Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στις 19 Ιανουαρίου 2023 έρχεται στην Ελλάδα η "Βαβυλώνα" με τον Μπραντ Πιτ και την Μάργκοτ Ρόμπι

Στις 19 Ιανουαρίου 2023 έρχεται στην Ελλ...

Προβληματισμός στις ΗΠΑ με τις χαμηλές πτήσεις της φιλόδοξης ταινίας στο box office - Σε 6 ημέρες προβολής έχει συγκεντρώσει γύρω στα 6 εκατ. δολάρια

Όσο Μεγαλύτερο το Όνειρο, τόσο Μεγαλύτερος ο Αγώνας.

Αυτό αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου της εταιρείας διανομής Tulip για την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ για το «La La land», δημιουργού Ντάμιεν Σαζέλ, με τίτλο «Βαβυλώνα - Babylon», διάρκειας 3 ωρών που ήδη ξεκίνησε την πορεία του στις Αμερικάνικες κινηματογραφικές αίθουσες και στην Ελλάδα αναμένεται να κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023. Το φιλμ το περιμένουμε για προβολή και στην Πάτρα.

Πρόκειται για μία ταινία τοποθετημένη στο Λος Άντζελες της δεκαετίας του ’20, η οποία ακολουθεί την άνοδο και την πτώση πολλαπλών χαρακτήρων κατά τη διάρκεια μιας περιόδου αχαλίνωτης παρακμής και διαφθοράς στις απαρχές του Χόλιγουντ.

Με πρωταγωνιστές τους Μπραντ Πιτ, Μάργκοτ Ρόμπι και Ντιέγκο Κάλβα, το καστ της «Βαβυλώνας» περιλαμβάνει και τους Τζιν Σμαρτ, Γιόβαν Αντέπο και Λι Τζουν Λι.

Όλοι θυμόμαστε τον θρίαμβο του «La La land» το 2017 που είχε λάβει 14 υποψηφιότητες για Όσκαρ κερδίζοντας τελικά τα 6. Εξίσου αξιόλογη ήταν και η προηγούμενη ταινία του Σαζέλ, το «Χωρίς Μέτρο – Whiplash» το 2014 ενώ καλές κριτικές είχε λάβει και η ταινία “First Man” το 2018 με τον Ράιαν Γκόσλινγκ που επίσης είχε παιχθεί στην Πάτρα.

Τώρα με την «Βαβυλώνα», μία ταινία εποχής κόστους όπως λέγεται, τουλάχιστον 80 εκατ. δολαρίων, τα πράγματα η αλήθεια είναι πως δεν ξεκίνησαν και τόσο ευνοϊκά στην Βόρειο Αμερική. Όπως είδαμε στο boxofficemojo.com, η ταινία τις πρώτες 6 ημέρες προβολής της έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει περίπου 6 εκατ. δολάρια, μία εισπρακτική επίδοση καθόλου ικανοποιητική. Οι δε κριτικοί μοιάζουν μοιρασμένοι (στο rotten tomatoes το ποσοστό είναι στο 55%). Άλλοι μιλούν για το καλύτερο ίσως φιλμ του 37χρονου Γαλλοαμερικανού σκηνοθέτη Ντάμιεν Σαζέλ, άλλοι βρήκαν την ταινία μία χαοτική εξτραβαγκάντζα ενώ άλλοι τη χαρακτήρισαν ξεκάθαρη αποτυχία. Το σίγουρο είναι πως είναι μία ταινία που ιντριγκάρει, με εξαιρετικά ενδιαφέρον σενάριο όπου ο σούπερ σταρ Μπραντ Πιτ ενσαρκώνει τον Τζακ Κόνραντ, έναν διάσημο αστέρα του βωβού σινεμά.

Αν πάντως η ταινία δεν «περπατήσει» εν τέλει εμπορικά και δεν έχει καλή τύχη & στα βραβεία Όσκαρ, ίσως βρεθεί σε δυσμενή θέση η Μάργκοτ Ρόμπι που και η προηγούμενη ταινία της, το συμπαθές αλλά άνισο «Άμστερνταμ» του Ντέιβιντ Ο’ Ράσελ που είδαμε και στην Πάτρα, δεν πήγε καλά! Η Μάργκοτ Ρόμπι πρωταγωνιστεί ως Νέλι ΛαΡόι που είναι μια επίδοξη ηθοποιός έτοιμη για όλα, ο Ντιέγκο Κάλβα ως Μάνι Τόρες, ένας άνθρωπος που θα έκανε τα πάντα για να εργαστεί στις ταινίες και η Λι Τζουν Λι ως Lady Φέι Ζου εναρκώνει ένα χαρακτήρα βασισμένο στον κινηματογραφικό θρύλο της Μέι Γουόνγκ, η οποία θεωρείται ως η πρώτη Κινεζοαμερικανίδα σταρ του σινεμά, στο Χόλιγουντ.

Η Tulip λοιπόν μας καλεί στις 19/1 στο «πάρτυ», το ξέφρενο πάρτυ και ατμόσφαιρα της ταινίας αυτής. Εμφανίζονται επίσης οι: Πι Τζέι Μπερν, Λούκας Χάας, Ολίβια Χάμιλτον, Τόμπι ΜακΓκουάιρ, Μαξ Μινγκέλα, Ρόρι Σκόβελ, Κάθριν Γουότερστον, Φλι, Τζεφ Γκάρλιν, Έρικ Ρόμπερτς, Ίθαν Σάπλι, Σαμάρα Γουίβινγκ και η Ολίβια Γουάιλντ.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture