Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Η «ελληνική Τοσκάνη»: Ο πιο value for money προορισμός για ανοιξιάτικη μονοήμερη

ΦΩΤΟ - vassilis_balanakis/Instagram

ΦΩΤΟ - vassilis_balanakis/Instagram

1,5 ώρα απ’ την Αθήνα

Συνήθως δεν αποτελεί κορυφαία επιλογή στη λίστα με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για μονοήμερη εκδρομή.

Παραμένει ακόμη ανεξερεύνητη για αρκετούς, διαθέτει λαμπρή ιστορία, χαρακτηρίζεται από ιστορίες βγαλμένες από την ελληνική μυθολογία και φημίζεται για το μεθυστικό κρασί της.

Η Νεμέα ή αλλιώς «ελληνική Τοσκάνη» απέχει μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα και έχει καταφέρει να αποτελεί μία value for money επιλογή η οποία μέσα από την ομορφιά και τις δραστηριότητες που προσφέρει αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους μικρούς και μεγάλους.

Τελικά, γιατί να την επιλέξεις για μονοήμερη εκδρομή;

Πρώτη στάση, στο αρχαίο Στάδιο. Η στοά που βρίσκεται σε άψογη κατάσταση οδηγεί στο στάδιο, όπου μπορείς να δοκιμάσεις τις αθλητικές σου επιδόσεις και να κάνεις το δικό σου αγώνα τρεξίματος. Επίσης, δελεαστική φαντάζει μια βόλτα στο σημείο που κάποτε βρίσκονταν τα αποδυτήρια, ενώ δεν θα πρέπει να παραλείψεις και να θαυμάσεις τη θέα ανεβαίνοντας ψηλά στις κερκίδες.

Σε αυτήν τη μονοήμερη δεν πρέπει κανείς να χάσει το αρχαιολογικό μουσείο Νεμέας, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Στάδιο, αλλά και τον Ναό του Δία. Ανάμεσα στα ενδιαφέρονται ευρήματα, και εκείνα των ανθρώπινων οστών που έχουν βρεθεί στον αρχαιολογικό χώρο.

Όσο για τους λάτρεις του κρασιού, εκείνοι σίγουρα θα λατρέψουν τη Νεμέα, αφού μια επίσκεψη στο Οινοποιείο θα τους κεντρίσει –κυρίως γευστικά- το ενδιαφέρον. Με την κατάλληλη καθοδήγηση, θα έχεις την ευκαιρία να δεις από κοντά τον χώρο εμφιάλωσης και ετικετοποίησης, τις δεξαμενές με το κρασί αλλά και τα βαρέλια που κάνουν το δροσερό κελάρι να μοσχοβολάει. Βέβαια, η εμπειρία της οινογνωσίας από μόνη της αποτελεί καλό λόγο να πεις το «ναι» σε μια επίσκεψη στον χώρο του οινοποιείου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το φαγητό της Νεμέας μένει αξέχαστο αφού υπάρχει πλούσια ποικιλία από τοπικά εδέσματα και παραδοσιακά φαγητά, τα οποία σερβίρονται με τα πιο ζεστά χαμόγελα από αυτόν τον άκρως φιλόξενο τόπο.

Έχε στο μυαλό σου πως εκείνο στο οποίο θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό το ταξίδι. είναι η προετοιμασία. Μπορεί η εκδρομή αυτή να απαιτεί μόνο μια μέρα από το πρόγραμμά σου, ωστόσο, καλό θα ήταν να έχεις διαβάσει για τους μύθους και την ιστορία της Νεμέας, ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερο νόημα η κάθε εικόνα του μέρους αλλά και να κορυφωθεί το ενδιαφέρον. Ένα φρεσκάρισμα στους άθλους του Ηρακλή αποτελεί μια εξαιρετική αρχή…

Τέλος, σημαντική λεπτομέρεια του ταξιδιού που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραλειφθεί είναι η επικοινωνία με το οινοποιείο το οποίο θα αποφασίσεις να εξερευνήσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίσεις μια σωστή ξενάγηση και θα προσφέρεις τον απαιτούμενο χρόνο στο οινοποιείο να προετοιμαστεί για την άφιξή σου. Με τον τρόπο αυτό, θα αποφύγεις τη συνύπαρξη με άλλες ομάδες, και θα κερδίσεις μια εξατομικευμένη, μεθυστική τελετουργία κρασιού που «τρυπάει» κάθε αίσθηση.

Μη φύγεις από την ξεχωριστή Νεμέα χωρίς να γευτείς στον ουρανίσκο σου την ποικιλία του Αγιωργίτικου, η οποία χαρακτηρίζεται ως μία από τις πιο ιδιαίτερες και πλουσιότερες ποικιλίες του εκλεκτού κόκκινου κρασιού στη χώρα μας.

Γεύση, παράδοση, ιστορία και μια ηλιόλουστη μέρα είναι τα συστατικά για την απόλυτη ανοιξιάτικη μονοήμερη εκδρομή!

Έχεις ακόμα λόγους να αμφιβάλλεις πως το μέρος αυτό πρέπει να συμπεριληφθεί στην ταξιδιωτική λίστα του 2023;

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life