Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EXODOS

/

Dexamenes: Δοκιμάσαμε το best seller του, στο ατμοσφαιρικό αναπαλαιωμένο κτίριο της άνω πόλης

Dexamenes: Δοκιμάσαμε το best seller του...

Σιγομαγειρεμένο χοιρινό κότσι με baby πατάτες και σάλτσα από θυμάρι

Στις Dexamenes των αδελφών Τομοποσίδη, που είναι το πιο «χαλαρό», all day αδελφάκι του Tomo’s, η λογική είναι ένα easy στέκι για καφέ, πρωινό, brunch, μεσημεριανό και βραδινό. Με κατάλογο πιο casual και προσιτό, ώστε να μπορείς να ευχαριστηθείς τα πιάτα του και ως μεζέ μαζί με τσίπουρο, κρασί ή μπύρα, είχε ταχύτατα απήχηση σε όλες τις ηλικίες καλοφαγάδων.

Εδώ είναι best sellers το αρνί κότσι, η παραδοσιακή πίτα Ρόδου, η σταβλίσια χοιρινή μπριζόλα, το χειροποίητο μοσχαρίσιο λουκάνικο. Έγινε αυτόματα κομμάτι της trendy περατζάδας του νεαρόκοσμου στην περιοχή του Κάστρου, αφού βρίσκεται σε αμφιθεατρικό σημείο πολύ κοντά στις σκάλες της Αγίου Νικολάου και ακριβώς δίπλα από το Παλαιό Νοσοκομείο. Το εξωτερικό του κτηρίου θυμίζει ατμοσφαιρικά φωταγωγημένη παλιά αυλή, ενταγμένο στο σκηνικό των διατηρητέων σπιτιών της άνω πόλης και έχει κάτι από ιταλική γειτονιά. «Το μέρος εδώ έγινε ακόμα πιο hot και επίκαιρο λόγω της πρόσφατης ανάπλασης με την πεζοδρόμηση. Εμείς εξαρχής αναπαλαιώσαμε με σεβασμό το κτίριο, ώστε να ταιριάζει με το γενικότερο τοπίο. Η πέτρα έξω έχει κάτι πολύ νοσταλγικό, ενώ μέσα με την ξυλόσομπα, την ξύλινη οροφή και τη ζεστασιά των επίπλων, άπαντες χαίρονται τη θαλπωρή που μεταδίδεται. Όταν βρέχει νομίζεις πως έχεις ταξιδέψει αλλού, σε κάποιο ορεινό μέρος» αναφέρει ο Μιχάλης Τομοποσίδης.

Οι Dexamenes που συγκαταλέγονται στις καινούριες αφίξεις της πατρινής γαστρονομικής κοινότητας έγιναν πολύ γρήγορα must και αφορμή για συναπάντημα. Και δικαίως. Η τοποθεσία αποτελεί αξιοθέατο και η όλη αίσθηση της κουζίνας και των παρεχόμενων υπηρεσιών βγαίνει πολύ… comfort. Αντιπροσωπευτικό πιάτο που μας πρότειναν οι επικεφαλής του, είναι το σιγομαγειρεμένο χοιρινό κότσι με baby πατάτες και σάλτσα από θυμάρι.

Info

Dexamenes 

Παναγούλη, Παπαδιαμαντοπούλου 22, Πάτρα

τ.: 2610 222120

fb: Dexamenes22

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life