Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Ψήφισμα Πελετίδη για το θέμα των διοδίων της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου

Πάτρα: Ψήφισμα Πελετίδη για το θέμα των ...

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου - Ζητά από την Κυβέρνηση να πάρει όλα τα μέτρα για συνολική μείωση της τιμής των διοδίων

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση του σώματος, για το θέμα των διοδίων της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, τα  αιτήματα των εργαζομένων που χρησιμοποιούν καθημερινά την Γέφυρα και πλήττονται από τις αυξήσεις και κατέθεσε το παρακάτω ψήφισμα που αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή τις νέες αυξήσεις που ανακοίνωσε η Γέφυρα Α.Ε. για τη διέλευση απ’ τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, των εργαζομένων που μετακινούνται καθημερινά από και προς τους γειτονικούς Δήμους, επανήλθε στο προσκήνιο συνολικά το θέμα των διοδίων της Γέφυρας.

Οδικοί άξονες, που κατασκευάστηκαν κατά βάση με κρατικά κονδύλια, θα έπρεπε να αποδίδονται δωρεάν στο λαό. Αντί γι’ αυτό, δίνονται για δεκάδες χρόνια, με ληστρικούς όρους, στους επιχειρηματικούς ομίλους, με τις περιβόητες συμβάσεις παραχώρησης και τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Γέφυρα Α.Ε., χρηματοδοτήθηκε απ’ το ελληνικό κράτος το 2020, με 11.050.000 ευρώ, για απώλεια εσόδων λόγω πανδημίας, με αποτέλεσμα τα καθαρά της κέρδη για τη συγκεκριμένη χρονιά να παρουσιάσουν αύξηση κατά 3.250.000 ευρώ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την οικονομική κατάσταση του λαού μας, την ανάγκη διασφάλισης του δικαιώματος χρήσης της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου από όλους, υιοθετεί τα αιτήματα που έχουν σταλεί στην Κυβέρνηση από τους εργαζόμενους που πλήττονται απ’ τις αυξήσεις, ζητά από την Κυβέρνηση να πάρει όλα τα μέτρα για συνολική μείωση της τιμής των διοδίων, καθώς και ειδικά μέτρα για όσους αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τη γέφυρα πολύ συχνά (π.χ. εργαζόμενοι (εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί και άλλοι), άτομα με αναπηρία και ασθενείς που έρχονται στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας κ.τ.λ.). Η χρέωση γι’ αυτούς, καθώς και για τους ανέργους, να διαμορφωθεί στα τρία (3) ευρώ ανά διέλευση.

Το διαχρονικό αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, του Πατραϊκού, καθώς και όλου του ελληνικού λαού, για κατάργηση όλων των διοδίων, είναι επίκαιρο όσο ποτέ».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις