Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

ΑΑΔΕ: Κύκλωμα διέπραττε οργανωμένες απάτες με ΦΠΑ ύψους 40 εκατ. ευρώ

ΑΑΔΕ: Κύκλωμα διέπραττε οργανωμένες απάτ...

Πόρισμα 100 σελίδων

Πόρισμα για πολυπρόσωπο κύκλωμα που διέπραττε οργανωμένες απάτες σε βάρος της ΕΕ, απέστειλε στην Ευρωπαία Εισαγγελέα η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο 100 σελίδων πόρισμα που εστάλη στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία από τον πρόεδρο της Αρχής Χαράλαμπο Βουρλιώτη, περιλαμβάνονται στοιχεία για τη δράση 16 νομικών προσώπων (εταιριών) και 16 φυσικών που εμπλέκονται σε σειρά παράνομων ενεργειών με στόχο τη μη απόδοση ΦΠΑ και στη μη πληρωμή άλλων οικονομικών υποχρεώσεων από κοινοτικές επιδοτήσεις, ενέργειες που που στρέφονται κατά των συμφερόντων της ΕΕ.

Το αντικείμενο των εμπλεκομένων εταιριών και των προσώπων τα οποία φέρονται να αποτελούν εγκληματική οργάνωση, σχετίζεται με τεχνολογικά υλικά και σύμφωνα με την έρευνα της Αρχής οι εμπλεκόμενοι μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια προσπορίστηκαν 30 εκ. ευρώ.

Στο πόρισμά της η Αρχή αναφέρεται στα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, απάτης κατ’ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις που προβλέπει ο νόμος και ξέπλυμα παράνομων χρημάτων.

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έχει την αρμοδιότητα σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της στη χώρα μας, να προχωρήσει στην άσκηση διώξεων κατά των εμπλεκομένων και να κινήσει την προβλεπόμενη ποινική διαδικασία σε βάρος τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις