Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Διήμερον εν Θεσσαλονίκη» του πρωτοεμφανιζόμενου Πατρινού συγγραφέα Κωνσταντίνου Κούκουνα

Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Διήμερον εν Θεσ...

Η επιτυχημένη εκδήλωση έγινε την Κυριακή 8/1/2023 στο καφέ «Ουλαλούμ» στην Πάτρα παρουσία πολλών φίλων της λογοτεχνίας

Την περασμένη Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου με τίτλο «Διήμερον εν Θεσσαλονίκη» του πρωτοεμφανιζόμενου Πατρινού συγγραφέα Κωνσταντίνου Κούκουνα. Στην εκδήλωση, που συνδιοργανώθηκε από τις Εκδόσεις Historia και το ιστορικό καφέ της πόλης «Ουλαλούμ», στις σκάλες Γεροκωστοπούλου παρευρέθηκαν δεκάδες φίλοι της λογοτεχνίας.

Το βιβλίο παρουσίασαν ο Ηλίας Κολοκούρης, υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κριτικός λογοτεχνίας και μεταφραστής του Oscar Wilde, ο Χρήστος Τσάμης, υποψήφιος διδάκτορας κλασικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, και ο Νεκτάριος Τσουραπάς, φιλόλογος-θεατρολόγος.

Ο Ηλίας Κολοκούρης αναφέρθηκε εκτενώς στα στοιχεία που συνδέουν το βιβλίο του Κωνσταντίνου Κούκουνα με το εν πολλοίς παραγνωρισμένο στην Ελλάδα κίνημα του αισθητισμού. Επιπλέον, ανέδειξε τα στοιχεία διακειμενικότητας στο βιβλίο, υπογραμμίζοντας τις συγγένειες με τον Φώτη Κόντογλου, τον Νίκο Καζαντζάκη και τον Στρατή Τσίρκα.

Ο Νεκτάριος Τσουραπάς ανέλυσε τις ιστορικές αναφορές στο βιβλίο του Κούκουνα, εστιάζοντας στη λογοτεχνική απόδοση του Κινήματος των Ζηλωτών.

Ο Χρήστος Τσάμης ανέδειξε τα στοιχεία από τον αρχαίο και τον βυζαντινό πολιτισμό που εμπεριέχονται στο βιβλίο «Διήμερον εν Θεσσαλονίκη», ενώ επέμεινε επίσης στον αριστοτελικής έμπνευσης προβληματισμό του συγγραφέα σχετικά με τις έξεις.

Τέλος, ο ίδιος ο συγγραφέας μοιράστηκε με το κοινό μία κεντρική θεματική του έργου του, αυτή του «ξένου». Στο «Διήμερον εν Θεσσαλονίκη», ο ξένος άλλοτε παίρνει τη μορφή του αφηγητή, ενός νεαρού επισκέπτη της Θεσσαλονίκης που εργάζεται ως μετανάστης σε κάποια χώρα της δυτικής Ευρώπης, και άλλοτε τη μορφή του ανώνυμου ιερέα του Απόλλωνα που βρίσκεται άγνωστος μεταξύ αγνώστων σε κάποια χώρα του Βορρά.  

Η εκδήλωση επενδύθηκε μουσικά με ταξίμια που εμπνεύστηκε και εκτέλεσε με αριστοτεχνικό τρόπο ο Πατρινός μουσικός και δάσκαλος κιθάρας Μπάμπης Καρύδης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture