Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τροχαίο με Έλληνες στην Ρουμανία: 7 παρόμοια τροχαία σε 4 μήνες στο ίδιο σημείο

Τροχαίο με Έλληνες στην Ρουμανία: 7 παρό...

Σήμερα η νεκροψία του 53χρονου

Δύο άτομα νοσηλεύονται ακόμα σε πιο σοβαρή κατάσταση στα νοσοκομεία του Βουκουρεστίου. Μια 62χρονη γυναίκα που αποσωληνώθηκε από το Σάββατο καθώς και ένας 58χρονος ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Πέντε άτομα πήραν χτες, Χριστούγεννα, εξιτήριο και σήμερα ακόμη ένα άτομο ενδέχεται να πάρει επίσης.

Μέχρι το μεσημέρι θα διενεργηθεί και η νεκροψία στη σορό του άνδρα που έχασε τη ζωή του, όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του Open στη Ρουμανία, Αντώνης Τσοναράς στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

Την ίδια ώρα, ο οδηγός ερευνάται εάν είχε βάλει στο GPS κωδικοποίηση για ΙΧ και όχι λεωφορείο. Έτσι ερμηνεύεται από τις ρουμανικές Αρχές η αλλαγή της λωρίδας από την δεξιά στην αριστερή.

Στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος μίλησε και ο Αλέξανδρος Ματθαίου, ο δικηγόρος του οδηγού, ο οποίος αναφέρει πως δεν γνωρίζει την συγκεκριμένη λεπτομέρεια για το GPS.

«Ο οδηγός οδηγούσε από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Βουκουρέστι και σταμάτησε αρκετές φορές για διάλειμμα. Δεν ήταν κουρασμένος», ανέφερε.

«Οι ευθύνες είναι αλλού. Το τούνελ αυτό το κάνανε ανακαίνιση όλο το καλοκαίρι και λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο. Από τότε μέχρι σήμερα είχαμε 6-7 ατυχήματα και παλιά στο τούνελ αυτό περνούσαν και φορτηγά και λεωφορεία χωρίς προβλήματα. Δεν συμφωνώ με το σύστημα αυτό, αυτό τον περιοριστή. Είναι πολύ βαρύς. Αν ήταν πιο ανάλαφρη η κατασκευή δεν θα δημιουργούνταν αυτό το πρόβλημα. Ο άνθρωπος λέει "εγώ έκανα ότι μπορούσα για να αποφύγω να μην γίνει. Φρενάρισα άμεσα"», σημειώνει ο κ. Ματθαίου.

«Με το GPS τελευταία στιγμή έπρεπε να διαλέξει προς τα πού θα πάει και διάλεξε σε δευτερόλεπτα το τούνελ». «Είχε και την άλλη γραμμή στα δεξιά του τούνελ αλλά ο άνθρωπος σκέφτηκε πώς να κινηθεί. Μετά που έγινε η τραγωδία μου είπε εγώ δεν μπόρεσα να δω τις πινακίδες γιατί είχε κίνηση. Έριξα μια ματιά να δω πριν το τούνελ, αλλά δεν μπόρεσα».

Ο δικηγόρος τόνισε πως ο οδηγός δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και ότι υπήρχε μια πινακίδα που δεν μπόρεσε να δει του έκρυβε την ορατότητα ένα λεωφορείο.

Έχουν γίνει άλλα 7 τροχαία σε 4 μήνες στο ίδιο σημείο

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το OPEN, στο σημείο που έγινε το μοιραίο τροχαίο, έχουν γίνει συνολικά 7 παρόμοια τροχαία το τελευταίο 4μηνο.

Κάτι που ίσως ενισχύει την άποψη που έχουν εκφράσει εμπειρογνώμονες, πως ίσως δηλαδή υπήρχε κακοτεχνία στη συγκεκριμένη κατασκευή.

Επίσης υπάρχουν αναφορές πως ο οδηγός δεν είχε βάλει στο gps ρύθμιση για λεωφορείο αλλά πήγαινε με τις απλές οδηγίες για αυτοκίνητο, γι αυτό και τον οδήγησε σε τούνελ με σήμανση περιορισμό στο ύψος των οχημάτων.

Ο ίδιος ο οδηγός αναφέρει πως όλα έγιναν σε 1 δευτερόλεπτο, και μάλιστα πίστεψε πως κανείς από εκεί δε θα έβγαινε ζωντανός.

Μιλώντας πάντως στο OPEN ο δικηγόρος του οδηγού διαψεύδει πως οδηγούσε για 18 ώρες σερί. 

Υπενθυμίζεται πως η δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον του κάνει λόγια για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικές βλάβες σε 25 άτομα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις