Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Πάτρα: Παρουσιάζεται το βιβλίο «Από τη λάμπα πετρελαίου στη λάμπα LED»

Πάτρα: Παρουσιάζεται το βιβλίο «Από τη λ...

Του συγγραφέα Θανάση Κατή, την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 στις 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου My Way στην Όθωνος Αμαλίας 15

Οι εκδόσεις «Σύμβουλος» διοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου με τίτλο «Από τη λάμπα πετρελαίου στη λάμπα LED» του συγγραφέα Θανάση Κατή την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου My Way στην Όθωνος Αμαλίας 15, στην Πάτρα.

Το βιβλίο των 204 σελίδων κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Σύμβουλος» τον Σεπτέμβριο του 2021.

Εικόνες και μνήμες από το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1950 μέχρι σήμερα. Τα δέκα πρώτα χρόνια περιορίζονται σε ένα ορεινό, ένα πεδινό και άλλα κακοτράχαλα χωριά της Φωκίδας, όπου η ζωή είχε μείνει πολύ πίσω σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας.

Ο συγγραφέας Θανάσης Κατής θυμάται και καταγράφει,

«Κι ήταν τόσο πίσω που το αυτοκίνητο, το ηλεκτρικό ρεύμα, το τηλέφωνο και το δίκτυο ύδρευσης ήταν άγνωστα στην περιοχή και άσχετα αν γύρναγα στον ουρανό και έβλεπα να περνάνε από πάνω αεροπλάνα με τα αστραφτερά φώτα και φώτα που αναβόσβηναν κυρίως τις νύχτες της απόλυτης σιωπής. Η ζωή μου έδωσε δυνατότητες, αργότερα και μέχρι σήμερα, να γευτώ την τεχνολογική πρόοδο που στερήθηκαν την πρώτη της δεκαετία».

Μέσα από την αφήγηση ο αναγνώστης παρακολουθεί τον τρόπο ζωής στην ελληνική επαρχία τα τελευταία εξήντα χρόνια και τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί.

*Για το βιβλίο «Από τη λάμπα πετρελαίου στη λάμπα LED» θα μιλήσουν στην εκδήλωση ο Αθανάσιος Κούστας συγγραφέας, ο Νίκος Σαραφόπουλος συγγραφέας – ερευνητής, ο Ιωάννης Χαλάτσης συγγραφέας, ο εκδότης Παναγιώτης Γιαλένιος και ο ίδιος ο συγγραφέας Θανάσης Κατής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture