Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός - Καπραβέλος: «Η γρίπη ταλαιπωρεί αλλά ο Covid δεν αστειεύεται»

Κορωνοϊός - Καπραβέλος: «Η γρίπη ταλαιπω...

"Έχουμε 600 νεκρούς το μήνα από κορονοϊό, περισσότερους από την Κίνα"

Για τα τραγικά στοιχεία με τους θανάτους που καταγράφονται στη χώρα από κορονοϊό, αναφέρθηκε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος καθώς και την εικόνα που υπάρχει αυτή την περίοδο με την έξαρση των ιώσεων.

 Μιλώντας στο Open, ο γιατρός χαρακτήρισε «απαράδεκτα χαμηλή τη συμμόρφωση στις ιατρικές οδηγίες, την ώρα που έχουμε μεγάλη διασπορά των ιώσεων».

 Όπως τονίζει και στην χτεσινή εφημερία του Παπανικολάου «είχαμε πολλές εισαγωγές, κυρίως σε μεγάλες ηλικίες με υποκείμενα νοσήματα».

Μάλιστα τόνισε πως ο αριθμός των κρουσμάτων είναι «ανεπίτρεπτα ψηλός. 600 νεκρούς έχουμε το μήνα, είναι ένας δυσβάσταχτος αριθμός. Είπαμε πως θα έχουμε έξαρση όλων των ιώσεων, βλέπετε όμως οι τραγικές επιπτώσεις είναι από τον κορονοϊό. Η γρίπη μπορεί να ταλαιπωρεί πολύ κόσμο, όμως ο κορονοϊός ακόμα δεν αστειεύεται».

Το πρόβλημα, σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο είναι πως «έχουμε χαμηλό αριθμό εμβολιασμών ενώ δεν φοράει κανένας μάσκας. Χαλαρώσαμε υπερβολικά».

 Παράλληλα, τόνισε πως «κλαίμε για την Κίνα, η οποία έχει 150 φορές περισσότερο πληθυσμό με 60.000 νεκρούς το μήνα. Αν το διαιρέσεις, είναι 400 νεκροί. Έχουμε περισσότερους στην Ελλάδα. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Λοιμώξεων κατατάσσει τη χώρα μας στην πρώτη θέση σε αριθμό θανάτων».

Πότε αναμένεται να μειωθούν τα κρούσματα γρίπης

Παράλληλα, μιλώντας στο Mega, η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη εξήγησε πως για τουλάχιστον δύο χρόνια ο οργανισμός μας προστατευόταν από τις μάσκες, εμποδίζοντας την γρίπη και τις ιώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους.

«Ο οργανισμός ήταν με μάσκες για 2,5 χρόνια, δεν υπήρχε αντίδραση σε όποιο ιό έμπαινε μέσα. Υπήρχε μία καθησύχαση του οργανισμού, οπότε μπαίνοντας μαζεμένοι οι ιοί έχουμε τα αποτελέσματα που είχαμε», δήλωσε.

 Παράλληλα, σημειώθηκε μείωση των περιστατικών κορονοϊού σε απλές κλίνες Covid. Ωστόσο, στο προσκήνιο παραμένει η 0.5, ενώ ακολουθούν οι υποπαραλλαγές Kraken και Όρθρος.

 Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, οι ιώσεις θα επικρατήσουν και τον Φεβρουάριο, ωστόσο στα τέλη Φεβρουαρίου εικάζεται πως τα περιστατικά γρίπης θα μειωθούν.

 «Πιστεύουμε πως μπαίνοντας στον Μάρτιο ο κορονοϊός με τις υποπαραλλαγές του θα μείνει, αλλά θα μειωθούν οι ιώσεις», δήλωσε η Ματίνα Παγώνη και έκανε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν για τη γρίπη.

Διαβάστε επίσης

Γνωστος τράπερ συνελήφθη στην Ιόνια από την ΟΠΚΕ Αγρινίου με γεμάτο πιστόλι

Σπύρος Μπιμπίλας: Υποψήφιος στις εκλογές με το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Πάτρα-ΙΚΕΑ στην ΑΒΕΞ: Ξεκίνησαν οι εργασίες για το εμπορικό κέντρο - Σε ποιο σημείο βρισκόμαστε- Τι θα περιλαμβάνει

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις