Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αχαΐα: Υποψήφιος με το ΚΚΕ ο Χρήστος Πατούχας- Το ψηφοδέλτιο του νομού

Αχαΐα: Υποψήφιος με το ΚΚΕ ο Χρήστος Πατ...

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η παρουσίαση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα της ΕΣΗΕΠΗΝ στην Πάτρα η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του Ν. Αχαΐας με το ΚΚΕ.

Ανάμεσα στους υποψηφίους και ο Χρήστος Πατούχας

Τους υποψηφίους παρουσίασε ο  Σωτήρης Παρίσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και μέλος του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας ο οποίος στην ομιλία του απηύθυνε πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους και το λαό της Αχαΐας σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, ενώ ανέφερε για το ψηφοδέλτιο της Αχαΐας:

 «Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Νομό Αχαΐας απαρτίζεται από σεμνούς αγωνιστές, συντρόφους και άλλους συναγωνιστές, αλλά και ανθρώπους που συμπορεύονται με το ΚΚΕ σε αυτή την εκλογική μάχη.

Οι σημερινοί υποψήφιοι βουλευτές, με μαχητικότητα, και πολλές φορές χωρίς να υπολογίζουν θυσίες, από το πόστο του ο καθένας και το μαζικό του φορέα, όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν δίπλα σε κάθε λαϊκό πρόβλημα, μπροστά στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες του Νομού μας, ανέδειξαν προβλήματα μέσα από πολύμορφες παρεμβάσεις.

Όλοι τους, μαζί και με δεκάδες άλλους πρωτοπόρους αγωνιστές, και με τη στήριξη του Νίκου Καραθανασόπουλου, Βουλευτή Αχαΐας του ΚΚΕ, έκαναν δεκάδες παρεμβάσεις στο κοινοβούλιο, αναδεικνύοντας οξυμένα λαϊκά προβλήματα του Νομού μας.

Γι ‘ αυτό άλλωστε, οι εργαζόμενοι και ο λαός της Αχαΐας τους ξέρουν με το μικρό τους όνομα. Οι υποψήφιοι με το ΚΚΕ, δεν χρειάζεται να συστηθούν, συστήνονται καθημερινά με την πρωτοπόρα στάση τους, τη συμμετοχή τους στις αγωνίες του λαού μας, αλλά και τη μάχη που δίνουν για να βελτιωθεί η ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων».

 

Ακολούθησαν παρεμβάσεις από τον Χρήστο Πατούχα, υποψήφιο βουλευτή Αχαΐας με το ΚΚΕ και τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτή Αχαΐας και εκ νέου υποψήφιο βουλευτή.

 

Στην παρουσίαση παρευρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής με επικεφαλής το Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

 

Οι Υποψήφιοι Βουλευτές Αχαΐας του ΚΚΕ (με αλφαβητική σειρά)

Αγγελόπουλος Δημήτρης: 61 ετών. Είναι οικοδόμος, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας και Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πάτρας. Μέλος του Γραφείου Περιοχής της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

Αθανασούλα Ιφιγένεια: 32 ετών. Απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, μεταπτυχιακή φοιτήτρια, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.

Γαλυφοπούλου Γωγώ: 66 ετών. Είναι συνταξιούχος του ΙΚΑ, απασχολούμενη στον τομέα των κατασκευών και επικεφαλής του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης του Δήμου Πατρέων.

Γκέστα Ειρήνη (Ρένα): 67 ετών, Είναι συμβολαιογράφος, απόφοιτη της Νομικής του ΑΠΘ. Είναι Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Πατρέων με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Δραγώτης Κωνσταντίνος: 67 ετών, πρόσφατα συνταξιοδοτηθείς ιατρός χειρούργος, πρώην Διευθυντής Ε.Σ.Υ. στη ΜΕΘ Γ.Ν.Πατρών ο «Άγιος Ανδρέας», μέλος ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Καρναβάλι Πάτρας του δήμου Πατρέων.

Καραθανασόπουλος Νίκος: 60 ετών. Είναι οικονομολόγος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος,  βουλευτής Αχαΐας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μαρμούτας Δημήτρης: 54 ετών. Είναι εργάτης στην βιομηχανία ΕΛΠΑΚ και Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Μποδιώτης Γιάννης: 53 ετών. Είναι αγρότης και Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος-Ντρίνιας».

Ξυδία Αγγελική: 58 ετών. Είναι δικηγόρος, απόφοιτη της Νομικής Σχολής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ασκεί τη δικηγορία αδιάλειπτα από το 1989.

Παναγογιαννοπούλου Χριστίνα: 38 ετών. Απόφοιτη του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου με μεταπτυχιακές σπουδές. Είναι ιδιωτική υπάλληλος, Πρόεδρος του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων σε εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Ν. Αχαΐας, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Πατούχας Χρήστος: 72 ετών. Είναι συνταξιούχος, ηλεκτρολόγος μηχανικός, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία» και δημοτικός σύμβουλος Δήμου Πατρέων.

Συμεωνίδης Γρηγόρης: 55 ετών. Αντισμήναρχος Ιπτάμενος της Πολεμικής Αεροπορίας ε.α., απόφοιτος της Σχολής Ικάρων. Είναι μέλος της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ) και Πρόεδρος της Ένωσης Απόστρατων Δυτικής Ελλάδας, περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

ΔΗΛΩΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΤΟΥΧΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ

Για όσους με γνωρίζουν προσωπικά, η είδηση δεν θα αποτελέσει έκπληξη. Από τα πολύ νεανικά μου χρόνια, μέσα από τους προσωπικούς μου προβληματισμούς, τα διαβάσματα μου στην ιστορία και την λογοτεχνία, την αναδίφηση της δράσης ανθρώπων από την ιδιαίτερη πατρίδα μου, ιδιαίτερα την ακλόνητη προσήλωση τους σε ιδανικά και αξίες, που τους έστελναν από την εξορία μέχρι το εκτελεστικό απόσπασμα, πολύ εύκολα επέλεξα τον ίδιο, ίσως δύσκολο και ανηφορικό, αλλά πολύ όμορφο δρόμο. Που ήταν και έγινε και για μένα, δρόμος τιμής και καθήκοντος. Το δρόμο της Κομμουνιστικής Αριστεράς και της κοινωνικής ανατροπής.

Δεν γνωρίζω ακριβώς το γιατί, αλλά η επιλογή μου υπήρξε η πιο φυσική, η πιο εύκολη απόφαση της ζωής μου. Και ας ήταν οι χειρότερες πολιτικές συνθήκες αυτές που επικρατούσαν την περίοδο αυτή.

Να σημειωθεί, ότι όταν άρχισα να παρακολουθώ την πολιτική ειδησεογραφία με την προμήθεια ραδιοφώνου, ήταν όταν είχε εκλεγεί η Κυβέρνηση της Ένωσης Κέντρου, (1η Γυμνασίου).

 Ακολούθησαν τα Ιουλιανά και η αποστασία και λίγο μετά η επιβολή της Χούντας της 21ης Απρίλη του 67, (μαθητής πλέον στην σημερινή 1η Λυκείου). Σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν, οι συμβουλές ήταν να μην μπλέξεις, να μην σε πάρει η μπάλα των εύκολων διώξεων, να μην βρεθείς στη μύτη του ενωμοτάρχη ή του χαφιέ.

Παρά όμως τις αρνητικές προϋποθέσεις και άλλες ακόμα που προέρχονταν από το καθεστώς παρανομίας του ΚΚΕ και όλης της Αριστεράς, πολλά από τα παιδιά της ηλικίας μας, αναζητούσαν και επέλεγαν τον δύσκολο δρόμο. Θυμάμαι την χαρακτηριστική αναφορά – παρότρυνση του Καζατζάκη που την διάβαζαν και την σχολίαζαν οι νέοι και οι νέες της εποχής, ότι «άμα είσαι νέος, μπορείς μονάχος σου να σώσεις τον κόσμο! Αν δεν σωθεί ο κόσμος, εσύ θα φταις!!».

Η φυσική συνέχεια λοιπόν ήταν να βρεθώ μέλος και στέλεχος της ΚΝΕ, μέλος και στέλεχος του ΚΚΕ. Για πολλά χρόνια και από διάφορες θέσεις. Σε μία εποχή ανάπτυξης των εργατικών και κοινωνικών αγώνων, ισχυρής διεκδίκησης κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, αλλά και πολιτικών προτεραιοτήτων για την καπιταλιστική ολοκλήρωση της χώρας, που άρχισαν να την ενστερνίζονται οι πολιτικές παρατάξεις του κέντρου, αλλά και το τμήμα της λεγόμενης ανανεωτικής αριστεράς, στην χώρα μας αλλά και ευρύτερα στην Ευρώπη και τον κόσμο.

 Ο ιδεολογικός συμβιβασμός, η πολιτική και οικονομική στασιμότητα ή και οπισθοδρόμηση του υπαρκτού σοσιαλισμού, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις λαθών στην γενικότερη στρατηγική και τακτική της Αριστεράς.

Αυτού του είδους οι διαφορετικές μας αντιλήψεις, οδήγησαν στην διαγραφή μου το 1985.

Πιστώνω στις ηγεσίες του ΚΚΕ, την σθεναρή τους αντίσταση σε όλη αυτή την περίοδο στον ιδεολογικό και πολιτικό εκφυλισμό, που οδήγησε μεγάλα και ιστορικά κομμουνιστικά κόμματα της Ευρώπης σε πλήρη εξαφάνιση ή στην καλύτερη περίπτωση την μετατροπή τους σε όργανα της κυρίαρχης τάξης ή και στην πιο δεξιά εκδοχή της σύγχρονης υποταγμένης σοσιαλδημοκρατίας. Και αποτελεί το σημερινό ΚΚΕ, παράθυρο ελπίδας, τροφοδότης της πιο δημιουργικής για τον άνθρωπο ιδεολογίας, ο φορέας που θα συνενώσει τις δυνάμεις της προόδου, της κοινωνικής αλλαγής, τις δυνάμεις της επανάστασης.

 Αποτελεί το ΚΚΕ, στις σημερινές πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες τον φορέα διαφύλαξης, συντήρησης, τροφοδοσίας της κομμουνιστικής ιδεολογίας, των ευγενέστερων ιδεών, που γίνονται όπλο των εργαζομένων όπου γης.

Έχουμε διαφορές με το ΚΚΕ; Ναι. Αν ψάξουμε θα βρούμε. Αλλά συμπίπτουμε, και συμπίπτουμε απόλυτα, στην παραπάνω διαπίστωση που τη θεωρούμε καθοριστική για το σήμερα και το αύριο, για την προοδευτική πορεία της χώρας και του λαού της. Καθοριστική για την κατάκτηση και υπεράσπιση κάθε κοινωνικού δικαιώματος, για να σπάσουν οι αλυσίδες της εκμετάλλευσης των αδυνάτων, των νέων, των πολλών. Για να υπάρχει η ελπίδα της νίκης. Για να τρέφεται η ελπίδα για το καλό, για το μέλλον του δίκιου.

Συμπίπτουμε ακόμα στην ταπεινότητα, στην σεμνή ταύτιση μας με τους απλούς ανθρώπους, στην αγωνιστική ανιδιοτέλεια, στην προσήλωση στην υπεράσπιση του φτωχού και του αδύνατου. Για αυτούς τους απλούς λόγους, αποδέχομαι την πολύ τιμητική πρόσκληση και πρόταση του ΚΚΕ. Να δώσω ότι μπορώ με τις φτωχές μου δυνάμεις στην εκλογική επιτυχία του ψηφοδελτίου στην Πάτρα και την Αχαΐα. Μαζί με εξαίρετους, ικανότατους και νεότερους από εμένα συντρόφους, θα δώσουμε τον αγώνα τιμής. Για το καλό και το δίκιο! Για τη δύναμη του λαού. Για την ανθρώπινη ελευθερία, για την προκοπή, για το μέλλον!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις