Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ChatGPT: Το εξυμνεί ο Μπιλ Γκέιτς- Σημαντικό όσο η δημιουργία του υπολογιστή

ChatGPT: Το εξυμνεί ο Μπιλ Γκέιτς- Σημαν...

Ο Γκέιτς δήλωσε ότι είχε συναντηθεί με την OpenAI -την ομάδα πίσω από την τεχνητή νοημοσύνη που διαχειρίζεται το chatbot ChatGPT- από το 2016,

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς (Bill Gates), λέει ότι η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (AI) είναι η σημαντικότερη τεχνολογική πρόοδος των τελευταίων δεκαετιών.

Σε ανάρτησή του σε μπλογκ την Τρίτη, τη χαρακτήρισε τόσο σημαντική όσο και τη δημιουργία του μικροεπεξεργαστή, του προσωπικού υπολογιστή, του Διαδικτύου και του κινητού τηλεφώνου.

«Θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι εργάζονται, μαθαίνουν, ταξιδεύουν, λαμβάνουν υγειονομική περίθαλψη και επικοινωνούν μεταξύ τους», είπε.

 Στο άρθρο του αναφέρεται στην τεχνολογία που χρησιμοποιείται από εργαλεία όπως το chatbot ChatGPT.

Η πρόκληση του Γκέιτς στην OpenAI

Ο Γκέιτς δήλωσε ότι είχε συναντηθεί με την OpenAI -την ομάδα πίσω από την τεχνητή νοημοσύνη που διαχειρίζεται το chatbot ChatGPT- από το 2016, όπως μεταδίδει το BBC.

Στο ιστολόγιό του, ο Μπιλ Γκέιτς δήλωσε ότι προκάλεσε την ομάδα OpenAI το 2022 να δημιουργήσει τεχνητή νοημοσύνη που να μπορεί να περάσει τις εξετάσεις Βιολογίας Advanced Placement (AP) -που ισοδυναμούν περίπου με εξετάσεις επιπέδου Α- με τον αυστηρό κανόνα ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα μπορούσε να εκπαιδευτεί μόνο για να απαντά σε ερωτήσεις Βιολογίας.

«Ήξερα ότι είδα την πιο σημαντική πρόοδο στην τεχνολογία»

Μετά τις εξετάσεις, ο Γκέιτς είπε πως ζήτησε από την τεχνητή νοημοσύνη να γράψει μια επιστολή προς έναν πατέρα με ένα άρρωστο παιδί: «Έγραψε μια στοχαστική απάντηση που ήταν πιθανότατα καλύτερη από ό,τι θα έδιναν οι περισσότεροι από εμάς στο δωμάτιο».

«Ήξερα ότι μόλις είχα δει την πιο σημαντική πρόοδο στην τεχνολογία μετά το γραφικό περιβάλλον χρήστη (GUI). Η ανάπτυξη του GUI οδήγησε στα λειτουργικά συστήματα Windows και Mac OS τη δεκαετία του 1980 και παραμένει βασικό μέρος της πληροφορικής. Και ο Γκέιτς λέει ότι πιστεύει πως η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης θα οδηγήσει σε παρόμοιες εξελίξεις!

Το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης
 

Ο Γκέιτς, ο οποίος είναι συμπρόεδρος του φιλανθρωπικού Ιδρύματος Bill & Melinda Gates, κάλεσε τις κυβερνήσεις να συνεργαστούν με τη βιομηχανία για να «περιορίσουν τους κινδύνους» της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά δήλωσε ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να σώσει ζωές.

«Οι βελτιώσεις με βάση την τεχνητή νοημοσύνη θα είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τις φτωχές χώρες, όπου σημειώνεται η συντριπτική πλειονότητα των θανάτων παιδιών κάτω των 5 ετών», έγραψε

«Πολλοί άνθρωποι σε αυτές τις χώρες δεν βλέπουν ποτέ γιατρό και οι AI θα βοηθήσουν τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που βλέπουν να είναι πιο παραγωγικοί».

Όμως, για να συμβεί αυτό ο Γκέιτς ζήτησε μια στοχευμένη προσέγγιση της τεχνολογίας AI στο μέλλον.

 Ακριβώς όπως ο κόσμος χρειάζεται τους πιο έξυπνους ανθρώπους του να επικεντρωθούν στα μεγαλύτερα προβλήματά του, θα πρέπει να επικεντρώσουμε τις καλύτερες Τεχνητές Νοημοσύνες του κόσμου στα μεγαλύτερα προβλήματά του».

πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις