Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Qatargate: Παραμένουν στη φυλακή Ταλαμάνκα και Παντσέρι

Qatargate: Παραμένουν στη φυλακή Ταλαμάν...

Δημητρακόπουλος: «Η Καϊλή ζει έναν εφιάλτη, μια καταστροφή»

Ενώπιον του εφετείου των Βρυξελλών βρέθηκαν σήμερα Τρίτη 27/12 ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και ο Νίκολο Φίγκα Ταλαμάνκα, που εμπλέκονται στο Qatar Gate. 

«Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία για φερόμενη ως εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ο N.Φ-T. και ο Π.Π εμφανίστηκαν σήμερα ενώπιον του εφετείου Βρυξελλών», αναφέρει η ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, στην οποία αναγράφονται μόνο τα αρχικά των ονομάτων τους, όπως σε όλα τα δελτία Τύπου.

«Η χρήση ηλεκτρονικού βραχιολιού, που δόθηκε στον Ν.Φ-Τ από το συμβούλιο, τροποποιήθηκε σε απλή παράταση της προφυλάκισης» σημειώνεται, ενώ όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση «μετά από αίτημα του Π.Π., η εκδίκαση της υπόθεσής του αναβλήθηκε για τις 17 Ιανουαρίου 2023».

Το προδικαστικό συμβούλιο είχε αποφασίσει αρχικά o Ταλαμάνκα να αφεθεί ελεύθερος με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, όμως ο εισαγγελέας είχε ασκήσει έφεση.

«Για το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν δεν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή μέσω δελτίων Τύπου» καταλήγει η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία.

Δημητρακόπουλος: «Η Καϊλή ζει έναν εφιάλτη, μια καταστροφή»
Στην ιταλική Corriere della Sera μίλησε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, περιγράφοντας τη ζωή της στο Χαρέμ, αλλά και το πώς νιώθει για τις κατηγορίες που της αποδίδονται. Δήλωσε για ακόμα μια φορά ότι η ευρωβουλευτής είναι αθώα και τόνισε ότι «ζει έναν εφιάλτη, μια καταστροφή».

Επίσης σημείωσε ότι η εντολέας του «μετά από όσα διάβασε στους φακέλους της έρευνας αισθάνεται προδομένη, το όνομά της χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία της» και επέμεινε ότι η τέως Αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής «δεν γνώριζε τίποτα για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι, τα χρήματα δεν ήταν δικά της ούτε τα φύλαγε».

Ερωτηθείς, αν η ευρωβουλευτής ψήφισε ποτέ στο κοινοβούλιο αυτός που τις υπέδειξε ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο Αντόνιο Παντσέρι, ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε ότι «Ψήφιζε πάντα σύμφωνα με τη συνείδησή της, ούτε ο Παντσέρι ούτε ο πατέρας του παιδιού της επηρέασαν ποτέ την ψήφο της. Η εγκαθίδρυση εμπορικών σχέσεων με το Κατάρ αποτελεί κεντρική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρώπη χρειάζεται το φυσικό αέριο του Κατάρ για να μην εγκλωβιστεί στο κρύο».

Ο γνωστός ποινικολόγος διευκρίνισε ότι σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερη θα παραμείνει στο Βέλγιο και θα αγωνιστεί μέχρι να «αναγνωριστεί η αθωότητά της».

Όσον αφορά το κατηγορητήριο είπε ότι «Οι κατηγορίες είναι πολύ αόριστες και δεν βασίζονται σε πραγματικά περιστατικά».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις