Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΗΠΑ: Έρχονται επικίνδυνες πλημμύρες μετά τον κυκλώνα-βόμβα

ΗΠΑ: Έρχονται επικίνδυνες πλημμύρες μετά...

Μετρούν τις πληγές τους οι Αμερικάνοι

Τάσεις υποχώρησης παρουσιάζει η φονική κακοκαιρία που τις ημέρες των Χριστουγέννων έπληξε τις ΗΠΑ και έθεσε σε κατάσταση ανάγκης της περισσότερες πολιτείες της χώρας.

Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τουςεξαιτίας του κυκλώνα-βόμβα είναι τουλάχιστον 65, ενώ οι υπηρεσίες διάσωσηςσυνεχίζουν να δίνουν μάχη με το χρόνο αφενός αναζητώντας επιζώντες στα καλυμμένα με χιόνι οχήματα αφετέρου για να καθαρίσουν τους δρόμους, καθώς οι αρμόδιοι προβλέπουν ότι μετά τον χιονιά τη χώρα θα πλήξουν επικίνδυνεςπλημμύρες.

Μετράει τις πληγές του το Μπάφαλο

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν επανέλθει στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι, καθώς τα συνεργεία συνεχίζουν να καθαρίζουν τους δρόμους και οι πρώτοι διασώστες ελέγχουν τους ανθρώπους που δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν πριν από ημέρες, όταν μια θανατηφόρα χειμερινή καταιγίδα σάρωσε τη χώρα.

 Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην κομητεία Έριε της Νέας Υόρκης, όπου το Μπάφαλο θάφτηκε σε σχεδόν 52 ίντσες χιόνι, εγκλωβίζοντας τους κατοίκους στα σπίτια τους χωρίς θέρμανση, καθώς η χιονοθύελλα του Σαββατοκύριακου των Χριστουγέννων έκοψε τα καλώδια μεταφοράς ρεύματος. Τουλάχιστον 25 άλλοι σε 11 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν επίσης αναφερθεί νεκροίαπό την καταιγίδα.

 Η απαγόρευση οδήγησης παραμένει σε ισχύ την Τετάρτη στο Μπάφαλο εν μέσω διήμερης προσπάθειας να καθαριστεί τουλάχιστον μία λωρίδα σε κάθε δρόμο για να εξυπηρετηθούν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, σύμφωνα με την πόλη και τον εκτελεστικό διευθυντή της κομητείας Έρι Μαρκ Πόλονκαρζ. Εξακολουθούν να δυσχεραίνονται, ωστόσο, από εκατοντάδες οχήματα που έχουν εγκαταλειφθεί στο χιόνι, επικίνδυνες συνθήκες οδήγησης και χιονισμένες λωρίδες, με τα οχήματα έκτακτης ανάγκης και αποκατάστασης να εξακολουθούν να κολλάνε, δήλωσε την Τρίτη.

 Η κομητεία φέρνει 100 στρατιωτικούς αστυνομικούς, καθώς και την πολιτειακή αστυνομία της Νέας Υόρκης, για να διαχειριστούν τον έλεγχο της κυκλοφορίας «επειδή έχει γίνει τόσο εμφανές ότι πάρα πολλοί άνθρωποι αγνοούν την απαγόρευση (οδήγησης)», δήλωσε ο Πίτερ Άντερσον. Οι αξιωματούχοι εργάζονται επίσης για τον συντονισμό των παραδόσεων καυσίμων στα συνεργεία έκτακτης ανάγκης και των προμηθειών παντοπωλείου στις αγορές, είπε.

Συναγερμός για τις πλημμύρες
 Εν τω μεταξύ, το Μπάφαλο προετοιμάζεται για πιθανές πλημμύρες, καθώς η άνοδος της θερμοκρασίας θα λιώσει την τεράστια ποσότητα χιονιού και προβλέπονται 2 ίντσες βροχής μέχρι το Σαββατοκύριακο. Ο κίνδυνος πλημμύραςείναι μικρός, δήλωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

 Προς το παρόν, οι αρχές επικεντρώνονται σε ελέγχους κοινωνικής πρόνοιας και στη μεταφορά ανθρώπων σε νοσοκομεία, αφού εκατοντάδες κλήσεις για βοήθεια έμειναν αναπάντητες καθώς η καταιγίδα έπληξε την περιοχή, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Έρι, Τζον Γκαρσία.

Χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα
 

Παράλληλα, συνεχίζονται τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Περίπου 4.500 σπίτια ήταν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα χθες Τρίτη λόγω της καταιγίδας, σύμφωνα με τον Πόλοκαρζ.

 Οι πτήσεις έχουν επίσης επηρεαστεί με την Southwest Airlines, η οποία εδρεύει στο Ντάλας του Τέξας, να έχει ακυρώσει περισσότερες από 12.000 πτήσεις από την Παρασκευή λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις