Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου

Αχαΐα: Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests ...

Συνεχίζονται οι έλεγχοι

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Για αύριο  Τετάρτη 25 Ιανουαρίου προγραμματίζονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας (κατά το διευρυμένο ωράριο 8:00 ως τις 20:00) και στο οίκημα «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΑΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ»,  του Κέντρου Υγείας Αιγίου (κατά τις ώρες 08:30 με 14:30), στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα Πατρών (κατά τις ώρες 08:00 με 20:00), στο Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα Πατρών  (κατά τις ώρες 08:30 με 14:30), στο Πελοποννησιακό Στάδιο, επί της Γ. Ρίτσου (κατά τις ώρες 08:30 με 14:30), στη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Πατρών (κατά τις ώρες 08:30 με 14:30), στον χώρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, (πρώην ΤΕΙ) (κατά τις ώρες 08:30 με 14:30), στο Γ.Ν. Καλαβρύτων (κατά τις ώρες 09:00 με 14:00)  και στον προαύλιο χώρο του Γ.Ν. Πατρών «Αγ. Ανδρέας» (κατά τις ώρες 07:30 με 14:30)  για το ευρύ κοινό.

"Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι διενεργούνται για την ανίχνευση των μη συμπτωματικών κρουσμάτων, από το επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ με rapid tests. Ο τακτικός δειγματοληπτικός έλεγχος αποτελεί ευθύνη όλων μας" αναφέρει η ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ.

 

 

Στο μεταξύ  «καμπανάκι» κρούει η Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Ελλάδας, για τα υψηλά ποσοστά νοσηλείας και τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού κατά του Covid-19 μεταξύ των παιδιών.

Παράλληλα εκφράζει ανησυχία και για τις επίσημες συστάσεις σχετικά με τον παιδιατρικό εμβολιασμό έναντι της νόσου COVID-19 στη χώρα μας, οι οποίες δεν ενθαρρύνουν τον εμβολιασμό των παιδιών.

Η Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Ελλάδας, πιστεύει ότι σε ατομικό επίπεδο ο εμβολιασμός εναντίον του Sars-Cov2 ωφελεί τα παιδιά γιατί:

Τα εμβολιασμένα παιδιά έχουν λιγότερες πιθανότητες να μολυνθούν από τον Covid-19. Εάν μολυνθούν έχουν μικρότερες πιθανότητες να εισαχθούν σε νοσοκομείο, σε ΜΕΘ, ή πολύ σπανιότερα να πεθάνουν, ή να αναπτύξουν MIS-C.
O εμβολιασμός προσφέρει προστασία από επιπλοκές που σχετίζονται με την Covid-19 και μπορεί να μειώσει τις δυσανάλογες επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών που έχουν ήδη επιφέρει τα παρατεταμένα μέτρα ελέγχου.
Ακόμα και τα παιδιά που έχουν νοσήσει έχουν όφελος, καθώς γνωρίζουμε πλέον ότι η υβριδική ανοσία (νόσος και εμβολιασμός) υπερέχει της ανοσίας που προσφέρει μεμονωμένα ή νόσος ή το εμβόλιο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις