Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καιρός- Meteo: Χιόνια στο 12% της Ελλάδας

Καιρός- Meteo: Χιόνια στο 12% της Ελλάδας

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία

Τσουχτερό κρύο, καταιγίδες και χιόνια.

Αυτή είναι η εικόνα των τελευταίων ημερών που συνθέτει το σκηνικό του καιρού, με πολλούς μετεωρολόγους να εκτιμούν ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και το Φεβρουάριο. 

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Meteo για τον καιρό δείχνουν πως περίπου το 12% της χερσαίας έκτασης της Ελλάδας καλύπτεται από χιόνια και ότι αυτά ενδέχεται αυτά να διατηρηθούν τουλάχιστον μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Η χαμηλή θερμοκρασία ευνοήσει επίσης τις τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης.

 

 

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα νεότερα δορυφορικά δεδομένα (26.01.2023) για τη χιονοκάλυψη στη χώρα μας δείχνουν ότι περίπου το 12% της χερσαίας έκτασης της Ελλάδας καλύπτονται με χιόνι. Κάτι που σημαίνει ότι ποσοστό χιονοκάλυψης πλησίασε τον μέσο όρο της περιόδου 2004-2022 για την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου. 

Το παρακάτω γράφημα δείχνει αριστερά την κατανομή της χιονοκάλυψης με λευκό χρώμα και δεξιά παρουσιάζεται η χρονοσειρά των δορυφορικών καταγραφών τον φετινό χειμώνα (κόκκινη διακεκομμένη γραμμή) και οι αντίστοιχες μέσες ημερήσιες τιμές (λευκή γραμμή) που υπολογίστηκαν από τα δεδομένα της περιόδου 2004-2022. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις