Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Αχαΐα: "Πρόσωπο με πρόσωπο" με τα τσακάλια έχουν βρεθεί κάτοικοι σε Μόβρη, Άραξο και Δύμη

Δυτική Αχαΐα: "Πρόσωπο με πρόσωπο&q...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Τα ουρλιαχτά τους είναι ανατριχιαστικά, λένε οι κάτοικοι

Φόβο έχει προκαλέσει η εμφάνιση τσακαλιών στα χωριά της Δυτικής Αχαΐας. Σύμφωνα με αναφορές κατοίκων,  το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν κάνει την εμφάνιση τους τσακάλια που τριγυρνούν στα χωριά.

Πιο συγκεκριμένα τις βραδινές ώρες τσακάλια περιφέρονται στα χωριά και αρκετοί είναι αυτοί που έχουν έρθει «πρόσωπο με πρόσωπο» μαζί τους.

Οι κτηνοτρόφοι είναι  ανάστατοι καθώς οι αγέλες των τσακαλιών είναι επικίνδυνες για τα ζώα τους. Επίσης, όπως λένε οι κάτοικοι τα βράδια τα ουρλιαχτά τους είναι ανατριχιαστικά, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τα αδέσποτα σκυλιά τα οποία προσπαθούν να διώξουν τα τσακάλια, με τους κατοίκους να είναι συνεχώς σε επαγρύπνηση για τυχόν επιθέσεις στα ζώα τους.  

Να αναφέρουμε ότι τα τσακάλια, κατεβαίνουν από το βουνό, για να βρουν τροφή, με αποτέλεσμα να ψάχνουν στάβλους όπου υπάρχουν πρόβατα και όποιο άλλο ζώο βρουν μπροστά τους. 

«Είναι αλήθεια ότι τον τελευταίο καιρό, έχει παρατηρηθεί αύξηση των τσακαλιών, σε χωριά του δήμου μας. Οι αναφορές που έχουμε αφορούν κυρίως τα χωριά της Μόβρης, στα Μαύρα Βουνά στον Άραξο αλλά και σε κάποια χωριά της Δύμης» αναφέρει στο thebest.gr ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς. «Ευτυχώς, μέχρι στιγμής, δεν έχουμε καταγγελίες για ζημιές σε κτηνοτροφικές μονάδες ή για οικόσιτα ζώα αλλά το σίγουρο είναι ότι υπάρχει έξαρση του φαινομένου.

Πληθυσμοί τσακαλιών εμφανίζονται το βράδυ σε πολλά χωριά και οι κάτοικοι έχουν γίνει μάρτυρες των ουρλιαχτών τους. Η παρουσία τους είναι πιο έντονη από τα προηγούμενα χρόνια».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις