Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: H Ήρα Κουρή για τον θάνατο του Στάθη Χρυσικόπουλου

Πάτρα: H Ήρα Κουρή για τον θάνατο του Στ...

Συλλυπητήριο μήνυμα της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας

Η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Ειρήνη Κουρή για τον θάνατο του Στάθη Χρυσικόπουλου σε δηλωσή της αναφέρει: Ο θάνατος του Στάθη Χρυσικόπουλου προκάλεσε απέραντη θλίψη στην πατραϊκή κοινωνία και όλη την καρναβαλική κοινότητα.

Το όνομά του ήταν συνώνυμο του Πατρινού Καρναβαλιού αφού το Καρναβάλι μας, τη μεγάλη του αγάπη, αυτή που χαρακτήριζε μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων του και του μετέδιδε ζωντάνια, το υποστήριξε από πολλές θέσεις και με όλη του την ψυχή. 

Καλλιτεχνικός διευθυντής του Πατρινού Καρναβαλιού για πολλά χρόνια, συνδέθηκε με λαμπρές στιγμές της μεγάλης γιορτής της Πάτρας, εισήγαγε πλήθος εκδηλώσεων και νέων θεσμών στη διοργάνωση και υποστήριξε με όλες τις δυνάμεις του αλλά και την καλλιτεχνική του κατάρτιση τη σύνδεση του Πατρινού Καρναβαλιού με τις Τέχνες. 

Πολύ πριν από τη μακρόχρονη θητεία του ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Πατρινού Καρναβαλιού, ήταν εμπνευστής και επικεφαλής εξαιρετικών πληρωμάτων όπως των θρυλικών «Αθάνατων» και πολλών άλλων. Παράλληλα ως καλλιτέχνης αλλά και ως οργανωτής δράσεων του Καρναβαλιού εμψύχωσε πολλές νέες ομάδες, καλλιτέχνες και πρωτοβουλίες που άφησαν πολύτιμους καλλιτεχνικούς καρπούς στην ιστορία του Καρναβαλιού μας.

Η σπάνια καλλιτεχνική του σφραγίδα εκτός από το Καρναβάλι, αποτυπώθηκε με χαρακτηριστικό τρόπο στη ζωγραφική, την αρχιτεκτονική αλλά και στο κίνημα της Οπτικής Ποίησης, αναγνωρίσιμο σε διεθνή κλίμακα, ξεφεύγοντας από τα όρια των τοπικών συνόρων.

Ο Στάθης Χρυσικόπουλος έφυγε από κοντά μας δυο εβδομάδες πριν την κορύφωση του Πατρινού Καρναβαλιού 2023, τις μέρες που το Καρναβάλι των Μικρών, ο Κρυμμένος Θησαυρός και όλες οι δράσεις του Πατρινού Καρναβαλιού που τόσο αγάπησε και υποστήριξε με πάθος, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο αλλά και το καθοριστικό του ίχνος στο Πατρινό Καρναβάλι θα μείνει για πάντα ανεξίτηλο φωτίζοντας τα βήματα προς το μέλλον.

Η Πρόεδρος και τα μέλη της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, τα μέλη της Γνωμοδοτικής και της Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού και οι εργαζόμενοι της ΚΕΔΗΠ εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους και τα θερμά συλλυπητήριά τους στην οικογένεια και στους οικείους του. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις