Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Ντόρα Καράγιωργα: "Με ιντρίγκαρε το ότι βλέποντας το δέρμα μπορείς να κάνεις διάγνωση κάποιου εσωτερικού νοσήματος"

Ντόρα Καράγιωργα: "Με ιντρίγκαρε το...

Η Ντόρα Καράγιωργα είναι Κλινική και Αισθητική Δερματολόγος

Η Ντόρα Καράγιωργα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα αλλά οι δεσμοί της με την Πάτρα έγιναν στενοί από τη στιγμή που γνώρισε τον σύζυγό της και αποφάσισε να τον ακολουθήσει. Την απόφαση να αφήσει τη δουλειά της στην Αθήνα, να έρθει στην Πάτρα και να ανοίξει ιατρείο, ξεκινώντας πάλι από το μηδέν, δεν την μετάνιωσε ούτε στιγμή. Κατάφερε πολύ γρήγορα να ανοίξει το ιατρείο της και να αποκτήσει μεγάλη και πιστή πελατεία ως απόρροια της αποτελεσματικότητας των θεραπειών που προσφέρει, αλλά και των συμβουλευτικών της προσεγγίσεων.

Με σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικότητα στην Δερματολογία – Αφροδισιολογία στο Νοσοκομείο Δερματικών και Αφροδίσιων Νοσημάτων «Ανδρέας Συγγρός», η εμπειρία και η εξειδίκευση δεν άργησαν να έρθουν. Η επιλογή της δερματολογίας όπως λέει η ίδια ήταν μονόδρομος από την ώρα που αποφάσισε να ασχοληθεί με την ιατρική.

«Από όταν ξεκίνησα την ιατρική αλλά και πιο νωρίς, διαπίστωσα ότι είμαι πολύ οπτικός τύπος. Αν δω κάτι, δύσκολα το ξεχνάω. Η εικόνα είναι κάτι που μου μένει. Επίσης, το δέρμα ως το μεγαλύτερο όργανο του σώματος, μού δημιουργούσε ένα έντονο ενδιαφέρον, διότι πολλές φορές μπορεί να βλέπεις ένα δερματολογικό νόσημα, το οποίο όμως ουσιαστικά δεν είναι δερματολογικό, αλλά κρύβει κάτι από κάτω. Κι όλο αυτό με «ιντρίγκαρε», το γεγονός δηλαδή ότι βλέποντας το δέρμα μπορείς να κάνεις τη διάγνωση κάποιου εσωτερικού νοσήματος».

Με «μότο» της «ό,τι σε ενοχλεί, φτιάξτο» η κα Καράγιωργα είναι κάθετη όταν της ζητούν συμβουλές ομορφιάς. «Πρώτα και κύρια, δεν θα πρέπει ένας άνθρωπος να ψάχνει το τέλειο. Θα πρέπει αυτά που θέλει να κάνει να είναι φυσικά. Δηλαδή να μην ξεπερνάμε το όριο. Να κρατάμε ένα μέτρο. Να διατηρούμαστε νέοι και όμορφοι, να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας, χωρίς να ξεπερνάμε ένα όριο που οδηγεί στην παραμόρφωση».

Υπάρχουν ωστόσο περιπτώσεις, που κάποιος κατευθύνεται σε οικονομικές λύσεις, οι οποίες δεν είναι ιατρικώς αποδεκτές προσπαθώντας να βελτιώσει την εικόνα του. «Όλες οι θεραπείες που υπάρχουν, όπως το botox, το υαλουρονικό και οι μεσοθεραπείες, όταν γίνονται με μέτρο και στα χέρια ενός ειδικού που ξέρει πώς να χρησιμοποιήσει όλα αυτά τα υλικά, δίνουν ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Πολλές φορές έχει τύχει να έρθει μια ασθενής και να μου πει ότι έκανε, για παράδειγμα, υαλουρονικό κάπου και έχει παραμορφωθεί. Εγώ δεν μπορώ να αναλάβω να διορθώσω κάτι τέτοιο από τη στιγμή που δεν ξέρω ούτε τι υλικό έχει μπει, ούτε ποιος το έχει κάνει» επισημαίνει η κυρία Καράγιωργα. «Ψάξε να βρεις το μέτρο σε όλα. Είναι το πιο δύσκολο πράγμα γενικά, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής» επισημαίνει.

Οι δερματικές παθήσεις των παιδιών είναι ένα θέμα που απασχολεί σίγουρα πολλούς γονείς, ειδικά όταν μιλάμε για εξειδικευμένα προβλήματα και όχι για τα τυπικά θέματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν παιδιά κυρίως σε μικρότερες ηλικίες. Η κυρία Καράγιωργα έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την παιδοδερματολογία και εξηγώντας μας ποια μπορεί να είναι η διαφορά των δερματολογικών προβλημάτων των παιδιών και των δερματολογικών προβλημάτων των ενηλίκων, επισημαίνει: «Τα δερματολογικά προβλήματα στα παιδιά είναι αρκετά συγκεκριμένα. Παρ’ όλα αυτά έχει τύχει στα χρόνια που ασχολούμαι με την παιδοδερματολογία να συναντήσω και σπάνια περιστατικά. Όμως η αλήθεια είναι ότι οι δερματολογικές παθήσεις στα παιδιά είναι αρκετά συγκεκριμένες. Το παιδί θέλει μια ειδική μεταχείριση. Σπάνια υπάρχουν δερματολογικά περιστατικά σε παιδιά που να διαφέρουν από ένα δερματολογικό θέμα των ενηλίκων».

Η κ. Ντόρα Καράγιωργα εργάζεται ως ιδιώτης δερματολόγος στην Πάτρα από το 2009. Ασχολείται με την κλινική και αισθητική δερματολογία. Συμμετέχει ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε πολλά συνέδρια και επιστημονικές εκδηλώσεις.

Info


Ντόρα Καράγιωργα

Κλινική και Αισθητική Δερματολογία

Μαιζώνος 100, Πάτρα

τηλ. 2610 220211

www.dermadora.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being