Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ερντογάν: Προτάθηκε για Νόμπελ Ειρήνης από το Πακιστάν

Ερντογάν: Προτάθηκε για Νόμπελ Ειρήνης α...

Για τις προσπάθειες του να επιλύσει την ουκρανική κρίση.

Το Πακιστάν πήρε μία απόφαση που κανείς δεν περίμενε προτείνοντας τον Ταγίπ Ερντογάν για Νόμπελ Ειρήνης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Tribune, η απόφαση αυτή ψηφίστηκε από την Γερουσία της χώρας, η οποία και απέστειλε επιστολή προς την επιτροπή των Νόμπελ.

Ο πρόεδρος της Γερουσίας του Πακιστάν Μουχαμάντ Σαντίκ Σαντζράνι πρότεινε γραπτώς την Τετάρτη επισήμως την υποψηφιότητα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το «Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης» για τις προσπάθειές του να επιλύσει την ουκρανική κρίση.

Τι αναφέρει σε επιστολή
Σε μια επιστολή που απευθυνόταν στη νορβηγική επιτροπή Νόμπελ, ο Σαντζράνι είπε: «Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας μετατράπηκε γρήγορα σε σημείο πυρηνικής ανάφλεξης που θα μπορούσε να είχε καταλήξει σε καταστροφή για ολόκληρο τον κόσμο». Πρόσθεσε ότι χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Τούρκου προέδρου, τις έγκαιρες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις και στις δύο πλευρές, απέτρεψε μόνος του μια παγκόσμια καταστροφή.

Ο πρόεδρος της Γερουσίας είπε επίσης ότι ο Ερντογάν ήταν ένας πραγματικός πολιτικός και ηγέτης, που πάντα αγωνιζόταν για τη βελτίωση και την ευημερία όχι μόνο της χώρας του, αλλά της περιοχής και του κόσμου γενικότερα. Υπογράμμισε ότι ο Τούρκος πρόεδρος «μετέφερε το αληθινό μήνυμα του αγίου προφήτη Μωάμεθ και τις διδασκαλίες του για ειρήνη, ανεκτικότητα και αγάπη για όλη την ανθρωπότητα, καθώς συνέχιζε να καταρρίπτει τους μύθους και τις παρανοήσεις που σχετίζονται με τις ισλαμικές διδασκαλίες».

«Η νορβηγική επιτροπή Νόμπελ έχει την ευθύνη να αξιολογήσει και να αποφασίσει για την απονομή ενός από τα πιο διάσημα και περίφημα βραβεία», γράφει στο τέλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις