Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Ακρίβεια: Το Μarket Pass δεν σβήνει τη «φωτιά» στις τιμές - Καθημερινές οι ανατιμήσεις

Ακρίβεια: Το Μarket Pass δεν σβήνει τη «...

Οι τιμές τροφίμων και βασικών ειδών φουσκώνουν μέρα παρά μέρα

Στη δίνη της ακρίβειας καθημερινά οι καταναλωτές που βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται διαρκώς λόγω των συνεχών ανατιμήσεων. Οι τιμές τροφίμων και βασικών ειδών φουσκώνουν μέρα παρά μέρα.

 Ενδεικτικά μανούρι ΠΟΠ στις 18 Φεβρουαρίου κόστιζε 10,20 ευρώ το κιλό και δύο μέρες αργότερα 11,5 ευρώ, ενώ ελαιόλαδο ιδιωτικής ετικέτας από 10,1 ευρώ στις 18 Φεβρουαρίου, σκαρφάλωσε στα 11,6 ευρώ στις 20 του μήνα. 

 «Είναι μεταξύ 30% και 50% επάνω. Όταν αγοράζεις το λάδι στα 3,20, 3,30 3,50, ,3,80 και έχει φτάσει στα 6 ευρώ δεν χρειάζεται να πεις κάτι άλλο» δήλωσε στην κάμερα του OPEN, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών, Απόστολος Ραυτόπουλος.

Πολίτης για marketpass: «Είναι μια ανακούφιση, αλλά δεν ξέρω πόσο

 Οι καταναλωτές βλέπουν σε πολλές αλυσίδες τιμές τροφίμων και βασικών προϊόντων να αλλάζουν ακόμα καθημερινά, προς τα επάνω. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, η ζήτηση για το market Pass εκτινάχθηκε.

 Μέχρι το πρωί οι αιτήσεις είχαν ξεπεράσει τις 500.000, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά σήμερα καθώς η πλατφόρμα άνοιξε για όλους τους καταναλωτές ανεξαρτήτως.

 «Ένα πενηντάρι στο σύνολο σ’ένα καρότσι γεμάτο, κάνα πενηντάρι παραπάνω» δήλωσε πολίτης στο OPEN ένω ένας άλλος πρόσθεσε «Είναι μια ανακούφιση, αλλά δεν ξέρω πόσο».

 Τη φωτιά στο ράφι επιχειρεί να σβήσει η κυβέρνηση και με τη διεύρυνση του καλαθιού του νοικοκυριού, με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη να ανακοινώνει ότι οι τιμές του 80% της πλειονότητας των προϊόντων του καλαθιού έχουν παραμείνει σταθερές.

Από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή και το «καλάθι της Σαρακοστής», με προϊόντα όπως ο χαλβάς, τα κατεψυγμένα θαλασσινά και τα όσπρια. Εκτός μένουν οι λαγάνες καθώς τα αρτοποιία δεν συμμετέχουν στο καλάθι. «Η τιμή στη λαγάνα θα κυμανθεί από 3 ευρώ και νομίζω στις σύνθετες μέχρι 4» ανέφερε ο αρτοποιός Παναγιώτης Γιαλικάρης.

Σύμφωνα με τους αρτοποιούς, οι τσουχτερές τιμές στη λαγάνα φέτος αλλά και οι ανατιμήσεις στα υπόλοιπα προϊόντα τους οφείλεται στο αυξημένο ενεργειακό κόστος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις