Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων χρόνων στο Ευρωκοινοβούλιο: Προφυλακιστέα η Καϊλή - Η απόφαση του εισαγγελέα

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων χρ...

Η ανακοίνωση από τις βελγικές Αρχές

Χωρίς να δίνει συγκεκριμένα ονόματα εκδόθηκε η ανακοίνωση των βελγικών αρχών, η οποία κάνει λόγο για τέσσερις συλλήψεις, στο πλαίσιο των ερευνών για τον χρηματισμό από το Κατάρ. Οι συλλήψεις έγιναν για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ενώ οι συλληφθέντες κατηγορούνται για "συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά".

Επίσης, αναφέρεται ότι δύο άτομα αφέθηκαν ελεύθερα, χωρίς επίσης να διευκρινίζεται ποια είναι αυτά.

L’ Echo: Στη φυλακή και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή – Ελεύθερος αφέθηκε ο πατέρας της

Σύμφωνα με την L' echo, ανάμεσα στα πρόσωπα που συνελήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες είναι και η Εύα Καϊλή, ενώ έρευνα έγινε και στο σπίτι δεύτερου βουλευτή γύρω στις 20:00 το βράδυ την προηγούμενη νύχτα».

 Ο διεθνής Τύπος κάνει λογο για το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων ετών στο Ευρωκοινοβούλιο. 
Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου το βράδυ της Παρασκευής.

Το γαλλικό πρακτορείο μετέδωσε πως η Εύα Καϊλή συνελήφθη από τη βελγική αστυνομία μετά από  έρευνα για διαφθορά που εμπλέκει τη διοργανώτρια χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το Κατάρ, ενώ διαδέχτηκε τις συλλήψεις τεσσάρων ακόμη υπόπτων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα L' Echo, η Ελληνίδα Ευρωβουλεύτρια και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, που ήταν όπως αναφέρει και ο μόνος τρόπος για να αρθεί η βουλευτική της ασυλία.

Μάλιστα, σημειώνει πως σε έρευνες στο σπίτι της βρέθηκαν και σακούλες με μετρητά, με την ίδια την Εύα Καϊλή να περνά το βράδυ της Παρασκευής στο κρατητήριο.

Παράλληλα, οι αρχές προχώρησαν και στη σύλληψη του πατέρα της, ο οποίος φέρεται να βρέθηκε κρατώντας μία τσάντα γεμάτη χαρτονομίσματα και να σκόπευε να διαφύγει.

Μετά το δημοσίευμα της βελγική εφημερίδας Le Soir, το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τη διαγραφή της Εύας Καϊλή από το κόμμα ενώ το  βράδυ του Σαββάτου  όπως έκανε γνωστό με ανάρτησή του στο Twitter ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, με απόφασή της, ανέστειλε -με άμεση εφαρμογή- όλες τις αρμοδιότητες που είχε αναθέσει στην Αντιπρόεδρο Εύα Καϊλή.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις