Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Στερεοτυπάκια Κορωνοϊός Εύα Καϊλή Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Ψητά τσιπς κολοκύθας

ΦΩΤΟ - giorgostsoulis.com

ΦΩΤΟ - giorgostsoulis.com

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για να τα απολαύσουμε χωρίς ενοχές

Αν και η κολοκύθα δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην ελληνική κουζίνα, είναι ένα γευστικό και θρεπτικό λαχανικό που αξίζει μια θέση στη διατροφή σας.

Για το έντονο χρώμα της ευθύνεται η υψηλή της περιεκτικότητα σε β-καροτένιο, το οποίο στον οργανισμό σας μετατρέπεται σε βιταμίνη Α και σας προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία.


Παράλληλα, η κολοκύθα είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, βιταμινών του συμπλέγματος Β, μαγνησίου, καλίου, χαλκού και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Μάλιστα, είναι πλούσια και σε φυτικές ίνες, επομένως σας κρατάει χορτάτους για αρκετή ώρα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να απολαύσουμε την κολοκύθα (π.χ. κολοκυθόσουπα βελουτέ, ψητή με βαλσάμικο, κολοκυθόπιτα, σε smoothie), ωστόσο η συνταγή που θα δείτε παρακάτω είναι πραγματικά πρωτότυπη και εύκολη.

Πώς θα φτιάξετε ψητά τσιπς κολοκύθας

Υλικά για 4 μερίδες

1 κολοκύθα γλυκιά
ελαιόλαδο
κανέλα σε σκόνη
αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C. Ξεφλουδίζετε την κολοκύθα και την κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Με τη λεπτότερη ρύθμιση ενός κόφτη, κόβετε λεπτές φέτες κολοκύθας.

Έχετε κατά νου ότι η κολοκύθα συρρικνώνεται στο ψήσιμο, επομένως τα τσιπς σας πρέπει να έχουν δύο φορές μεγαλύτερο σχήμα από αυτό που θέλετε. Τοποθετήστε τα τσιπς κολοκύθας σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνετε στον προθερμασμένο για 25-30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

ΠΗΓΗ

Επίσης 

Σαλάτα Coleslaw µε ντρέσινγκ καρύδα, ένα ελαφρύ γεύμα

Mια σαλάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, που προέρχονται από τα λαχανικά της, αλλά και από το σουσάμι. Γευστική και ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα που μπορείτε να καταναλώσετε στο σπίτι, ή να πάρετε μαζί σας στη δουλειά.

Χρόνος προετοιμασίας: 10΄

Θρεπτικά στοιχεία ανά μερίδα:
176 θερμίδες,
14,4 γρ. λιπαρά,
3 γρ. φυτικές ίνες
Υλικά για 4 μερίδες
200 γρ. κόκκινο λάχανο (λεπτοκομμένο)
2 καρότα (τριμμένα)
1 μικρή χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού (ψιλοκομμένα)
50 γρ. φύτρα φασολιών
2 κουταλιές σουσάμι
200 ml γάλα καρύδας light (καλά χτυπημένο)
2 κουταλιές χυμό λάιμ
2 κουταλιές light σος σόγιας

 
Εκτέλεση
Αναμείξτε το λάχανο, τα καρότα, το βασιλικό και τα φύτρα φασολιών σε μια σαλατιέρα.
Βάλτε το σουσάμι σε αντικολλητικό τηγάνι και καβουρντίστε το μέχρι να χρυσίσει. Στη συνέχεια, αναμείξτε το γάλα καρύδας με το χυμό λάιμ και τη σος σόγιας και περιχύστε τη σαλάτα.
Πασπαλίστε με σουσάμι και σερβίρετε.

πηγη

Διαβάστε επίσης

Πάτρα- Κιβωτός της Αγάπης: Μάζεψαν 2.000 για να μην τους κόψουν το ρεύμα!- Μπερδεύουν το ίδρυμα με την «Κιβωτό του Κόσμου»

Το camping της Αγυιάς λειτουργεί χειμώνα καλοκαίρι- Μπουγάδες και μαγείρεμα δίπλα στο αναπλασμένο έλος- ΦΩΤΟ

Βασιλεία Καμάρα- Σταύρος Μαρίνος: Οι Πατρινοί που δημιούργησαν τους pet owners!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life