Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

«Παζάρια» στην υπόθεση των υποβρυχίων κατήγγειλε ο Μ. Μπόλαρης

«Παζάρια» στην υπόθεση των υποβρυχίων κα...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Με επιφανή στελέχη κόμματος

Επαφές με επιφανή στελέχη κόμματος, ώστε να «παζαρέψει» την υπόθεσή του, κάνει ένας εκ των εμπλεκομένων της υπόθεσης των υποβρυχίων, σύμφωνα με τον  πρόεδρο της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, κ. Μάρκο Μπόλαρη. 

Έγκυρες πληροφορίες θέλουν τον κ. Μπόλαρη να «φωτογραφίζει» τον κ. Αλέξανδρο Αβατάγγελο, για τον οποίο οι πληροφορίες που έχουν φτάσει στο επιτελείο της επιτροπής είναι ότι συναντάται με στελέχη της ΝΔ.

Να σημειωθεί ότι οι κ.κ. Αλέξανδρος Αβατάγγελος και Μιχάλης Ματαντός δεν παρέστησαν ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής, καθώς προτίμησαν να στείλουν υπομνήματα. Η επιτροπή, θεωρώντας πως η στάση των μαρτύρων προσβάλλει κυρίως τους Ελληνες πολίτες, οι οποίοι «αγωνιούν για την αλήθεια», αποφάσισε να μην δεχθεί τα υπομνήματα και να τους ξανακαλέσει, ώστε να καταθέσουν όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους.

Ο κ. Μπόλαρης δήλωσε χαρακτηριστικά πως «δεν γίνεται από τη μια ο κ. Ματαντός να καταθέτει 3 φορές στη γερμανική Δικαιοσύνη και ο κ. Αβατάγγελος να δίνει συνέντευξη σε εφημερίδα και από την άλλη να αρνούνται να καταθέσουν στην προανακριτική». Στην περίπτωση που οι δύο μάρτυρες αρνηθούν και πάλι να παραστούν, τότε η ομόφωνη απόφαση της επιτροπής είναι να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, που προβλέπουν ακόμα και βίαιη προσαγωγή.

Σε αντίθεση με τους κ.κ. Ματαντό και Αβατάγγελο, ο κ. Γιάννης Μπλέτσιος εμφανίστηκε στη Βουλή και παρουσιάστηκε στην επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπλέτσιος υποστήριξε και προφορικά όσα αναγράφονται στο υπόμνημά του, ότι δηλαδή «είχα συμφωνία με τη Ferrostaal, η οποία έχει κατατεθεί στη ΔΟΥ, αλλά αφορά στους τομείς: Συγκοινωνιών, Υποδομών και Ενέργειας. Ουδεμία σχέση είχα με προμήθειες υποβρυχίων ή άλλες προμήθειες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Δεν υπήρξα ταμίας κανενός, ούτε εκπρόσωπος και δεν ήμουν μέλος καμίας "ομάδας Α". Είναι ανακριβής η εικόνα που προκύπτει για εμένα από τα δημοσιεύματα, καθώς έχει γίνει επιλεκτική χρήση αποσπασμάτων».

Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος της επιτροπής ενημέρωσε ότι  έχει έρθει σε επαφή με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη, τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε και την εισαγγελέα κα. Πόπη Παπανδρέου, ώστε να σταλεί έγγραφο στην Εισαγγελία του Μονάχου, που να ζητά να σταλούν άμεσα συγκεκριμένα έγγραφα της δικογραφίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις