Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκλονίζει η μητέρα της 12χρονη που έπεσε θύμα ομαδικών βιασμών - «Μου είπαν να μην λυγίσω»

Συγκλονίζει η μητέρα της 12χρονη που έπε...

H εισαγγελία ανηλίκων ζήτησε από την Αστυνομία να προχωρήσει σε νέες καταθέσεις των εμπλεκομένων

Συγκλονίζει η υπόθεση ομαδικών βιασμών μιας ανήλικης στην Ιεράπετρα της Κρήτης η οποία, όταν ήταν 12 ετών, έπεσε επανειλημμένως θύμα βιασμού από τέσσερις ανήλικους και σήμερα ζητά δικαιοσύνη.

Η μητέρα της κοπέλας μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», περιγράφοντας τη φρίκη που ζει μέχρι σήμερα η κόρη της. «Όταν άρχισα να βλέπω τα σημάδια της διαφορετικής συμπεριφοράς, άρχισε να βλέπει ψυχολόγο. Ούτε σε αυτή μίλησε κατευθείαν. Όμως, κατάλαβε ότι το παιδί αυτοτραυματίζεται και με ενημέρωσε. Μου είπαν να την πάω σε παιδοψυχιατρική κλινική, όπου μας είπαν ότι το παιδί πρέπει να νοσηλευτεί», αποκάλυψε η μητέρα της 12χρονης.

«Το παιδί νοσηλεύτηκε. Έμεινε σχεδόν ένα εξάμηνο. Τον Ιανουάριο έβγαλε από την ψυχούλα του όλα όσα βίωσε. Μου είπαν ότι το παιδί μου έπεσε θύμα ομαδικών βιασμών. Μου είπαν να μην λυγίσω, να μην ρωτήσω και απλά να το αγκαλιάσω» ανέφερε στη συνέχεια η μητέρα της ανήλικης, προσπαθώντας να παραμείνει ψύχραιμη και να σταθεί δίπλα στο παιδί της, το οποίο μέχρι και πρόσφατα έκανε απόπειρα αυτοκτονίας.

 

Επίσης, σύμφωνα με το cretapost, η εισαγγελία ανηλίκων έχει διατάξει περαιτέρω διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης ζητώντας από τους αστυνομικούς της Ιεράπετρας να προχωρήσουν σε νέες συμπληρωματικές καταθέσεις των εμπλεκόμενων ατόμων. Στην υπάρχουσα δικογραφία περιλαμβάνονται πολλά άτομα, κάποια από τα οποία κατηγορούνται ότι βίασαν την ανήλικη και άλλα ότι ήταν μάρτυρες των βιασμών.

Το χρονικό

Η φρικτή υπόθεση καταγγέλθηκε στους αστυνομικούς στις αρχές του 2022 όταν η ανήλικη, που δεν είχε αποκαλύψει όλα όσα βίωνε, χρειάστηκε να εισαχθεί στην ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ. Η ανήλικη μίλησε σε παιδοψυχίατρους και τότε, ήταν που και η μητέρα της έμαθε τα όσα συνέβησαν, προχωρώντας άμεσα σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Όπως έχει αναφέρει η μητέρα, η κόρη της, μαθήτρια Α’ Γυμνασίου το 2020, αρχικά έπεσε θύμα βιασμού από ένα αγόρι, μαθητή Α’ Λυκείου του ΕΠΑΛ. Με το συγκεκριμένο αγόρι είχαν μια απλή γνωριμία και εκείνος της ζήτησε να βρεθούν κάπου απόμερα για να τη ρωτήσει κάτι για μια φίλη της. Τελικά, μετά το σχόλασμα, την οδήγησε σε ένα γιαπί όπου τη βίασε, με περίπου 15 άλλους μαθητές παρόντες.

Το δεύτερο περιστατικό φέρεται να έγινε λίγο καιρό αργότερα σε πάρτι γενεθλίων σε σπίτι. Σε αυτό παρευρίσκονταν και τρία αγόρια, μαθητές της Α΄Λυκείου, με τα οποία το κορίτσι και οι φίλες της έκαναν παρέα και μάλιστα, η μητέρα τα γνώριζε προσωπικά, καλώντας τα στο σπίτι της. Τελικά στο πάρτι αυτό, εν μέσω ακραίων καταστάσεων που προκλήθηκαν, τα τρία αγόρια βίασαν την ανήλικη.

Όλα όσα βίωσε η ανήλικη, δεν τα είπε σε κανέναν, ωστόσο όσο περνούσε ο καιρός, το κορίτσι άρχισε να αλλάζει απότομα συμπεριφορά, κλείστηκε στον εαυτό της και δεν ήθελε να συναναστρέφεται με παρέες από το σχολείο της ενώ όπως έμαθε αργότερα η μητέρα της, τα περιστατικά είχαν διαρρεύσει στους συμμαθητές της και την απειλούσαν με ερωτικά ανταλλάγματα.

Η μητέρα απευθύνθηκε σε ψυχολόγο, ο οποίος σύντομα έκρινε πως το κορίτσι έπασχε από βαριά κατάθλιψη και χρειαζόταν νοσηλεία. Τελικά, το κορίτσι κατέληξε να νοσηλεύεται στην παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ για έξι μήνες. Η οικογένεια είχε περιορισμένη επαφή μαζί της εξαιτίας και των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας και εντός του νοσοκομείου, η ανήλικη άρχισε να αυτοτραυματίζεται και να κάνει απόπειρες αυτοκτονίας. Στη συνέχεια, άρχισε να λαμβάνει ισχυρή αγωγή, σταδιακά βελτιώθηκε, και μετά από τη στήριξη που δέχθηκε από γιατρούς, περιέγραψε πρώτα σε εκείνους όσα της είχαν συμβεί. Ο παιδοψυχίατρος που την παρακολουθούσε, έκρινε πως έπρεπε να υπάρξει αστυνομική παρέμβαση και στη συνέχεια με την κατάλληλη καθοδήγηση το κορίτσι κατέθεσε τα πάντα σε ειδική ανακρίτρια της αστυνομίας. Η πρώτη κατάθεση έγινε τον Ιανουάριο του 2022 και η υπόθεση έχει περάσει στη δικαιοδοσία του ΑΤ Ιεράπετρας όπου ξεκίνησε τις ανακρίσεις των εμπλεκομένων οι οποίες συνεχίζονται ενώ όπως έχει αναφέρει η μητέρα, όλα τα παραπάνω είναι πιθανό να αποτελούν ένα μόνο μέρος της δικογραφίας.

Διαβάστε επίσης 

Νταβός -Ζελένσκι: Δεν είμαι σίγουρος ότι ο Πούτιν είναι ακόμα ζωντανός

ΤΑΙΠΕΔ: Πρώτος επιλέξιμος επενδυτής για το πρώην εργοταξιακό χώρο του έργου ζεύξης Ρίo – Αντίρριο

Στην Ελλάδα η μετάλλαξη «Όρθρος»: 186 νέους θανάτους από κορωνοϊό

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις