Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ουκρανία: Σχεδόν 7.000 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από την αρχή του πολέμου

Ουκρανία: Σχεδόν 7.000 άμαχοι έχασαν τη ...

Ανάμεσα στα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία είναι και 429 παιδιά

Από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου μέχρι τώρα που έχουν περάσει 10 μήνες έχουν χάσει τη ζωή τους 6.884 άμαχοι, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Ανάμεσα στους νεκρούς ο οργανισμός κατέγραψε και 429 παιδιά.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ ο πραγματικός αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να είναι «σημαντικά υψηλότερος, καθώς η παραλαβή πληροφοριών από ορισμένες τοποθεσίες όπου διεξάγονται έντονες εχθροπραξίες έχει καθυστερήσει και πολλές αναφορές εκκρεμούν ακόμη προς επιβεβαίωση».

Συνεχίζονται οι μάχες στα ανατολικά της χώρας

Οι μάχες συνεχίζονται με τη Ρωσία να ανακοινώνει πως κατάφερε βαριά πλήγματα στον ουκρανικό στρατό, κυρίως με το πυροβολικό, στις εχθροπραξίες στα μέτωπα από τη Χερσώνα (νότια) ως το Χάρκοβο (βορειοανατολικά), περνώντας από το Ντονμπάς.

Κάπου 60 ουκρανοί στρατιωτικοί «καταστράφηκαν» σε μάχες γύρω από την περιφέρεια Ντονέτσκ (ανατολικά), ανέφερε το υπουργείο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

 
Στη γειτονική περιφέρεια Λουγκάνσκ, που μαζί με τη Ντονέτσκ αποτελούν το Ντονμπάς, περίπου 30 ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε πλήγματα του πυροβολικού, κατά τις ίδιες πηγές.

Το Κίεβο δεν έχει σχολιάσει. Οι πληροφορίες από τα μέτωπα που δίνουν τα αντιμαχόμενα μέρη είναι τις περισσότερες φορές αδύνατον να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Η περιοχή της βιομηχανικής πόλης Μπαχμούτ, στην περιφέρεια Ντονέτσκ, έχει μετατραπεί σε πεδίο σφοδρών μαχών για μήνες. Οι δυο πλευρές εμπλέκονται σε μάχες ιδίως γύρω από την Κρεμνίνα, μικρή κοινότητα βόρεια της Μπαχμούτ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις