Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καιρός: Δορυφορική πτήση πάνω από τη χιονισμένη Πίνδο

Καιρός: Δορυφορική πτήση πάνω από τη χιο...

Εντυπωσιακό βίντεο

Βίντεο που δείχνει δορυφορικές εικόνες υψηλής ευκρίνειας έδωσε στη δημοσιότητα το meteo.gr, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο το meteo.gr

Στο βίντεο αποτυπώνεται μια «πτήση» πάνω από τους ορεινούς όγκους της Κεντρικής Πίνδου το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023, ξεκινώντας από την Τύμφη και τον Σμόλικα, καταλήγοντας στα Αθαμανικά Όρη (Τζουμέρκα).

 Μάλιστα, η ηλιοφάνεια που επικράτησε εκείνη την ημέρα επέτρεψε την καταγραφή του χιονοσκεπούς εδάφους ακόμη και σε δασώδεις περιοχές, ενώ οι υπερ-υψηλής ανάλυσης δορυφορικές εικόνες των ευρωπαϊκών δορυφόρων Sentinel-2 επιτρέπουν τη λεπτομερή καταγραφή του χιονοσκεπούς εδάφους με χωρική ανάλυση 10 μέτρων.

Σημαντική προϋπόθεση για τις καταγραφές του καιρού είναι η απουσία νεφών μεταξύ δορυφόρου και εδάφους, αλλά ακόμη και αν παρεμβάλονται νέφη, πληροφορίες για τη χιονοκάλυψη μπορούμε να έχουμε πλέον από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο Sentinel-3.

Επίσης

Χειμωνιάζει από το Σαββατοκύριακο με πτώση της θερμοκρασίας

Ο καιρός προβλέπεται να αλλάξει ριζικά από την ερχόμενη Παρασκευή με πτώση του υδραργύρου και σημαντικές βροχοπτώσεις. Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται επιδείνωση των φαινομένων με χιόνια και πολικές θερμοκρασίες.

Μέχρι και την Τετάρτη, προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με φαινόμενα κυρίως στα νότια.

Η πρόγνωση του καιρού από αύριο μέχρι και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η μετεωρολόγος Χριστίνα Σούζη, το σύστημα κακοκαιρίας (με τις έως τώρα εκτιμήσεις) που θα προσεγγίσει και την Αττική δεν θα είναι ισχυρό και δεν προβλέπεται να δώσει χιόνια μέσα στο Σαββατοκύριακο σε χαμηλά υψόμετρα. Σίγουρα, θα έχει υποχωρήσει αισθητά η θερμοκρασία, έως και 8 βαθμούς.

Δείτε τον καιρό αύριο - Πού θα βρέχει

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν στα ανατολικά και νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα μέχρι το απόγευμα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τις απογευματινές ώρες και από τα βορειοδυτικά θα σταματήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 08 με 11 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις