Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ιάσονας Φωτήλας: «Απέναντι στο διχασμό και τη λασπολογία εμείς απαντάμε με τα έργα μας»

Ιάσονας Φωτήλας: «Απέναντι στο διχασμό κ...

Η ομιλία του βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ στη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατά της Κυβέρνησης

Ο Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσονας Φωτήλας, στην τοποθέτησή του επί της πρότασης δυσπιστίας του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα κατά της Κυβέρνησης τόνισε πως όλο αυτό το τριήμερο ο κύριος Τσίπρας προσπαθεί να παίξει το τελευταίο του «χαρτί» διότι η εκλογική ήττα της παράταξής του είναι πολύ κοντά και ο Σύριζα προσπαθεί να πολώσει το κλίμα, να δημιουργήσει διχασμό και να ρίξει λάσπη στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Φωτήλας αναφέρθηκε στο ότι η Νέα Δημοκρατία από την αρχή αυτής της υπόθεσης ζήτησε την πλήρη διαφάνεια και στήριξε το θεσμό της Δικαιοσύνης.

Επιπλέον μίλησε για όλες τις αλλαγές και τις ενέργειες στις οποίες προέβη η Κυβέρνηση όπως στην αυστηροποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου των επισυνδέσεων και της ΕΥΠ, στην σύσταση εξεταστικής επιτροπής και της συνεδρίασης επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας καθώς και την αυστηροποίηση της ποινής για τη χρήση κακόβουλων λογισμικών.

Στη συνέχεια ο Βουλευτής Αχαΐας, Ιάσονας Φωτήλας, κατέδειξε το σκάνδαλο Novartis το οποίο κατασκευάστηκε από τον κύριο Τσίπρα και αναφέρθηκε και στην κατάθεση της Ευθαλίας Διαμαντή,  γραμματέα του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα. Επιπροσθέτως, έστρεψε την προσοχή στην «μάχη» της οικονομίας την οποία κέρδισε η Νέα Δημοκρατία και αναφέρθηκε στο έργο το οποίο έχει παραχθεί την τελευταία τετραετία.

Κλείνοντας ο Ιάσονας Φωτήλας καταψήφισε την πρόταση δυσπιστίας στηρίζοντας την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής - Άγρια η κόντρα μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα- Η ανταλλαγή πυρών

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του:

Ευχαριστώ κύριε πρόεδρε,

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η πρόταση δυσπιστίας που συζητάμε αυτό το 3ήμερο στο Κοινοβούλιο είναι η τελευταία πράξη μιας προαναγγελθείσας εκλογικής ήττας !! Ήττα που ο Κ. Τσίπρας και η παρέα του γνωρίζουν ότι έρχεται. Γι’ αυτό και η πρόταση. Για να επιχειρήσει να παίξει τα ρέστα του ποντάροντας σ’ αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Πόλωση, Διχασμός, Λάσπη!!

Σ’ αυτή τη λάσπη εμείς θα μιλήσουμε με τα έργα μας.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το θέμα ζητήσαμε πλήρη διαφάνεια.

Πραγματοποιήθηκαν τρεις συνεδριάσεις της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας καθώς επίσης προχωρήσαμε και στη σύσταση μίας εξεταστικής επιτροπής η οποία εξέδωσε και το σχετικό πόρισμά της.

Δεν μείναμε όμως εκεί. Προχωρήσαμε και παραπέρα αυστηροποιώντας το ρυθμιστικό πλαίσιο των επισυνδέσεων αλλά και της ίδιας της ΕΥΠ με μόνο γνώμονα το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών και της Ελληνικής κοινωνίας.

Απέναντι στην τοξικότητα και το διχαστικό σας λόγο απαντήσαμε και συνεχίζουμε να απαντάμε με έργα και συγκεκριμένες προτάσεις.

Με το σχετικό νόμο αναμόρφωσης της ΕΥΠ πλέον για τη νόμιμη άρση απορρήτου απαιτείται η έγκριση και από δεύτερο Εισαγγελέα (κάτι που εσείς καταργήσατε το 2018 και εμείς το επαναφέραμε). Όταν δε η επισύνδεση αφορά πολιτικό πρόσωπο απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του ΠτΒ.

Και συνεχίζω, ενισχύσαμε το ρυθμιστικό πλαίσιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, την Επιλογή Διοικήσεων σε φορείς μέσω του ΑΣΕΠ, ρυθμίσαμε το lobbying καθώς επίσης και το τρόπο επιλογής των Ανώτατων Δικαστών. Αναβαθμίσαμε την ποινή για τη χρήση κακόβουλων λογισμικών, ενισχύσαμε τη διαφάνεια μέσα στην ΕΥΠ και φυσικά την κάναμε πιο εξωστρεφή.

Όσα ανέφερα παραπάνω είναι κάποια από αυτά που κάναμε εμείς για τη διασφάλιση της διαδικασίας της άρσης του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών. Είναι αρκετά; Μπορεί. Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα; Ενδεχομένως.

Βουλή -Πρόταση δυσπιστίας: Ο Ανδρέας Πάτσης απουσίαζε από την ψηφοφορία

Το πραγματικό ζήτημα όμως είναι ότι η παρούσα Κυβέρνηση πράγματι προσπαθεί να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. Διότι η συζήτηση πάντα περιστρέφεται γύρω από το τί κάνει κανείς.

Κυρίες και κύριοι της Αξιωματικής αντιπολίτευσης τί ακριβώς κάνατε εσείς για τα ζητήματα αυτά για τα οποία σήμερα τόσο πολύ κόπτεστε, όταν ήσασταν κυβέρνηση; Με άλλα λόγια με τι έχει να συγκρίνει σήμερα ο ελληνικός λαός.

Να σας τα πω περιληπτικά. Αλλάξατε τον ποινικό κώδικα και το αδίκημα της δωροδοκίας το κάνατε από κακούργημα, πλημμέλημα και το ίδιο ακριβώς κάνατε και στο θέμα της παραβίασης του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών. Και μάλιστα λίγες ημέρες πριν τις εκλογές!! Για τους εισαγγελείς τα είπαμε νωρίτερα μην τα ξαναλέμε.

Όμως ειλικρινά κυρίες και κύριοι συνάδελφοι για ποιο λόγο γίνεται αυτό σήμερα; Τι ακριβώς συζητάμε; Εάν ρωτήσουμε τον κόσμο έξω για ποιο λόγο οι Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου κάθονται νυχθημερόν επί τρεις μέρες και συζητάνε τί απάντηση θα πάρουμε; Ξέρετε;

Η απάντηση είναι μία. Συζητάνε για οποιοδήποτε θέμα αρκεί να μην έχει σχέση με όσα κατέθεσε η γραμματέας του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, Ευθαλία Διαμαντή (και λέω το όνομα γιατί αυτή έχει κ το λέει δεν κρύβεται πίσω από καμία κουκούλα), όσα λοιπόν κατέθεσε στο ειδικό δικαστήριο για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016. Και τί κατέθεσε με λίγα λόγια η κα. Ευθαλία Διαμαντή; «ότι έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ»

Και τί άλλο ακόμα βγήκε για την υπόθεση; Ότι από τον κ. Καλογρίτσα ζητήθηκε να βοηθήσει το project του ΣΥΡΙΖΑ για την ίδρυση ενός τηλεοπτικού σταθμού που θα ήταν ένα κανάλι του κόμματος του οποίου κουμάντο θα έκανε ο κ. Παππάς και το ίδιο το κόμμα.»

Προσέξτε. Αυτά δεν τα λέω εγώ η κατάθεση της κα Διαμαντή τα αναφέρει και προφανώς και τα sms του κ. Καλογρίτσα με τον κ. Παππά. Όμως για όλα αυτά δεν μιλάει καθόλου ο κ. Τσίπρας. Δεν βρήκε μία λέξη. Δεν έχει αναλάβει καμία ευθύνη έστω και την ευθύνη ότι δεν γνώριζε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, από αυτό εδώ το βήμα, ο κ. Τσίπρας καταφέρθηκε με βαριές εκφράσεις κατά του Πρωθυπουργού. Επί παραδείγματι τον κατονόμασε ως αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης. Ποιος ο Κος Τσίπρας!! Που κατασκεύασε το μεγαλύτερο  πολιτικό σκάνδαλο του αιώνα!! Αυτό της Novartis. Δίνοντας με αυτόν τον τρόπο μία γερή γροθιά στην ίδια τη Δημοκρατία.

Το 2018 σχηματίστηκε η πρώτη δικογραφία η οποία βασίστηκε στις καταθέσεις τριών προστατευόμενων μαρτύρων και αφορούσε 10 πολιτικά πρόσωπα της περιόδου 2006-2015 μεταξύ των οποίων και δύο πρώην πρωθυπουργούς. Η υπόθεση λοιπόν Novartis επανήλθε στην επικαιρότητα αυτή τη φορά επειδή ο προστατευόμενος μάρτυρας και πρώην υπεύθυνος επικοινωνίας της NOVARTIS «Μάξιμος Σαράφης» συνελήφθη για διάπραξη απατών κακουργηματικού χαρακτήρα!! Τέτοια αξιοπιστία ο μάρτυρας!!

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης,

για μία ακόμα φορά ποντάρατε στη σύγκρουση και προσπαθήσατε να δημιουργήσετε εντυπώσεις. Συνεχίζετε να μένετε κολλημένοι σε ένα συγκρουσιακό παρόν γιατί κακά τα ψέματα ούτε σχέδιο για ένα ασφαλές μέλλον της χώρας έχετε ούτε μπορείτε να δώσετε απαντήσεις για τα λάθη του παρελθόντος που διαπράξατε και που τόσο στοίχησαν στην χώρα.

Να αναφέρω στο σημείο αυτό ότι και τη «μάχη» της οικονομίας τη χάσατε. Η χώρα πλέον μπορεί να χαράσσει μόνη της το μέλλον της εκτός ευρωπαϊκής εποπτείας. Καταφέραμε και έχουμε ανάπτυξη της οικονομίας κοντά στο 6% για το 2022, διπλάσια του μέσου όρου της ευρωζώνης. Δημιουργήσαμε 250.000 καινούργιες δουλειές με τη χαμηλότερη ανεργία εδώ και 12 χρόνια. Οι εξαγωγές μας σε προϊόντα και υπηρεσίες ξεπερνούν τα 70 δισεκατομμύρια και έχουμε αυξήσει τον δημόσιο πλούτο -σε σχέση με το 2019- κατά 33 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πίσω, ξέρετε, από αυτούς τους αριθμούς, κρύβεται μια ζωντανή πραγματικότητα: καλύτερα εισοδήματα, περισσότερες θέσεις εργασίας, νέες ευκαιρίες και ακόμα περισσότερες επενδύσεις.

Καταλαβαίνω ότι όλη αυτή η προσπάθειά σας εξυπηρετεί το εσωκομματικό ακροατήριό σας. Πράγματι το καταλαβαίνω. Η παρούσα όμως κυβέρνηση δεν έχει χρόνο να παίξει αυτό το παιχνίδι καθώς μόνο μέλημά της είναι να υπηρετήσει το Εθνικό ακροατήριο.

Καταψηφίζω την πρόταση δυσπιστίας και στηρίζω την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σας ευχαριστώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις