Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τηλεφωνικές παρακολουθήσεις: Στη Βουλή ο «απόρρητος» φάκελος

Τηλεφωνικές παρακολουθήσεις: Στη Βουλή ο...

Την Σακελλαροπούλου θα ενημερώσει ο Τσίπρας

Στα ύψη ανεβάζει ξανά τους τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι εκτός από το ζήτημά της οικονομίας και οι υποθέσεις που έχουν να κάνουν με την λειτουργία της Δημοκρατίας και των κρατικών θεσμών θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την γνώμη των πολιτών οι οποίοι θα κληθούν σε λίγους μήνες να ψηφίσουν στις κάλπες.

Μετά την άρνηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για άμεση ενημέρωση του Κοινοβουλίου σχετικά με τις παρακολουθήσεις από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, ο οποίος αιτήθηκε να ενημερώσει το Σώμα για όλες τις εξελίξεις και τα ευρήματα που είχε η Ανεξάρτητη Αρχή κατά τους ελέγχους που έκανε σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ασκεί εκ νέου πίεση στην κυβέρνηση.

 

Συγκεκριμένα, νωρίτερα την Τρίτη επισκέφτηκε τα γραφεία της ΑΔΑΕ και είχε συνομιλία με τον ίδιο τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Χρήστο Ράμμο, ενώ παρέλαβε και έναν φάκελο, ο οποίος περιέχει τα στοιχεία των ελέγχων

Ο «απόρρητος» φάκελος έφτασε στη Βουλή

 

 
Όπως τόνισε στο OPEN, ο Χρήστος Τσιγουρής ο φάκελος αυτός μπορεί να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι επιβεβαιώνει παρακολουθήσεις Ελλήνων αξιωματούχων από την ΕΥΠ. Άλλωστε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε αιτηθεί να ενημερωθεί σχετικά στις 7 Δεκεμβρίου.

 

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, πριν από λίγη ώρα έφτασε στη Βουλη ένας φάκελος με τη σήμανση «απόρρητο» με αποστολέα τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο και αποδέκτη τον πρόεδρο της Βουλής Κωσταντίνο Τασούλα.

 

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας τις επόμενες ώρες (πιθανότατα το απόγευμα) αναμένεται να θέσει το ζήτημα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δηλαδή την ανώτατη πολιτειακή Αρχή. Όλα δείχνουν ότι από εδώ και πέρα η πολιτική σύγκρουση για το ζήτημα των υποκλοπών θα κορυφωθεί όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, ενώ οι εξελίξεις τις επόμενες ώρες αναμένονται ραγδαίες.

 

 

Τσίπρας στην ΑΔΑΕ: Υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα - Το φως νίκησε το σκοτάδι
 

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του στην ΑΔΑΕ με τον Χρήστο Ράμμο προχώρησε σε μία σιβυλλική δήλωση. Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα, το φως νίκησε το σκοτάδι».

 

Με τη δήλωση, ο Αλέξης Τσίπρας υπονοεί ότι μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή προκύπτουν στοιχεία για παρακολούθηση πολιτικών προσώπων. Σύμφωνα με πληροφορίες στη φωτογραφία ο κ. Τσίπρας κρατά σημείωμα που του παρέδωσε ο κ. Ράμμος με τα στοιχεία που προέκυψαν από τους ελέγχους της ΑΔΑΕ

Οικονόμου για υποκλοπές: «Προφανώς το φως κερδίζει πάντα το σκοτάδι»
 

Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Άφησε, δε, να εννοηθεί ότι υπάρχει σαφής σύνδεση ανάμεσα σε αυτούς που έχουν το υλικό των υποκλοπών και σ’ αυτούς που το δημοσιεύουν σήμερα.

 

«Προφανώς το φως κερδίζει πάντα το σκοτάδι. Δεν ξέρω αν ο κ. Τσίπρα διαπίστωσε σήμερα ότι υπάρχουν δικαστές και δικαιοσύνη που κάνει τη δουλειά της και πως οφείλουμε να τους σεβόμαστε και να τους στηρίζουμε όχι μόνο αν κατα την εκτίμησή μας εξυπηρετούν τα σχέδια μας», είπε αρχικά για να μιλήσει στη συνέχεια για το θέμα των υποκλοπών.

 

Συγκεκριμένα τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει μια πάρα πολύ καλή καθαρή τοποθέτηση από την πρώτη στιγμή της υπόθεσης αυτής. «Σε ό,τι αφορά το σκέλος των μυθευμάτων, τα ρυπαρά δίκτυα ανάμεσα σε αυτούς που εκτός πλαισίου διενεργούσαν παρακολουθήσεις προσώπων και σε αυτούς που διοχευτεύουν το υλικό θα έρθει στην επιφάνεια από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός δεν είχε γνώση του υλικού», τόνισε και προσέθεσε: «Αν γινόντουσαν αυτά τα πράγματα οφείλουμε να ψάξουμε ποια η σχέση ανάμεσα σ' αυτούς που έκαναν τις παρακολουθήσεις και σε αυτούς που έχουν τα στοιχεία σήμερα. Τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι».

πηγή ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις