Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Παπανδρέου έκαναν οι εργαζόμενοι του ΕΚΕΨΥΕ – Δομή Πάτρας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Πα...

Το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν «όχι στην αποστελέχωση και αποδυνάμωση του ΕΚΕΨΥΕ, άμεσες προσλήψεις προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ»

Τη Δευτέρα 16/1/2023 το πρωί πραγματοποιήθηκε από το προσωπικό του ΕΚΕΨΥΕ – Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, Δομή Πάτρας, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Παπανδρέου και προγραμματισμένη στάση εργασίας και αναρτήθηκε το σχετικό πανό.

Το πανό διαμαρτυρίας έγραφε, «Όχι στην αποστελέχωση και αποδυνάμωση του ΕΚΕΨΥΕ, άμεσες προσλήψεις προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ».

http://www.ekepsye.gr

Το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών είναι ένας κοινωφελής οργανισμός ιδιωτικού δικαίου που παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, υπηρετώντας τις αρχές της κοινοτικής-κοινωνικής ψυχιατρικής, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί από την κλινική και θεωρητική εμπειρία,  τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Είχε πρωτοσυσταθεί το 1956 στην Αθήνα από το Βασιλικό Εθνικό Ίδρυμα ως Τομέας Ψυχικής Υγιεινής. Το 1964, βάση της υπ' αριθ. 20173/17.1.64 ιδρυτικής πράξεως, θεσμοθετήθηκε ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, με την ονομασία Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών και στις 12 Σεπτεμβρίου του 2017 δημοσιεύτηκε στην "Εφημερίδα της Κυβερνήσεως" (αρ. φύλλου 3192) η απόφαση Αριθ.Α4β/Γ.Π.οικ67300 "Οργανισμός του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών".

Το Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε. επιχορηγείται και εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο.

Αποτελεί τον μεγαλύτερο φορέα παροχής εξωνοσοκομειακών υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε πανελλαδικό επίπεδο.

ΕΚΕΨΥΕ ΔΟΜΗ ΠΑΤΡΑΣ (τηλ.: 2610336666).

Στο μεταξύ η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ διαβίβασε έγγραφο της στον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και στην αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα όπου κοινοποιεί το κείμενο του συλλόγου εργαζομένων της δομής του ΕΚΕΨΥΕ, το οποίο αναφέρεται στις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού με αποτέλεσμα να υπάρχουν δυσχέρειες στην παροχή των υπηρεσιών ψυχικής υγείας στο πλαίσιο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.

Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει πως είναι επιβεβλημένη η στελέχωση της δομής που επιτελεί σπουδαίο και αναντικατάστατο έργο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις