Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EXODOS

/

Bodegas: Δοκιμάσαμε την πρόταση του chef Π. Τσάμη -Ένα ασυνήθιστο «πάντρεμα» που εξιτάρει τον ουρανίσκο

Bodegas: Δοκιμάσαμε την πρόταση του chef...

Φιλέτο πάπιας arroser με υφές παντζαριου, crumble cavao και pepper sauce

Δεσπόζει αναμφίβολα στην αέναη περαντζάδα της Ρήγα Φεραίου το δημοφιλέστατο Bodegas, πληθωρικό όπως και εκείνη. Εδώ και εννέα χρόνια κατέχει τα σκήπτρα ενός από τα πλέον πολυσύχναστα wine bar  café- restaurants του κέντρου της Πάτρας. Τη δημοτικότητά του την οφείλει στην μαξιμαλιστική λογική των δημιουργών του Λευτέρη Ανδριόπουλου, Γιώργου Κούλη, Ανδρέα Τζούδα που εξαρχής πόνταραν μεγαλεπίβολα στο «κάτι άλλο», κόντρα σε γκρίνιες και μίζερες σκέψεις περί πατρινής επιχειρηματικότητας.

«Επενδύσαμε τολμηρά στο concept που έλειπε από την πόλη, οραματιστήκαμε έναν «πεντάστερο» χώρο με εξειδίκευση στο κρασί, πάνω στο οποίο προσαρμόσαμε, ως φυσικά επακόλουθα, φιλόδοξες και νεωτεριστικές συνταγές» αναφέρει ο Λευτέρης Ανδριόπουλος. Το Bodegas διαθέτει μια μοναδική κάβα σε πανελλαδικό επίπεδο, με επισκέψιμο κελάρι γεμάτο από ετικέτες ελληνικών και ξένων κρασιών από όλο τον κόσμο. Αυτό ακριβώς οδήγησε σε μια fine dining κουζίνα πρωτοτυπίας και πρωτοπορίας, εφόσον η υψηλή ποιότητα των κρασιών έπρεπε να αντιστοιχεί και στη γαστρονομική εμπειρία. «Κυριαρχούν γευστικά οι μεσογειακές επιρροές, αλλά η γευστική βεντάλια του Bodegas απλώνεται διεθνώς. Φημιζόμαστε μάλιστα για τα premium κρέατα ιδιαίτερων κοπών. Ξεκινήσαμε δειλά, αλλά θέλαμε ανέκαθεν το κάτι παραπάνω, ό,τι διαφορετικό και πρωτότυπο. Προχωρήσαμε κόντρα στα τετριμμένα. Είμαστε σε διαρκή αναζήτηση, το μενού αλλάζει συνέχεια και εμπλουτίζεται. Επιμένουμε σε εκλεκτά υλικά, πολλά από τα οποία σπανίζουν και τα εισάγουμε, υιοθετούμε τις καινούριες τεχνικές από το Bodegas διεθνές γευστικό στερέωμα, δεν σταματάμε να κοιτάμε το μέλλον» λέει ο κ. Ανδριόπουλος.

Από διακοσμητικής πλευράς το Bodegas αρέσκεται να υπερβάλλει σε mix & much style. Σήμα κατατεθέν στις σάλες του τα ποδήλατα στο ταβάνι και η επένδυση με τα ξύλινα κύματα. Με επικεφαλής που έχουν την εστίαση στο DNA τους, καθώς την υπηρετούν από παιδιά εδώ και τρεις δεκαετίες, το Bodegas έχει εξελιχθεί σε brandname που έχει ξεφύγει από τα πατρινά σύνορα. Οι επισκέπτες της Πάτρας σπεύδουν να το γνωρίσουν, ενώ οι αφίξεις celebrities είναι συνεχείς. «Μας λένε γιατί «εγκληματίσατε» με τέτοιο επίτευγμα στην Πάτρα και απαντάμε πως είμαστε ρομαντικοί, θέλουμε ανεβασμένο πήχη εδώ, στην πόλη μας που λατρεύουμε. Εύκολα όλοι μας θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε την εμπειρία μας στην Αθήνα ή σε κάποιο νησί, αλλά είπαμε όχι. Ρισκάραμε ενάντια στην κρίση, το κατεστημένο και τη μικροαστική νοοτροπία και ο κόσμος μας αντάμειψε. Θέλει το καινούριο, άλλωστε και οι τιμές μας είναι προσαρμοσμένες, ώστε όλοι να μπορούν να ευχαριστηθούν τις πλούσιες παροχές και τον κατάλογο του Bodegas».

Δοκιμάσαμε την πρόταση πιάτου από το τελειομανές team του chef Πέτρου Τσάμη: Φιλέτο πάπιας arroser με υφές παντζαριου, crumble cavao και pepper sauce. Τι σας είπαμε για ασυνήθιστα «παντρέματα» που εξιτάρουν τον ουρανίσκο;

Info

Bodegas

Ρήγα Φεραίου 147, Πάτρα

τ.: 2610 221113

fb: bodegaspatra

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life