Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

Δέκα αθλητικά γεγονότα που κατέληξαν σε τραγικούς θανάτους

Δέκα αθλητικά γεγονότα που κατέληξαν σε ...

Σε ορισμένα παιχνίδια χάνεται κάτι ακόμα πολυτιμότερο από ένα τρόπαιο- ανθρώπινες ζωές

Αν παρακολουθείτε αθλητικά γεγονότα, τότε γνωρίζετε πόσο εντυπωσιακά μπορεί να είναι τα κατορθώματα των αθλητών όσον αφορά τις δεξιότητες, τη δύναμη και την αντοχή τους.
Όμως μερικές φορές, είναι καλό να θυμομάστε ότι συχνά διακινδυνεύουν, όχι μόνο την αποτυχία, αλλά και τη ζωή τους. Στην παρακάτω λίστα θα δούμε δέκα περιπτώσεις όπου χάθηκε κάτι ακόμα πολυτιμότερο από ένα τρόπαιο- ανθρώπινες ζωές.

10. Μια ολόκληρη ποδοσφαιρική ομάδα σκοτώθηκε στο γήπεδο

Στα τέλη Οκτωβρίου 1998, το χωριό Bena Tshadi φιλοξενούσε έναν αγώνα ποδοσφαίρου ενάντια στο κοντινό χωριό Basangana στη νοτιοκεντρική επαρχία του Ανατολικού Κασάι του Κονγκό. Το παιχνίδι ήταν ισόπαλο 1-1 όταν κεραυνός χτύπησε στον αγωνιστικό χώρο, σκοτώνοντας και τα 11 μέλη της ομάδας Bena Tshadi και τραυματίζοντας περισσότερους από 30 θεατές που στέκονταν στο περιθώριο.

9. Ο θάνατος υψηλής ταχύτητας του Νοντάρ Κουμαριτασβίλι

Ο Γεωργιανός πρωταθλητής του λουτζ, Νοντάρ Κουμαριτασβίλι άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, μετά από ένα τρομαχτικό ατύχημα στην προπόνηση. O Κουμαριτασβίλι έχασε τον έλεγχο του έλκηθρου του και ενώ κινούνταν με 144 χλμ/ώρα. Το σώμα του γλίστρησε εκτός πίστας και χτύπησε σε μία κολώνα λίγα μέτρα πριν από τη γραμμή του τερματισμού στην ολυμπιακή πίστα του Γουίστλερ. Ο 21χρονος αθλητής έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο. Ήταν ήδη αργά.

Οι ιθύνοντες των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Βανκούβερ απέδωσαν τον θάνατο του σε ανθρώπινο λάθος, αποκλείοντας τυχόν πρόβλημα στην πίστα.

Περισσότερα στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports