Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Τι λένε οι πολίτες για το market pass

Δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ...

Πώς αξιολογούν τους πολιτικούς αρχηγούς

Προβάδισμα 7,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ η πλειοψηφία θέλει να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις εκλογές.

 Πάντως, οι ερωτηθέντες τοποθετούνται αρνητικά έναντι του μέτρου της επιδότησης αγοράς τροφίμων (market pass) που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, ενώ στην παράσταση νίκης η ΝΔ διατηρεί ευρύ προβάδισμα.

Η πρόθεση ψήφου
 Στην πρόθεση ψήφου λοιπόν, η ΝΔ συγκεντρώνει 33%, έναντι 25,5% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ με 10%, το ΚΚΕ με 4,5%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%. Στο 13% η γκρίζα ζώνη, αναποφάσιστων και άκυρου/λευκού.

 Στη πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων τα ποσοστά των κομμάτων ανέρχονται ως εξής:

ΝΔ: 34%
ΣΥΡΙΖΑ: 26%
ΠΑΣΟΚ: 10,5%
KKE: 5,5%
Ελληνική Λύση: 4%
ΜέΡΑ25: 3%
Αναποφάσιστοι: 9%
Πόσοι θέλουν αυτοδυναμία και πόσοι κυβέρνηση συνεργασίας
 

 
 

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 59%, έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 39%. Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 28% των προτιμήσεων. Επιπρόσθετα, το 48% επιθυμεί να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά τις εκλογές, ενώ το 33% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας.

 

Ειδικότερα:

Το 33% θέλει αυτοδυναμία της ΝΔ
Το 15% θέλει αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ
Το 8% κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ
Το 17% κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ
Το 8% θέλει κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού
 

Την ίδια ώρα, οι πολίτες σε ποσοστό 53% θεωρούν πως το market pass, το μέτροδηλαδή για την επιδότηση του 10% των δαπανών αγοράς τροφίμων, μάλλον ή σίγουρα δεν θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ακρίβειας. Το 39% απαντά πως μάλλον ή σίγουρα θα βοηθήσει.

Το κρας τεστ των πολιτικών αρχηγών
Το 28% απαντά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα θέματα διαφάνειας, ενώ ίδιο ποσοστό συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας. Από την άλλη ο Νίκος Ανδρουλάκης στον τομέα αυτό συγκεντρώνει το 10% των προτιμήσεων.
Το 35% απαντά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την ενεργειακή κρίση, το 27% απαντά ο Αλέξης Τσίπρας και το 8% ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Το 4%% απαντά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και Άμυνας, το 24% ο Αλέξης Τσίπρας και το 4% ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Το 37% απαντά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα θέματα οικονομίας και ανάπτυξης, το 26% απαντά ο Αλέξης Τσίπρας και το 7% ο Νίκος Ανδρουλάκης.
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις