Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πατέρας άλλαξε νομικά το φύλο του για να πάρει την επιμέλεια των παιδιών του

Πατέρας άλλαξε νομικά το φύλο του για να...

«Τώρα είμαι και εγώ μητέρα»

Ένας άνδρας από τον Ισημερινό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς αποφάσισε να αλλάξει νομικά το φύλο του σε “θηλυκό”, επειδή το νομικό σύστημα φέρεται να ευνοεί τις μητέρες σε υποθέσεις επιμέλειας παιδιών.

 Ο René Salinas Ramos, πατέρας δύο κοριτσιών, βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του για την επιμέλεια των παιδιών τους, τα οποία σήμερα ζουν με τη βιολογική του μητέρα. Πεπεισμένος ότι το νομικό σύστημα του Ισημερινού στιγματίζει τους άνδρες, ενώ δίνει προτεραιότητα στα δικαιώματα των μητέρων ανεξαρτήτως συνθηκών, ο άνδρας αποφάσισε να αλλάξει νομικά φύλο προκειμένου να έχει, σύμφωνα με τον ίδιον, περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει την δικαστική διαμάχη. Ο Ράμος ισχυρίζεται ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη σεξουαλικότητα ή την ταυτότητα φύλου του και ότι ήταν μόνο μια “δοκιμασία της αγάπης του για τις κόρες του”.

Ο άνδρας δήλωσε πρόσφατα στα μέσα ενημέρωσης του Ισημερινού ότι δεν έχει δει την πρώτη του κόρη εδώ και ενάμιση χρόνο και ότι η δεύτερη κόρη του είναι θύμα σωματικής κακοποίησης. Ωστόσο, αφού παρουσίασε τα επιχειρήματά του στο Καντονιακό Συμβούλιο Προστασίας Δικαιωμάτων, του είπαν ότι μέχρι να επιλυθεί το θέμα, τα κορίτσια πρέπει να παραμείνουν με τη μητέρα τους. Έτσι αποφάσισε να γίνει και αυτός μητέρα τους.

“Τώρα είμαι και εγώ μητέρα. Έτσι θεωρώ τον εαυτό μου. Είμαι πολύ σίγουρος για τη σεξουαλικότητά μου. Αυτό που επιδίωξα είναι να δώσω την αγάπη και την προστασία που μπορεί να δώσει μια μητέρα στα παιδιά της”, δήλωσε στο La Voz del Tomebamba .

Την περασμένη εβδομάδα, ο René Salinas Ramos πήγε στο ληξιαρχείο της Azuay για να αλλάξει το φύλο στην ταυτότητά του και δεν άργησε να γίνει επίσημη η αλλαγή.

“Ο νόμος μας αφαιρεί το δικαίωμα να είμαστε γονείς”, δήλωσε ο Ramos στην El Universo, προσθέτοντας ότι οι αρχές θεωρούν τους άνδρες ως απλούς παρόχους, ενώ τοποθετούν αυτόματα τα παιδιά στη φροντίδα της μητέρας, ανεξάρτητα από τις συνθήκες. Με το να γίνει και ο ίδιος “μαμά”, ελπίζει να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τη δυσχερή θέση άλλων πατεράδων που βρίσκονται σε παρόμοιες καταστάσεις με τη δική του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις