Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Προφυλακίστηκαν και οι έξι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Πάτρα: Προφυλακίστηκαν και οι έξι για σύ...

Ληστείες, κλοπές και διακίνηση ναρκωτικών

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν οι έξι συλληφθέντες στην Πάτρα. Κατηγορούνται για ληστείες, κλοπές και διακίνηση ναρκωτικών.

Πρόκειται για τους έξι συλληφθέντες την περασμένη εβδομάδα στην Πάτρα, όταν έγινε γνωστή η εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται σε υποθέσεις ληστειών και διακεκριμένων κλοπών.

 Ως γνωστόν, πληροφορίες ανέφεραν πως οι συλληφθέντες προέρχονται από ομάδες που κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν, ανάμεσα σε άλλα, όπλα και εκρηκτικά. Μάλιστα, φέρονται ότι εμπλέκονται σε τουλάχιστον επτά ληστείες στην ευρύτερη περιοχή.

Να υπεθυμίσουμε ότι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκαν σήμερα το πρωί στον Ανακριτή Πατρών οι έξι νεαροί Αντιεξουσιαστές που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για Ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Στην κατοχή των συλληφθέντων – ανάμεσα στους οποίους είναι και ο γιος του «Στέλιου» της 17Ν - βρέθηκε και εκρηκτικός μηχανισμός.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχει προκύψει ότι έχουν διαπράξει επτά ληστείες, τρεις σε καταστήματα τραπεζών, τρεις σε υποκαταστήματα ΕΛ.ΤΑ και μία σε κατάστημα Super Market, δέκα κλοπές δίκυκλων μοτοσικλετών και μια διάρρηξη σε σπίτι.

Χθες το μεσημέρι απολογήθηκε η 24χρονη φοιτήτρια η οποία αφέθηκε ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου τη χώρα.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τις συλλήψεις

"Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας, διέπρατταν κλοπές μοτοσυκλετών και ένοπλες ληστείες, ενώ παράλληλα δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια και πώληση κάνναβης στην Πάτρα", όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας και συνεχίζει:

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου 2023 συνελήφθησαν εφτά -7- ημεδαποί, μέλη της οργάνωσης.

Σε βάρος τους καθώς και σε βάρος τουλάχιστον ενός ακόμη συνεργού τους, που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας έχουν οργανωθεί για κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση τέλεση ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, την παρασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών για την παράνομη λειτουργία ραδιοσυχνοτήτων, για τα ναρκωτικά και για τις φωτοβολίδες και τα πυροτεχνήματα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης τουλάχιστον από το 2020, ενώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη ένοπλων ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών ΕΛ.ΤΑ. και σουπερμάρκετ καθώς και κλοπών δίκυκλων οχημάτων, στην περιοχή της Πάτρας.Για να πετύχουν το σκοπό τους προηγουμένως, είχαν προμηθευτεί πιστόλια, κατάλληλη ενδυμασία για να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και του σώματος τους (όπως μπουφάν, περούκες, ιατρικές μάσκες γυαλιά, καπέλα τύπου τζόκεϊ κ.α.), ενώ προέβαιναν στην κλοπή μοτοσυκλετών, τις οποίες χρησιμοποιούσαν κατά την τέλεση των ληστειών.

Παράλληλα, για να μεγιστοποιήσουν το παράνομο περιουσιακό τους όφελος, μέλη της οργάνωσης, είχαν διαμορφώσει σε οικίες όπου διέμεναν, κατάλληλους χώρους με υδροπονικές καλλιέργειες κάνναβης, ενώ οι ποσότητες που παράγονταν στη συνέχεια πωλούνταν στην περιοχή του κέντρου της Πάτρας.

Πιο αναλυτικά, ως προς τον τρόπο δράσης τους, αφού επέλεγαν το κατάστημα- στόχο, ενώνονταν σε ομάδες τουλάχιστον τριών ατόμων, από τα οποία, οι δύο εισέρχονταν στο κατάστημα, ενώ ο τρίτος ανέμενε εξωτερικά έχοντας το ρόλο του τσιλιαδόρου.

Για τη μετάβασή τους στο χώρο των ληστειών, χρησιμοποιούσαν δίκυκλα, τα οποία αφαιρούσαν από σημεία που βρίσκονταν κοντά στις οικίες- καβάτζες, αφού προηγουμένως λάμβαναν υπόψη και τον τελικό προορισμό του δρομολογίου διαφυγής τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις