Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Στο "σφυρί" βγαίνει ένα από τα πιο διάσημα φορέματα της Νταϊάνα

Στο "σφυρί" βγαίνει ένα από τα...

Ήταν λίγο καιρό πριν από τον τραγικό χαμό της

Μπορεί να μην είναι τόσο διάσημο όσο το περιβόητο «φόρεμα εκδίκησης», είναι όμως ένα από τα πιο εμβληματικά φορέματα που φόρεσε ποτέ η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Το εντυπωσιακό βελούδινο φόρεμα είχε φορέσει η πριγκίπισσα Νταϊάνα για ένα επίσημο βασιλικό πορτραίτο το 1991. Αλλά και στην τελευταία της επίσημη φωτογράφηση για ένα προσωπικό αφιέρωμα στο Vanity Fair το 1997. Λίγο μόνο πριν από τον τραγικό θάνατό της.


Το φόρεμα που θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Sotheby’s στη Νέα Υόρκη αργότερα μέσα στον μήνα αναμένεται να αγγίξει τα 120.000 δολάρια. Σχεδιασμένο από τον Victor Edelstein, το στράπλες φόρεμα με φούστα σε σχήμα τουλίπας, είχε πωληθεί τελευταία φορά το 1997 έναντι 24.150 δολαρίων.

Ήταν κατά τη διάρκεια φιλανθρωπικής βραδιάς του οίκου Christie’s με 79 φορέματα που είχε δωρίσει η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Οι πωλήσεις τότε είχαν αγγίξει τα 3,25 εκατομμύρια δολάρια. Σκοπός ήταν η ενίσχυση οργανώσεων για το AIDS και τον καρκίνο. Ανάμεσά τους και το νοσοκομείο Royal Marsden στο οποίο είχε υπηρετήσει ως πρόεδρος για οκτώ χρόνια.

Η τελευταία φωτογράφηση για Νταϊάνα
Στο αφιέρωμα του Vanity Fair, με τον Mario Testino να φωτογραφίζει την πριγκίπισσα Νταϊάνα, το περιοδικό είχε εστιάσει στη δημοπρασία. Χαρακτήριζε την απόφαση να πουλήσει τα φορέματά της «ένα ισχυρό σύμβολο της μεταβαλλόμενης ζωής της».

Ήταν μετά το διαζύγιό της από τον τότε πρίγκιπα Κάρολο. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε αποφασίσει να αλλάξει τα πάντα. Εκείνη ήταν πιο εγκρατής από τους συντάκτες όταν συζήτησε την απόφασή της. «Είμαι εξαιρετικά χαρούμενη που άλλοι μπορούν τώρα να μοιραστούν τη χαρά που είχα εγώ όταν τα φορούσα».

O Mario Testino αισθάνεται τυχερός που είχε την τύχη να τη φωτογραφήσει. Εξακολουθεί, όπως αναφέρει σε μήνυμά του στο Instagram, να αισθάνεται την απουσία της. «Ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο πρόσωπο, εξαιρετικό. Κάποια που δεν θα ξεχαστεί».

Το εντυπωσιακό φόρεμα ήταν μέρος της φθινοπωρινής συλλογής του Victor Edelstein του 1989. Σχεδίαζε φορέματα για την πριγκίπισσα Νταϊάνα για πάνω από μια δεκαετία σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s.

Είχε εμφανιστεί σε έναν πίνακα του Douglas Hardinge Anderson το 1991, καθώς και σε μια κούκλα Franklin Mint το 1998. Ο Edelstein ήταν επίσης πίσω από τη δημιουργία του διάσημου «Travolta Dress». Το φόρεμα που φορούσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα όταν χόρεψε με τον διάσημο ηθοποιό Τζον Τραβόλτα ενώ βρίσκονταν στον Λευκό Οίκο. Είχε πουληθεί έναντι 264.000 λιρών το 2019.

Το βελούδινο φόρεμα Edelstein θα είναι μέρος της δημοπρασίας «The One» του οίκου Sotheby’s που θα διενεργηθεί στις 27 Ιανουαρίου. Ανάμεσα στα άλλα αντικείμενα που θα τεθούν προς πώληση θα είναι και ένα εισιτήριο για τα γενέθλια του John F. Kennedy το 1962. Τότε που του του τραγούδησε η Merilyn Monroe, μια στιγμή που έχει μείνει ανεξίτηλη στις μνήμες όλων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight