Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Χρυσή Οικονομοπούλου: "Όλα ξεκίνησαν από ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι"

Χρυσή Οικονομοπούλου: "Όλα ξεκίνησα...

Η Χρυσή Οικονομοπούλου είναι ιδιοκτήτρια του Oikotheo

Από τότε που ήταν παιδί η Χρυσή Οικονομοπούλου ήθελε να καταπιάνεται με υλικά και κατασκευές, άλλαζε θέσεις στα έπιπλα του πατρικού της σπιτιού και λάτρευε τη διακόσμηση. Το μέλλον απέδειξε ότι αυτό δεν ήταν μόνο μια παιδική συνήθεια, αλλά μια ανάγκη που αναζητούσε έκφραση.

Από το 2016 διατηρεί τη δική της εταιρεία, την OIKOTHEO, μαζί με την αδελφή της, Ζέτα. Οι δυο τους επιμελούνται διακοσμήσεις και οργανώνουν εκδηλώσεις, όπως γάμους και βαπτίσεις με ξεχωριστό γούστο και αισθητική που φέρει την προσωπική τους σφραγίδα.

Η Χρυσή Οικονομοπούλου επέλεξε να σπουδάσει οικονομικά για να έχει τη δυνατότητα στην πορεία να κάνει οτιδήποτε της αρέσει. «Δεν ήθελα τον περιορισμό στην επιλογή επαγγέλματος. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ασχολούμαι με κατασκευές, υλικά και διακοσμήσεις, στο δικό μου σπίτι αλλά και στα σπίτια των φίλων. Θυμάμαι ότι μπορεί να ξυπνούσαν ένα πρωί οι γονείς μου και να έβλεπαν το σπίτι διαφορετικό αφού εγώ έκανα αλλαγές στα έπιπλα μέσα στη νύχτα. Δεν προκαλεί εντύπωση λοιπόν ότι αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτό το αντικείμενο. Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι δεν ήθελα να φτάσω σε μια ηλικία και να αναρωτηθώ γιατί τελικά δεν ασχολήθηκα με αυτό που αγαπούσα. Πήρα το ρίσκο να το κάνω σε μία στιγμή που υπήρχε το χρονικό περιθώριο να ασχοληθώ και με κάτι άλλο, αργότερα αν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Σίγουρα όμως ήταν κάτι που προϋπήρχε και έπρεπε να εκδηλωθεί» λέει.

Όπως εξηγεί, «έγιναν πολλές συζητήσεις. Η εμπιστοσύνη που είχαμε σε αυτό που θέλαμε να κάνουμε και το γεγονός ότι ήμασταν μαζί με την Ζέτα, μας έδιωξε όποιους φόβους μπορεί να υπήρχαν. Γνωρίζαμε και σεβόμασταν η μία την αισθητική της άλλης, όμως είχαμε και έναν δημιουργικό διάλογο πάνω στο αντικείμενο της δουλειάς. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι η Ζέτα στο κομμάτι της πώλησης είναι πολύ πιο μπροστά σε σχέση με εμένα που είμαι περισσότερο αφοσιωμένη στο δημιουργικό κομμάτι. Δεν πρόκειται για μια επιχείρηση που έχει συγκεκριμένο ωράριο ενώ η συζήτηση για τις εκδηλώσεις μας συνεχίζεται και στο σπίτι λόγω της συγγενικής μας σχέσης. Αυτό είναι ευχάριστο. Και οι δύο ωστόσο χρειάζεται να είμαστε γνώστες των πάντων. Δεν ένιωσα ανασφάλεια επιλέγοντας να δουλέψω πάνω σε αυτό το αντικείμενο μέσα από την δική μας εταιρεία. Πέσαμε κατευθείαν στα βαθιά. Το πρώτο event με το οποίο ασχοληθήκαμε επίσημα και επαγγελματικά, ήταν η διακόσμηση σε ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι».

Την έμπνευση για κάτι καινούργιο που φτιάχνει η Χρυσή Οικονομοπούλου τη βρίσκει συχνά σε μνήμες στις οποίες ανατρέχει. Από την ηλικία των 12 ετών άλλωστε κρατούσε περιοδικά διακόσμησης.

Ως κόρες γυναικολόγου, η Χρυσή και η Ζέτα Οικονομοπούλου, είχαν μάθει από μικρές να συμμετέχουν στη χαρά ζευγαριών που γίνονταν γονείς, ενώ πλέον είναι και οι ίδιες κομμάτι αυτής της χαράς αφού διοργανώνουν το γάμο τους που είναι κάτι σημαντικό όχι μόνο για το ίδιο το ζευγάρι αλλά για όλη την οικογένειά του.

«Συνηθίζω να λέω στους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται την οργάνωση του γάμου τους ότι πρώτα παντρεύονται εμάς και μετά μεταξύ τους. Από την πρώτη στιγμή η επικοινωνία μας είναι συνεχής και τις περισσότερες φορές γινόμαστε φίλοι με τα ζευγάρια. Δεν γίνεται να προχωρήσουμε και να υπάρχει ένα όμορφο αποτέλεσμα, αν δεν υπάρχει χημεία μεταξύ μας. Έχει συμβεί να μάθουμε ότι η νύφη είναι έγκυος πριν το πει στον πατέρα της. Δημιουργείται μία φιλική σχέση έτσι ώστε να καταλάβουμε και εμείς τι είναι αυτό που θέλει το ζευγάρι να δώσει στους καλεσμένους του. Δεν μας ενδιαφέρει να έχουμε μία εντυπωσιακή διακόσμηση η οποία όμως δεν εκφράζει το ζευγάρι. Δεν θέλουμε μία δική μας φανταστική ιδέα που όμως δεν ανταποκρίνεται στο ύφος και το στυλ του. Το πιο όμορφο για εμάς, είναι ότι νιώθουν εμπιστοσύνη να αφήσουν πράγματα πάνω μας. Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βρούμε τι ταιριάζει στο συγκεκριμένο ζευγάρι. Πρέπει να υπάρχει μία κοινή γραμμή. Τα ζευγάρια αντιλαμβάνονται την αξία και την σημασία του να υπάρχει ένας άνθρωπος που αναλαμβάνει το συνολικό κομμάτι της εκδήλωσής τους» λέει η Χρυσή Οικονομοπούλου.

Όπως θυμάται, «κατά τη διάρκεια της πανδημίας συνέβη να μπει στο κόκκινο η περιοχή μας λίγες μέρες πριν από έναν γάμο με αποτέλεσμα να μη ξέρει το ζευγάρι αν θα γίνει ο γάμος του. Αλλάξαμε τελευταία στιγμή τον χώρο και το στήσιμο. Αυτό που μας ενδιέφερε ήταν να πάρουμε το άγχος και την αγωνία του ζευγαριού, να δώσουμε τη λύση. Δεν θέλουμε να κάνουμε μία ωραία εκδήλωση, θέλουμε το ζευγάρι να το ζήσει, να είναι ευχαριστημένο. Κάθε φορά όταν όλα έχουν τελειώσει και το ζευγάρι σε αγκαλιάζει για να σε ευχαριστήσει, είναι μια ευτυχισμένη στιγμή, η απόλυτη ικανοποίηση».

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές που επιφέρει η εποχή, η Χρυσή Οικονομοπούλου εξηγεί ότι «πλέον πολλά ζευγάρια έχουν δυσκολία να προγραμματίσουν πράγματα σε σχέση με το παρελθόν. Αυτό που ζητάνε οι περισσότεροι είναι να περάσουν καλά και αυτό δεν σχετίζεται μόνο με τη μουσική και το φαγητό αλλά και με την ατμόσφαιρα. Κάθε φορά ξεκινάμε από το μηδέν θέλοντας να πετύχουμε κάτι διαφορετικό. Αυτό το διαφορετικό είναι που αναζητούν τα ζευγάρια. Δεν θέλουν να δουν κάτι που έχουν δει ξανά σε άλλους γάμους. Ζητούν την αισθητική αλλά όχι την ίδια πρόταση».

Τον τελευταίο καιρό η εταιρεία διοργανώνει εκδηλώσεις ακόμα και σε νησιά και αυτό είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον καθώς η βεντάλια των ενδιαφερόντων «ανοίγει» και μαζί με αυτή και το ύφος των εκδηλώσεων. Οι συνήθειες αλλάζουν. «Τα πιο μοντέρνα ζευγάρια έχουν ξεφύγει από τις νόρμες. Τα πάντα τα επιλέγει το ζευγάρι και όχι οι γονείς. Πλέον υπάρχει ο εντυπωσιακός πολιτικός γάμος αλλά και το πάρτι μετά από σύμφωνο συμβίωσης» καταλήγει η Χρυσή Οικονομοπούλου.

 

Info

Oikotheo

Κανακάρη 170, Πάτρα

τ.: 2613 025855

www.oikotheo.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά