Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Πετάνε» τα ενοίκια στην Πάτρα- Τι φταίει και σε ποιες περιοχές, έχει παραγίνει το κακό

«Πετάνε» τα ενοίκια στην Πάτρα- Τι φταίε...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Η δυσκολία ανεύρεσης νέου διαμερίσματος

Η μεγάλη ζήτηση από την μία πλευρά και η έλλειψη νέων οικοδομών την τελευταία δεκαετία, από την άλλη, είναι οι δυο κυρίως λόγοι που οι τιμές των ενοικίων σημειώνουν σημαντική αύξηση στην Πάτρα. «Οι τιμές των ενοικίων έχουν πάρει την ανιούσα και αυτό δεν αφορά συγκεκριμένες περιοχές της πόλης αλλά όλες, από την Λεύκα μέχρι και το Ρίο αλλά και στο κέντρο» τονίζει στο thebest.gr ο ιδιοκτήτης του κτηματομεσιτικού γραφείου Keller Williams West  στην Αχαΐα Θάνος Δούρος.

Με βάση την αυξημένη ζήτηση των διαμερισμάτων που τραβούν τις τιμές προς τα επάνω, αρκετοί είναι οι ιδιοκτήτες παλιών ενοικιοστασίων, που βγάζουν έξω από τα σπίτια τους παλιούς ενοικιαστές για να βάλουν άλλους με υψηλότερο ενοίκιο ή επαναδιαπραγματεύονται με τους ενοικιαστές προκειμένου να λάβουν μεγαλύτερο ενοίκιο. Πετυχαίνει, όμως; Ο κ. Δούρος, αναφέρει: «Πράγματι παρατηρείται το φαινόμενο αυτό και είναι αρκετοί ιδιοκτήτες που το κάνουν. Το σίγουρο είναι ότι ο ενοικιαστής και να αποφασίσει να φύγει, θα δυσκολευτεί πάρα πολύ να βρει νέο διαμέρισμα καθώς υπάρχει μόνιμη ζήτηση».

Αναφερόμενος στους λόγους που υπάρχει αυξημένη ζήτηση και κατ’ επέκταση άνοδος στα ενοίκια, λέει: «Οι βασικοί λόγοι είναι δυο. Στην χώρα έχει μειωθεί η ιδιοκατοίκηση τα τελευταία 10 με 15 χρόνια. Έχουν πουληθεί πολλά ακίνητα σε τρίτους, σε εταιρίες, επομένως πολύς κόσμος έχει στραφεί στο ενοίκιο. Επίσης, δεν χτίζονται πια νέες πολυκατοικίες, υπάρχει μεγάλη μείωση στα νεοεισερχόμενα διαμερίσματα. Και οι δυο αυτοί λόγοι έχουν φέρει επίπτωση στην αύξηση των ενοικίων». «Σε ό, τι αφορά το airbnb στην Πάτρα, δεν είναι μέσα στους λόγους που φέρνουν τις αυξήσεις καθώς δεν είναι τα νούμερα τόσο μεγάλα που να επηρεάζουν».

Σε ό,τι αφορά τις αυξήσεις των ενοικίων στις περιοχές της Πάτρας, ο κ. Δούρος εξηγεί: «Παντού υπάρχουν αυξήσεις, το φαινόμενο αφορά όλη την πόλη. Ίσως, θα μπορούσαμε να πούμε, ότι στα νότια είναι χαμηλότερες οι αυξήσεις και είναι πιο ελκυστικά τα ενοίκια, δηλαδή σε Λάγγουρα, Ζαρουχλέικα, Ψαροφάι, Οβρυά, Δεμένικα. Από την άλλη πλευρά, υψηλότερα είναι τα ενοίκια στο κέντρο (Ψηλάλωνια, Τριών Ναυάρχων), στην Τερψιθέα-Πελεκάνο, στα Μποζαϊτικα και στο Ρίο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις