Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Δεν έχει μείνει καπάκι για καπάκι στα φρεάτια- Τι λένε στο thebest.gr Αναστασίου και Κορδάς για τις παγίδες

Πάτρα: Δεν έχει μείνει καπάκι για καπάκι...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Ζήτημα ασφάλειας για τους πολίτες

Σωρεία κλοπών σχαρών φρεατίων, από κυνηγούς μετάλλων, σε διάφορα σημεία της πόλης των Πατρών, ειδικότερα στο κέντρο της, καταγράφονται τα τελευταία χρόνια  και προκύπτει μείζον ζήτημα ασφάλειας για τους πολίτες αλλά και τα διερχόμενα οχήματα.

Επίσης, σε άλλα σημεία, ακόμα και στην κεντρική πλατεία της πόλης, την πλατεία Γεωργίου, υπάρχουν φρεάτια τα οποία βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση καθώς άγνωστοι στην προσπάθειά τους να αφαιρέσουν τα καπάκια, έχουν δημιουργήσει πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που μπορεί να προξενήσει τραυματισμό στους πολίτες, αφού τα βήματα σε αυτά είναι κάθε άλλο παρά σταθερά.

Το ίδιο σκηνικό παρατηρείται και σε άλλες πλατείες εκτός του κέντρου.

Αναφερόμενος στο θέμα αυτό, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πατρέων Μιχάλης Αναστασίου, είπε στο thebest.gr:  «Το 99% των περιπτώσεων που λείπουν σχάρες από τα φρεάτια οφείλονται σε κλοπές από κυνηγούς μετάλλων, πάνε τα αφαιρούν και μετά τα πουλάνε. Πάντως, να πούμε, ότι δεν είναι εύκολο να τα εντοπίσει μια υπηρεσία γιατί δεν έχει το προσωπικό να γυρίζει και να ελέγχει ολόκληρο τον Δήμο της Πάτρας. Σε όποια σημεία μαθαίνουμε ότι υπάρχει αφαίρεση σχαρών, βάζουμε προειδοποιητικά κώνους και να τοποθετούμε τις νέες. Αυτή είναι η διαδικασία που τηρούμε. Επίσης, όλο αυτό είναι ένας φαύλος κύκλος, τοποθετούμε τις νέες σκάρες και μετά από λίγες ημέρες τις αφαιρούν ξανά και δεν μπορούμε να πάμε να τα κολλήσουμε γιατί θα πρέπει να ανοίγουν για να τα καθαρίζουμε».

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Έργων Υποδομής Χρήστος Κορδάς, μιλώντας στο thebest.gr για το θέμα των φρεατίων, ανέφερε: «Τα φρεάτια ανήκουν σε πολλούς και τι εννοώ, φρεάτια έχουμε εμείς και  η ΔΕΥΑΠ από τον Δήμο, ενώ έχουν και η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, οι οπτικές ίνες κ.α. Ανάλογα σε ποιόν ανήκουν πάει και τα φτιάχνει. Έρχονται αναφορές από κατοίκους μέσω τις ηλεκτρονικής εφαρμογής του Δήμου και η αρμόδια υπηρεσία πηγαίνει και τοποθετεί νέες σχάρες. Είναι δύσκολο να ελέγξουμε, όλο τον Δήμο της Πάτρας, από τα Καμίνια μέχρι την Ροδινή και την Πιτίτσα, από την κορυφή του Παναχαϊκού και την Βιομηχανική Ζώνη.  Στο δήμο έχουμε μόλις τρείς υπαλλήλους, σιδεράδες, γι΄αυτή την δουλειά. Πρέπει να υπάρχει ειδοποίηση από τους πολίτες για να μπορούμε να εντοπίζουμε τα σημεία και να πηγαίνουμε να τα αντικαθιστούμε».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις