Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πότε ανοίγουν τελικά τα σχολεία; Τι θα γίνει με τις απουσίες των μαθητών που νοσούν με γρίπη

Πότε ανοίγουν τελικά τα σχολεία; Τι θα γ...

Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας

Κανονικά θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα, μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, τα σχολεία και όλες οι δομές εκπαίδευσης, δηλώνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις γονέων αλλά και στις προτάσεις ειδικών να καθυστερήσει το άνοιγμα των σχολείων και να παραταθούν οι διακοπές, λόγω της έξαρσης των ιώσεων. Όπως τονίζουν στο ethnos.gr, στελέχη του υπουργείου Παιδείας «η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας, δεν έχει κάνει πρόταση για παράταση των διακοπών στα σχολεία, ούτε και για επιστροφή της μάσκας για μαθητές, φοιτητές και διδακτικό προσωπικό και συνεπώς τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και λοιπές δομές εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν κανονικά μετά το πέρας των διακοπών».

 Ανάλογη θέση πήρε και η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, η οποία τόνισε ότι «τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις κλείνουν ή λειτουργούν υπό κανόνες, όπως ήταν ο Covid-19». Αναφερόμενη στην πρόταση κάποιων επιστημόνων οι οποίοι ζητούν να μην ανοίξουν ακόμη τα σχολεία απάντησε ότι «όταν ακούει κανείς τους επιστήμονες, δημιουργείται ανησυχία και ευλόγως. Να ξέρουν όμως οι γονείς ότι το υπουργείο Παιδείας συνεργάζεται θεσμικά και άριστα με το υπουργείο Υγείας. Όταν το υπουργείο Υγείας, με απόφαση της επιτροπής των ειδικών, δεν εισηγείται κλείσιμο σχολείων ή λήψη περαιτέρω μέτρων, δεν υπάρχει κίνδυνος ιδιαίτερης ανησυχίας, χωρίς αυτό να μειώνει τη σημασία άλλων επιστημονικών απόψεων».

 Σύμφωνα με την κυρία Μακρή , το γεγονός ότι τα παιδιά που θα επιστρέψουν στα σχολεία τους, σε ένα περιβάλλον που παραμένουν οι οδηγίες όπως καθαριότητα, καλός εξαερισμός, δεν χρειάζεται να προκαλεί ανησυχία. «Δεν υπάρχει κίνδυνος από την επιστροφή στα θρανία, ούτε ιδιαίτερη ανησυχία από ό,τι λένε οι ειδικοί», σημείωσε η υφυπουργός, αναφέροντας ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στην ώρα τους.
Όχι στο άνοιγμα των σχολείων

 Να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα προτείνει ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού και γρίπης στα παιδιά την περίοδο μετά τις γιορτές. Ο γιατρός δήλωσε πως τα κρούσματα σε συνδυασμό με την έλλειψη κλινών σε ΜΕΘ στα νοσοκομεία Παίδων θα έπρεπε να οδηγήσουν την Επιτροπή των Ειδικών να αποφασίσει την παράταση των σχολικών διακοπών, ώστε να μην ανοίξουν την Δευτέρα, αλλά τουλάχιστον μια εβδομάδα αργότερα, καθώς αυτό θα επιτείνει το πρόβλημα. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «μπορεί να δούμε παιδιά στις εντατικές. Στην Αγγλία τον Δεκέμβριο τα κρεβάτια είχαν καλυφθεί με περιστατικά ιογενείς λοιμώξεις και βρογχιολίτιδες. Η Ελλάδα δεν έχει άλλες κλίνες εντατικής. Η Βόρεια Ελλάδα αναγκάστηκε να στείλει παιδί στο στην Αθήνα. Πρέπει να σκεφτούμε τον παιδικό πληθυσμό, να τον προστατέψουμε. Υπάρχουν περίπου 200 ιοί που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα». Σύμφωνα με τον γιατρό, η έξαρση στα κρούσματα κορονοϊού έχει περιοριστεί σε σχέση με πέρυσι και η πίεση στα νοσοκομεία είναι λόγω των ιογενών λοιμώξεων. Σημείωσε ότι «όπως δυστυχώς φάνηκε και στην περίπτωση του 6χρονου από τε Γρεβενά, δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες σε ΜΕΘ Παίδων, για αυτό θα πρέπει όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί».

Τι θα γίνει με τις απουσίες
 Θα καταχωρoύνται, αλλά δεν προσμετρώνται, οι απουσίες έως πέντε «εργάσιμων» ημερών οι οποίες οφείλονται σε εποχικό επιδημικό ρεύμα της γρίπης για διάστημα από τον Νοέμβριο 2022 έως και τον Μάρτιο 2023. Αυτό προβλέπει η εγκύκλιος που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και εστάλη στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις