Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ηλεία- Γιώργος Παπανδρέου: Η παράταξή μας είναι η μόνη που ιστορικά έχει αποδείξει ότι διαθέτει μια εναλλακτική προοδευτική πρόταση

Ηλεία- Γιώργος Παπανδρέου: Η παράταξή μα...

Τι είπε για πλειστηριασμούς και υγεία

Σε εκδήλωση που οργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στον Πύργο Ηλείας μίλησε το βράδυ της Πέμπτης ο Γιώργος Παπανδρέου.
«Είμαστε υπερήφανοι γιατί η παράταξή μας, είναι η μόνη που ιστορικά, έχει αποδείξει ότι διαθέτει μια εναλλακτική προοδευτική πρόταση, που τη διαφοροποιεί από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

«Γιατί είναι μια πρόταση δημιουργική, είναι μια πρόταση που αλλάζει δομές και οικοδομεί δημοκρατικούς θεσμούς, αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού, υπέρ του πολίτη, και γι' αυτό δρα απελευθερωτικά για την κοινωνία, για τις υγιείς παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις. Είναι μια πρόταση που ενισχύει τη συλλογική λειτουργία και την κοινωνική συνοχή», είπε ακόμα.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «δημιουργεί συνθήκες ανασφάλειας, δεν αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, βαθαίνει ανισότητες, οικονομικές και κοινωνικές, επιφέρει συνεχή πλήγματα στη δημοκρατία, όπως απέδειξαν οι υποκλοπές, υποβαθμίζει δικαιώματα, όπως στην υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση, το περιβάλλον, και μετά, με πολιτικές ελεημοσύνης, με πελατειακή διαχείριση των χρημάτων του Ελληνικού λαού, επιχειρεί να εξαγοράσει τις ψήφους του ανασφαλούς ψηφοφόρου».

 

Ολόκληρη η ομιλία του

Αγαπητές Συντρόφισσες, Αγαπητοί Σύντροφοι, 

Φίλες και Φίλοι,

Αγαπητέ Πρόεδρε της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, Μιχάλη, 

Η παρουσία σας είναι και συγκινητική και σημαντική για την πορεία μας, την πορεία της Παράταξής μας αλλά και την πορεία της χώρας.

Το λέω, γιατί μπροστά μας έχουμε ένα εκρηκτικό μείγμα προβλημάτων, γεωπολιτικών, οικ ολογικών, ενεργειακών, επισιτι στικών, προσφυγικών, υγείας.

Αντί για λύσεις προοπτικής βλέπουμε τις άγονες και εύκολες αντιπαραθέσεις μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Τα προβλήματα της εποχής

Πολλοί είναι οι κίνδυνοι στην ευρύτερη περιοχή μας, από τον τραγικό πόλεμο που ξεκίνησε ο Πούτιν, μέχρι τις αντιπαραθέσεις που αναβιώνουν στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο.

Η οικολογική κρίση, μας έφερε και θα μας φέρνει, νέες αρρώστιες και πανδημίες, νέους πρόσφυγες, προβλήματα στις καλλιέργειες και στη διατροφική μας ασφάλεια, ενώ η οικονομική κρίση είναι ακόμα μαζί μας με τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητα του πολίτη.

Όπως και η ακρίβεια, η έλλειψη σιγουριάς, οι ανισότητες που συνεχώς μεγαλώνουν και οδηγούν στη φτωχοποίηση όλο και περισσότερα κοινωνικά στρώματα.

Η ΝΔ προβάλλει μια επίπλαστη εικόνα

Σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, πρέπει να αντιδιαστείλουμε μια εικόνα επίπλαστη, ότι δήθεν όλα πάνε καλά στη χώρα μας, με την πραγματικότητα που βιώνουν οι περισσότερες και συντριπτικά μεγαλύτερες κοινωνικές ομάδες, σε σχέση με τους λίγους και ισχυρούς, που απολαμβάνουν προνόμια, σε βάρος των δικαιωμάτων μας.

 Η ΝΔ επικαλείται την ανασφάλεια, τα μεγάλα προβλήματα της εποχής και προσπαθεί να πείσει, ότι αυτή είναιδύναμη σταθερότητας.

Στην πραγματικότητα κάνει το αντίθετο.

Το παιχνίδι της είναι ξεκάθαρο πια.

Είναι η ίδια που δημιουργεί συνθήκες ανασφάλειας, δεν αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, βαθαίνει ανισότητες, οικονομικές και κοινωνικές, επιφέρεισυνεχή πλήγματα στη Δημοκρατία, όπως απέδειξαν οι υποκλοπές, υποβαθμίζει δικαιώματα, όπως στην υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση, το περιβάλλον,  και μετά, με πολιτικές ελεημοσύνης, με πελατειακή διαχείριση των χρημάτων του Ελληνικού λαού, επιχειρεί να εξαγοράσει τις ψήφους του ανασφαλούς ψηφοφόρου.

Η ΝΔ δεν εγγυάται την ασφάλεια, ούτε τη σιγουριά του Έλληνα.

Το αντίθετο, η ΝΔ εγγυάται τη συνέχεια της ανασφάλειας του λαού μας. Τη συνέχεια της εξάρτησής του από ένα σύστημα πελατειακό, που τον θέλει να απευθύνεται σε κάποιον παρά γοντα για το πρόβλημά του.

Μήπως είμαι υπερβολικός;

Ας πάρουμε μερικά παραδείγματα:

Η πραγματικότητα τι μας λέει;

Κατοικία

Η κυβέρνηση συνεχίζει να μένει απαθής μπροστά στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας από τα διάφορα funds.

Αυτά τα funds αγόρασαν φτηνά χιλιάδες δάνεια και τώρα εισπράττουν ολόκληρες περιουσίες από συνανθρώπους μας που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Μας λοιδορούσαν το 2010, όταν εμείς μέσα στην κρίση, προστατεύσαμε την πρώτη κατοικία, τώρα όμως η κυβέρνηση επιτρέπει να χάνουν χιλιάδες συμπολίτες μας την περιουσία τους.

 Την ίδια ώρα, η Δικαιοσύνη, αποφασίζει σε ανώτατο επίπεδο, με συνοπτικές διαδικασίες, τη μοίρα οικογενειών, που βλέπουν τη ζωή τους να χάνεται χωρίς να έχουν ένα χέρι να πιαστούν.

 Επιπλέον, αδιαφορούν και για τη μικρή και μεσαία επιχείρηση.

 Πού οδηγεί αυτό, φίλες και φίλοι;

Η ΝΔ μας οδηγεί στον σταδιακό αφελληνισμό των Ελληνικών επιχειρήσεων, τον αφελληνισμό της Ελληνικής γης, ακόμα και τον αφελληνισμό της κατοικίας του Έλληνα.

Αυτή είναι η ασφάλεια που πρεσβεύουν;

Όταν οι νέες γενιές θα ψάχνουν σπίτι και θα αναγκάζονται να μένουν σε νοίκι, υψηλότατο σε σχέση με άλλες χώρες, δυσβάστακτο σε σχέση με το μισθό τους, νοίκι που θα τους αναγκάζει να βιώνουν συνεχώς καθεστώς φό βου, μπροστά στο ενδεχόμενο αδυναμίας να το πληρώσουν.

Όχι μόνο σιγουριά δεν θα νιώθουν, αλλά θα έχουν περιέλθει σε τέτοια κατάσταση που θα  φοβούνται να φωνάξουν δυνατά, να κάνουν μια απεργία, να διαμαρτυρηθούν, μήπως χάσουν τα λίγα που έχουν.

Εκεί πάμε, σε μια κοινωνία φόβου και ανασφάλειας, με τη ΝΔ.

Θυμίζω για την ιστορία, φίλες και φίλοι, ότι το 2011 όταν μας ανέτρεψαν, ήταν οι τράπεζες που φοβήθηκαν, όχι οι πολίτες. Φοβήθηκαν, γιατί είχαμε στόχο, για ένα χρονικό διάστημα, δίνοντάς τους τεράστια κεφάλαια από το κράτος μετά από το κούρεμα του ελληνικού χρέους, να τις κρατικοποιήσουμε για να τις εξυγιάνουμε, ώστε να λειτουργεί σωστά το τραπεζικό σύστημα και να επιτελεί τον αναπτυξιακό του ρόλο, και μαζί, για να αντιμετωπίσουμε με κοινωνικά δίκαιο τρόπο το ζήτημα των κόκκινων δανείων.

Επιπλέον, το δημόσιο, όταν οι τράπεζες θα αποδίδονταν και πάλι στον ιδιωτικό τομέα, θα εισέπραττε τα χρήματα που είχε επενδύσει και προσθέτως, ένα σημαντικό κέρδος αφού η αξία τους θα είχε αυξηθεί σημαντικά, λόγω της εξυγίανσης. 

 Είχα προσωπικά μιλήσει και τον Πρωθυπουργό της Σουηδίας, γιατί είχαν παρόμοιο πρόβλημα τη δεκαετία του ’90 και είχαμε αποκομίσει μια σημαντική εμπειρία. Θα δημιουργούσαμε όπως και αυτοί, μια Bad Bank, μια κρατική τράπεζα που θα έπαιρνε όλα τα κόκκινα δάνεια για να τα διαχειριστεί με κοινωνικά δίκαιο και οικονομικά αποτελεσματικό τρόπο.

 Με ασφάλεια και σιγουριά για τον Έλληνα δανειολήπτη.

 Δυστυχώς, με τις επιλογές των κυβερνήσεων που ακολούθησαν, και τα χρήματα των ανακεφαλαιοποιήσεων χάθηκαν οριστικά και το πρόβλημα δεν επιλύθηκε.

 ΥΓΕΙΑ

 Ας δούμε όμως και την υγεία.

 Η πραγματικότητα μας λέει ότι, ενώ περάσαμε μια θανατηφόρα πανδημία, που μας δίδαξε τη σημασία και την αξία των δημοσίων συστημάτων υγείας, η κυβέρνηση αντί να μεριμνά για τη δημόσια, δωρεάν και ποιοτική υγεία για όλους, αδιαφορεί για την αναμόρφωση του ΕΣΥ και την ενίσχυσή του με ανθρώπινο δυναμικό και σύγχρονες υποδομές.

 Αντιθέτως, υπονομεύει τη δημόσια υγεία. Είναι γνωστά τα μεγάλα προβλήματα στην υγεία και στις υποδομές του νομού Ηλείας, αλλά και η ανάγκη στελέχωσης με το απαιτούμενο προσωπικό. Καταφεύγουν σε απαράδεκτες λύσεις, με αποσπάσεις γιατρών από την Πάτρα, στερώντας παράλληλα από την Αχαΐα απαραίτητο δυναμικό.

 Την ίδια ώρα μάλιστα, η ιδιωτική δαπάνη για την υγεία αυξάνεται με δραματικούς ρυθμούς, ενώ πληθαίνουν οιρυθμίσεις που υπονομεύουν τη δημόσια, δωρεάν και ποιοτική υγεία για όλους.

Αυτή είναι η ασφάλεια που εγγυώνται, φίλες και φίλοι;

Αυτή είναι η ασφάλεια των εχόντων - και η εξάρτηση των ψηφοφόρων από τις βουλήσεις των ισχυρών.

E-gov

Και επειδή, σύντροφοι και συντρόφισσες, ακούω συνεχώς να καυχώνται για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, το gov.gr, το op en.gov, και το πώς και πόσο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις