Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επίσκεψη του Ιάσονα Φωτήλα στο στρατόπεδο του ΚΕΤΧ

Επίσκεψη του Ιάσονα Φωτήλα στο στρατόπεδ...

Τι συζητήθηκε

Το στρατόπεδο του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού Πάτρας (ΚΕΤΧ) επισκέφθηκε σήμερα ο βουλευτής Αχαΐας του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας. Αρχικά, συναντήθηκε με τον Διοικητή του ΚΕΤΧ ταξίαρχο Τρύφωνα Χατζηγιάννη και, μετά την καθιερωμένη ανταλλαγή ευχών για τις άγιες ημέρες των εορτών της Γέννησης του Χριστού και της Πρωτοχρονιάς, παρακολούθησε ενημέρωση για την κατάσταση και το έργο του Κέντρου, όσον αφορά την εκπαίδευση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των στρατευμένων, καθώς και για τα θέματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο.

Στη συνέχεια ο κ. Φωτήλας επισκέφθηκε το γραφείο του Σωματείου του Πολιτικού Προσωπικού όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Απόστολος Κόγκας και αντάλλαξαν ευχές για τις γιορτές των Χριστουγέννων και συζήτησαν τις προοπτικές του Νέου Χρόνου για τα προβλήματα του ΚΕΤΧ σαν μονάδα και του πολιτικού προσωπικού
 Ιδιαίτερα. Μεταξύ των θεμάτων που εξετάστηκαν ήταν:
1) Η συμπερίληψη του ΚΕΤΧ στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (Σ.ΥΠ.Ο.), αποκλειστικά για τους νεοσύλλεκτους του Τεχνικού, που είναι προγραμματισμένο να έρθουν για την τεχνική τους εκπαίδευση στα Σχολεία Τεχνικής Εκπαίδευσης του ΚΕΤΧ μετά την ορκωμοσία τους, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση πόρων και οικονομίες κλίμακος και ομαλή και χωρίς προβλήματα προσαρμογή τους από τη βασική στην τεχνική εκπαίδευση, χωρίς αλλαγή περιβάλλοντος και επιβλεπόντων αξιωματικών και υπαξιωματικών.
2) Η άμεση ανάγκη νέων προσλήψεων σε Εκπαιδευτικό Τεχνικό Προσωπικό στα Σχολεία Τεχνικής Εκπαίδευσης για την βελτίωση και αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο ΚΕΤΧ, λόγω των αθρόων συνταξιοδοτήσεων κατά την τελευταία δεκαετία χωρίς αντικατάσταση.
3) Η ανάγκη υλοποίησης προηγούμενων υποσχέσεων της πολιτικής ηγεσίας (ακόμα και μέσα στη Βουλή) για την αναβάθμιση του ΚΕΤΧ σε Διακλαδικό Κέντρο Τεχνικής Εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων (ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομίας, Λιμενικού και Πυροσβεστικής), ώστε να αξιοποιηθούν οι
ανεκμετάλλευτες δυνατότητές του.

4) Η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του πρώην 409 ΣΝ, μετά την μεταφορά των κλινικών που στεγάζονταν σε αυτό στο επισκευασμένο και ανακαινισμένο κτίριο του
Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας, με τη δημιουργία Στρατιωτικού Φαρμακείου και Στρατιωτικού Ιατρείου Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης με τις βασικές ειδικότητες για την κάλυψη των αναγκών πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού, εν ενεργεία και σε σύνταξη, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας της περιοχής μας.
5) Η γενικότερη αύξηση της χρηματοδότησης της Μονάδας, βάσει εκθέσεων απαιτούμενης δαπάνης, που έχουν ήδη υποβληθεί στην ιεραρχία, προκειμένου να προβεί στην υλοποίηση των απαραίτητων βελτιώσεων και αναβαθμίσεων στις κτιριακές εγκαταστάσεις και υποδομές, καθώς και στην αναβάθμιση της Τεχνικής Εκπαίδευσης της μονάδας με την παροχή εκπαίδευσης σε καινούργια εκπαιδευτικά αντικείμενα, σύμφωνα με τον νεότερο εξοπλισμό που έχει εισαχθεί στις ένοπλες δυνάμεις

Ο βουλευτής Ιάσονας Φωτήλας δήλωσε και πάλι ότι συμφωνεί με την προσπάθεια υλοποίησης των πιο πάνω αιτημάτων και ότι συνεχώς προσπαθεί να τα αναδείξει και να βοηθήσει στην προώθησή τους, προς όφελος τόσον του ΚΕΤΧ όσον και της ευρύτερης περιοχής, με παρεμβάσεις του τόσο στη Βουλή όσο και στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Απόστολος Κόγκας υπογράμμισε ότι ο βουλευτής Ιάσονας Φωτήλας με τις πράξεις και τις δημόσιες δηλώσεις του έχει έμπρακτα αποδείξει τη συνεχή υποστήριξη και συμπαράστασή του στους σκοπούς και τις επιδιώξεις του Σωματείου και τον ευχαρίστησε δημόσια για αυτό. Ευχήθηκε δε η συνεργασία και η συμπαράστασή του αυτή να συνεχιστεί και στο μέλλον μέχρι την οριστική και επιτυχημένη επίτευξή τους.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Απόστολος Κόγκας έδωσε στον βουλευτής Ιάσονα Φωτήλα το Ετήσιο Ημερολόγιο του Σωματείου και τον αποχαιρέτησε ευχόμενός του έναν Χαρούμενο, Ευτυχισμένο, Επιτυχημένο και Δημιουργικό Νέο Χρόνο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις