα τα ακολουθούμενα στάδια της διαδικασίας (από την κατάθεση του δικογράφου έως την έκδοση της δικαστικής απόφασης) και να κατανοήσουν τα εργαλεία και το πνεύμα απονομής δικαίου.

Για την οργάνωση και διεξαγωγή της δράσης, εκτός από την ομάδα των ομιλητών Δικαστών, έχει συγκροτηθεί ειδική ομάδα εργασίας από δικαστικούς υπαλλήλους, ενώ τη γενική εποπτεία ασκεί η Διευθύνουσα το Δικαστήριο Πρόεδρος.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις