Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Πάτρα: Η ερμηνεύτρια Άννη Ονουφρίου και ο συνθέτης Πάρις Παρασχόπουλος για μία συναυλία στο Μηχανουργείον

Πάτρα: Η ερμηνεύτρια Άννη Ονουφρίου και ...

Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023 στις 21.15 - Στο κοντραμπάσο θα είναι ο Γιάννης Κολοβός

Η γνωστή Πατρινή ερμηνεύτρια Άννη Ονουφρίου με την ωραία φωνή και τη συνεπή καλλιτεχνική πορεία όλα αυτά τα χρόνια, ετοιμάζει μία νέα δισκογραφική δουλειά όπου συνεργάζεται με τον συνθέτη Πάρι Παρασχόπουλο και στις 13 Ιανουαρίου 2023 πρόκειται να παρουσιάσει τα «Τραγούδια για δύσκολους καιρούς» όπως είναι & ο τίτλος της συναυλίας, στον πολυχώρο πολιτισμού "Μηχανουργείο" στην οδό Ευμήλου 2-4, πίσω από τον ναό του Αγ. Ανδρέα, στην Πάτρα στις 9:15 μμ (τηλ. κρατήσεων:  6937492516).

Τραγούδι:  Άννη Ονουφρίου.

Κοντραμπάσο: Γιάννης Κολοβός

Μουσική σύνθεση, κιθάρα, τραγούδι: Πάρις Παρασχόπουλος.

Η συναυλία είναι βασισμένη κυρίως στη μελοποίηση ποιημάτων των ποιητών: Ευριπίδη, Κωνσταντίνου Καβάφη, Διονύση Καρατζά, Μαρίας Κοσσυφίδου, Χρήστου Μπράβου, Μανόλη Ξεξάκη, Γιώργου Οικονόμου, Ανδρέα Παγουλάτου, Βασίλη Ρώτα, Σαπφούς και Διονυσίου Σολωμού.

Όπως αναφέρει η Άννη Ονουφρίου, μέσα από τα τραγούδια μας θέλουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας με έναν διαφορετικό τρόπο, μακριά από τους κανόνες της βιομηχανίας του θεάματος, έξω και πέρα από τα πρότυπα διασκέδασης που έχουμε όλοι συνηθίσει, με την επιθυμία να σας ψυχαγωγήσουμε.

Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε θα θέλαμε να σας πούμε ότι όλα μπορούν να κερδηθούν.

Έτσι λοιπόν να΄μαστε εδώ κοντά σας. Πρόθεσή μας είναι να βρεθούμε μαζί απλά και απέριττα και να σας πάμε σε τόπους μαγικούς  εκεί που κατοικεί ο λόγος των ποιητών.

Ο Πάρις Παρασχόπουλος έχει γεννηθεί στη Μεσολακκιά, ένα μικρό χωριό του νομού Σερρών.

Όπως ο ίδιος αναφέρει σε πρώτο πρόσωπο, η οικογένειά μου μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη όταν ήμουν ακόμα νήπιο. Κατάλαβα νωρίς ότι οι καλοί άνθρωποι δεν πάνε πουθενά και αποφάσισα να ξενιτευτώ. Σπούδασα Μουσική στο Παρίσι όπου έμεινα 11 χρόνια προσπαθώντας να μάθω τον κόσμο αλλιώς….δεν τα κατάφερα, έμαθα όμως, λίγο, τους ποιητές! Είχα την ευκαιρία να παίξω Μουσική σχεδόν σε όλη την Ευρώπη και να  επινόησω διάφορους τρόπους για να ζήσω από Αυτήν. Έγραψα Μουσική για  Θέατρο, χορό, κινηματογράφο, τηλεοπτικές σειρές, ντοκιμαντέρ, για ορχήστρες και για παραστάσεις όλων των ειδών….ευτυχώς πρόλαβα να γράψω και κάτι για την ψυχή μου! Κυκλοφόρησα μέχρι σήμερα 13 δίσκους ίσως και λιγότερους –από τότε που έπαψα να μετρώ τη Μουσική με νούμερα χάνω πάντα τον λογαριασμό! Για μένα έγραψαν πολλά και διάφορα, κυρίως την εποχή που εγώ επιδίωκα να γράψουν, έτσι το όνομά μου και ευτυχώς όχι εγώ, μπήκε σε Εγκυκλοπαίδειες, Λεξικά, σε βιβλία και περιοδικά καθώς και σε εφημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό…..και κάπως έτσι έγινα διάσημος Β’ (βήτα) κατηγορίας…ίσως και Γ’.

Κάποτε επέστρεψα και στη Θεσσαλονίκη και εδώ και λίγα χρόνια δεν γράφω Μουσική, περιγράφω Μουσικά τον κόσμο…

Η φωτ. της Άννης Ονουφρίου έχει credit: ...

Η φωτ. της Άννης Ονουφρίου έχει credit: Γιώργος Κατσώρης.

Πάρις Παρασχόπουλος.

Πάρις Παρασχόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture